[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wszystko na temat felg - rozmiary, parametry
promatti - 07-04-2014, 21:23
słuchajcie a ja się chciałem zapytać wiecie jak się nazywają te felgi ?
do Polskiego zlotu planuje coś zakupić a to jedyne z dwóch jakie mi się podobają, drugie posiada Lechfan i jeśli się nie mylę są to Barracuda CUDA GT4 albo bardzo podobne
Wajcheusz - 08-04-2014, 08:36
vego2509 napisał/a: |
[ Dodano: 07-04-2014, 17:08 ]
Słuchajcie jest, że tak powiem, szybka "opcja" :
http://tablica.pl/oferta/...html#030f0b753f
mogą być? czy może nie będą pasowały, wystawały itd. itp.?
proszę o jak najszybszą odpowiedź!
[ Dodano: 07-04-2014, 17:13 ]
a i otwór trochę większy niż przy galancie. Więc pierścienie tak? |
Pytanie jaki otwór? ogólnie tak, pierścienie centrujące.
Felgi dość szerokie, normalnie
Tu masz szerokości felg, w Miśkach standardem były 7" te co podałeś są 7,1/2"
źródło Tutaj
Ogólnie powinno nie być problemu, ale jak masz jak, to podjedź i przymierz, będziesz wiedział wszystko.
[ Dodano: 08-04-2014, 09:20 ]
promatti napisał/a: | i jeśli się nie mylę są to Barracuda CUDA GT4 albo bardzo podobne |
Barracuda Cuda GT4:
A ty pytasz o felę do mitsu ori, podaj ten numer z felgi, który jest na wierzchu.
[ Dodano: 08-04-2014, 09:31 ]
No to jeszcze dodam: promatti,
http://tablica.pl/oferta/...html#7366762f45
tu masz swoje fele, w miare w normalnej cenie.
A tu z oponami: http://tablica.pl/oferta/...html#9589adc15b
vego2509 - 08-04-2014, 14:50
No i tutaj się pojawia problem bo za daleko żeby jechać.... i jeśli byłoby dobrze to czy później mogę dać sprężyny obniżające czy już nie?
Nie wiem już co robić...
inq - 08-04-2014, 19:26
promatti napisał/a: | słuchajcie a ja się chciałem zapytać wiecie jak się nazywają te felgi ? |
To są ori Borbety od Avanca.
[ Dodano: 08-04-2014, 19:34 ]
vego2509 napisał/a: | Hmm... Ciekawe te koła wysłałeś. Szkoda, że alutec na 5 śrub bo fajnie wyglądają ale znowu nie wiem czy by się dobrze komponowały. A jaka szerokość opony może być najszersza na przód i na tył przy takich parametrach jak podałeś? Dodam, że chciałbym kupić jeszcze sprężyny -40mm (to jeszcze nie jest potwierdzona informacja ale poważnie zaczynam się nad tym zastanawiać). Na początku chciałem "jakiekolwiek" aluski żeby były w miare bo nie mam w ogóle i szukałem do 650 + wysyłka za całość (felgi + opony) lecz szybko się zorientowałem, że nie da rady na taki rozmiar znaleźć Zabrałem się więc za szukanie do 1000 i coś tam może i by było (duuuuże może...). Ostatecznie cena stanęła na 1200 i ewentualnie może dojdą 2 stówki. Ale to już jest max i wyżej nie chcę iść
[ Dodano: 07-04-2014, 17:08 ]
Słuchajcie jest, że tak powiem, szybka "opcja" :
http://tablica.pl/oferta/...html#030f0b753f
mogą być? czy może nie będą pasowały, wystawały itd. itp.?
proszę o jak najszybszą odpowiedź!
