Nasze Miśki - LEGNUM Vr4
pitbu77 - 31-03-2011, 09:18
kochajj, toś kolega "wybryknął" Legiego. A jak nie przyjedziesz na zlot w sierpniu właśnie tym furakiem to my Cię wtedy "wybrykniemy"
I kupcie kurde jakąś kamerkę HD! Spokojnie za 400 zeta można już kupić i wrzucić w koszt budowy auta I On-Board'y jakieś nakręcić... A jak Cię "nie stać" na kamerkę ( ) to daj znać. Jesteśmy jak pewien pomarańczowo-lwi bank... Przyjeżdżamy (z kamerą), doradzamy (kamerujemy) i prowizji nie pobieramy (no może być mały browar)
Marcin-Krak - 31-03-2011, 19:54
Świszczy, piszczy a Wy się tu czymś emocjonujecie.
Nie rozumiem Was
kochajj - 03-04-2011, 19:53
KamilR10 - 03-04-2011, 20:10
Efekt niesamowity, wygląda jakbyś każdy element wyciągnął i na nowo pomalował chyba że tak było
kochajj - 03-04-2011, 20:14
KamilR10 napisał/a: | :shock: Efekt niesamowity, wygląda jakbyś każdy element wyciągnął i na nowo pomalował chyba że tak było |
to tak fabrycznie... tylko dobrze umyty
KamilR10 - 03-04-2011, 20:20
Można wiedzieć jak uzyskałeś taki efekt? Jakaś specjalna farba?, jak przygotowałeś te elementy pod malowanie?
Oczywiście pomijając mycie
Anonymous - 03-04-2011, 20:21
o widzę, że teraz szwedzki kalkulator zdjęcia robił made by nokia e52
a tak bardziej na poważnie M A J S T E R S Z T Y K
to sreberko na misce to częsty mod mający na celu niepodnoszenie temp oleju czy własna inwencja twórcza ? bo chyba opaska na wydechu już nieźle tłumi temperaturę ?
Juiceman - 03-04-2011, 20:42
Tomek Przeginasz w pozytywnym znaczeniu tego słowa Normalnie masakra
deejay - 03-04-2011, 20:56
Juiceman napisał/a: | Normalnie masakra |
to bedzie na drodze ....
Kleju - 03-04-2011, 21:02
Coś mi się wydaje, że ciężko będzie kochajj'owi wyjechać na ulicę Bo się zaraz auto od spodu ubrudzi, okurzy. A jak będzie jakaś kałuża, to będzie ją omijał jak wielką dziurę w drodze
Derpin napisał/a: | bo chyba opaska na wydechu już nieźle tłumi temperaturę ? |
Bandaż na wydechu bardzo dobrze się spisuje. U mnie np na max rozgrzanym silniku można ręką dotknąć owinięty kolektor wydechowy.
kochajj - 03-04-2011, 21:04
KamilR10 napisał/a: | Można wiedzieć jak uzyskałeś taki efekt? Jakaś specjalna farba?, jak przygotowałeś te elementy pod malowanie?
Oczywiście pomijając mycie |
Wszystko zostało wyszkielkowane.. Póżniej podkład cynkowy proszkowy, lakier proszkowy i bezbarwny proszkowy- tak wykonane jest 90%.. reszta tradycyjnie tzn podkład aktywny, podkład epoksydowy, baza, klar
Derpin napisał/a: |
to sreberko na misce to częsty mod mający na celu niepodnoszenie temp oleju czy własna inwencja twórcza ? bo chyba opaska na wydechu już nieźle tłumi temperaturę ? |
To sreberko na misce to mata taka jak na wydechu termoizolacyjna samoklejąca z warstwą aluminium. ponoć do 1800C. Grodź też mam tym wyklejoną. Produkt Thermo-Tec...
Kleju napisał/a: | Coś mi się wydaje, że ciężko będzie kochajj'owi wyjechać na ulicę Bo się zaraz auto od spodu ubrudzi, okurzy. A jak będzie jakaś kałuża, to będzie ją omijał jak wielką dziurę w drodze
Derpin napisał/a: | bo chyba opaska na wydechu już nieźle tłumi temperaturę ? |
Bandaż na wydechu bardzo dobrze się spisuje. U mnie np na max rozgrzanym silniku można ręką dotknąć owinięty kolektor wydechowy. |
właśnie jestem na etapie poszukiwania pomysłu jak to wszystko zabezpieczyć, co by raz w miesiącu umyć... może jakiś woski... elementy są wykonane w podobny sposób jak nadwozie, więc może efekt utrzyma się długo... zresztą w dalsze trasy autko bedzie na lawecie
pozioma1 - 06-04-2011, 15:19
Jestem pełen podziwu dla autora ! Przeczytałem całość prawie "jednym tchem". Auto mniodzio, miło widzieć jak ktoś realizuje swoje marzenia ! Oby tak dalej !
Krystian990 - 09-04-2011, 00:22
kochajj napisał/a: | tzn podkład aktywny, podkład epoksydowy, baza, klar |
Pewny jesteś, że taka kolejność warstw? Bo jeśli jest dokładnie taka to jest zrobiony błąd...
kochajj - 09-04-2011, 18:53
hmm... uważam inaczej...
Krystian990 - 25-04-2011, 13:57
Kochajj jestem lakiernikiem to wiem o czym mówię
1 sprawa podkład aktywny musi być ZAWSZE odizolowany od podkładu epoksydowego podkładem akrylowym
2 sprawa baza ZAWSZE musi być odizolowana od podkładu epoksydowego podkładem akrylowym.
Czyli prawidłowa kolejność lakierów powinna wyglądać tak: aktywny-akrylowy-epoksydowy-akrylowy-baza-klar.
To nie jest mój wymysł tylko tak mówią karty technologiczne.
|
|
|