[ Dodano: 07-04-2014, 17:13 ]
a i otwór trochę większy niż przy galancie. Więc pierścienie tak? |
Jest tylko jedne zdjęcie z właściwej strony także nie wiadomo w jakim stanie reszta. Poza tym wyglądają jak dla mnie jak robione właśnie z prasowanego ryżu. Kupując tak wielką felgę to jednak musisz zapłacić porządnie bo przy niskim profilu posypie Ci się po połowie sezonu. Nie wiadomo też jakie tam są opony (jedyne co wyczytałem z zdjęci to UN, ale na Uniroyale to chyba za mała cena). Kup sobie lepiej mniejsze, a lepsze jakościowo felgi. Nawet te co są w postach wyżej ORI Borbety będą fajne. Oczywiście wybór należy do Ciebie
vego2509 - 08-04-2014, 19:40
Jak rozmawiałem z klientem, który wystawił te aluski to właśnie mówił, że to Uniroyal oponki są. Zaraz zadzwonie do niego (bo niestety przez internet się nie da) i poproszę o więcej dokładnych zdjęć i gdzie były wyprodukowane. A jeżeli to nie będzie Made in China to warto?
inq - 09-04-2014, 00:33
Nie wiem czy warto. Kwestia wymagań i gustu. No i nigdzie nie jest napisane, że są proste itd. Ja bym sobie ich nie kupił.
Wajcheusz - 09-04-2014, 07:12
Ogłoszenia już nie ma, więc albo kupił, albo poszły gdzie indziej ...
Dobra, jednak działa, po prostu próbowałem wchodzić linkiem z cytatu, a się chyba w całości nie przekopiował ...
Co do felg, ja bym się jednak na 18" nie zdecydował, na 17 jest czasem twardo, a co dopiero na 18, a no i pytanie jakie masz teraz fele, bo chyba będziesz musiał dokupić śruby wąsko-otworowe, bo wygląda, że podobnie do moich ENKEI-ów mają wąskie otwory ...
vego2509 - 09-04-2014, 07:17
Kurcze - odświeżam i odświeżam ogłoszenie i nadal jest aktualne więc nie rozumiem
krzychuzzz - 09-04-2014, 08:56
Te oryginalne Avancowskie Borbety chyba nie należą do najtrwalszych/twardszych.
Nawet nie bardzo trzeba latać po dziurach żeby je pokrzywić.
Sporo osób na forum mogłoby to chyba potwierdzić...
vego2509 - 09-04-2014, 13:28
Nie mam zielonego pojęcia jakie mam teraz śruby. Zwykłe stalówki teraz są założone, z takimi kupiłem. Twardo nie twardo pytanie czy wejdą i nie będą obcierały i czy ewentualnie będzie można pomyśleć o obniżeniu na sprężynach
Wajcheusz - 09-04-2014, 13:45
O obniżaniu raczej zapomnij, choćby ze względu na szerokość felgi, obawiam się, że jednak szersza o pół cala felga nie będzie się idealnie komponowała, największym problemem będzie skręcanie, bo będziesz tarł, ale ze względu na to, że wszyscy wiemy jak wygląda sprawa naszych tylnych nadkoli, nie polecałbym zbytniego narażania ich na obcierki ...
Ale nie mam jak tego sprawdzić, z prostej przyczyny, tak Ja jak i większość klubowiczów ma raczej felgi 7" a nie 7 i 1/2.
vego2509 - 09-04-2014, 13:50
Cyli mogę już o nich zapomnieć?
inq - 09-04-2014, 13:54
Na standardowy zawias wejdą na pewno i nie powinny obcierać. Uparłeś się na te 18ki strasznie.
vego2509 - 09-04-2014, 14:13
Tylko troszeczke Ja mam wszystko w standardzie to brać czy nie? Bo klient wydzwania już żeby się dogadać a ja go cały czas spławiam więc jeśli chciałbym zakładać sprężyny to max 17 cali a jeśli amortyzatory to mogą być?
Wypowiedzcie się raz a porządnie bo jestem na skraju świra
A tak poważnie to zależy mi na waszej opini czy mogę się pokusić o ich kupno czy będzie to za bardzo ryzykowne...
Wajcheusz - 09-04-2014, 14:40
vego2509 napisał/a: | więc jeśli chciałbym zakładać sprężyny to max 17 cali a jeśli amortyzatory to mogą być? |
Amorki i sprężyny i tak zakładasz, kwestia jakie.
Do nowych sprężyn ale obniżonych, szkoda by mi było amorków bez obniżania.
Max to i 19 cali, tylko pytanie ile na nich gumy będzie
Chodzi o szerokość felgi i ET na niej ...
Wiesz czy są proste?
|
|
|