To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

kajos - 20-11-2017, 22:36

radzik1 napisał/a:
Za dużo kombinujesz podłącz pod postojowe. Przynajmniej nigdy nie zapomnisz o włączeniu świateł.

no wlasnie ze tak nie chce !!!

czesto stoje i klikam na kompie kiedy silnik pracuje (duzy pobor pradu)
nie chce zeby bylo widac ze stoje i swiece

teraz jak jezdze sluzbowo duzym to nie to [edit] jak w nocy zima odpalaja auto na podladowanie i swieca dziennymi :axe:

nie ,nie ,i jeszcze raz nie
to ja bede decydowal czy chce wlaczyc DRL czy nie

tokyo - 20-11-2017, 23:14

to podlacz je pod reczny - jak masz zaciagniety to nie swieca
mozesz to zrobic poprzez przekaznik lub podpiac sie pod etacs i zaprogramowac ta funkcje

kajos - 21-11-2017, 09:17

mam juz pomysl jak podlaczyc to

na wiosne sie pobawie z tym jak sie cieplo zrobi
mam juz schematy elektryczne miska wiec nie bedzie to takie trudne :wink:

jurellas - 26-11-2017, 09:08

proszę zdradź tą tajemnicę bo kto by tam czekał do wiosny :roll:
kajos - 26-11-2017, 14:28

jurellas napisał/a:
proszę zdradź tą tajemnicę bo kto by tam czekał do wiosny :roll:

zastosuje jeszcze 1 przekaźnik który będzie zalaczal się po przekręceniu wlacznika na AUTO
a następnie dopiero 2 przekaźnik podlacze pod przewod który poda prad 2 przekaźnika -tam będzie sterowanie podlaczone pod postojowki

będzie to dzialalo tak ze jak przelcznik swiatel na manetce na OFF to prad nie będzie plynal do przekaźnika 2 wiec nie zapala się dzienne

wprawdzie jeszcze nie wiem czy będę musial stosować diody pod przelacznikem żeby nie szedł prad gdy będzie ustawiony tylko na postojowkach

tak jak pisałem wcześniej przestudiuje schemat jak będę mial trochę wolnego
Być może jest tam przekaźnik który pracuje pod czujnikiem zmierzchu wiec tam będzie można się wpiąć

Dla zainteresowanych schematami proszę na priv
Tam podam strone gdzie można zamowic czasopismo z schematem do 2.0 DID

p_1313 - 26-07-2020, 11:15

Witam.
Kupiłem taki moduł świateł dziennych: https://bartsoft.pl/swiatla-dzienne-zamiast-drogowych-30-mocy-12v-p-12.html którego używałem w poprzednim aucie. Otworzyłem zatrzaski głównej skrzynki bezpieczników(pod maską). Widzę przewody podłączone do bezpieczników, jednak nie potrafię podnieść górnej części skrzynki aby dostać się do przewodów. Tak jakby przewody były tak krótkie, że nie da się dostać pod spód i podłączyć przełącznik świateł.
Zamierzam podłączyć się pod bezpieczniki 18, 19 (tu są podłączone światła doświetlające zakręty),a zasilanie wziąć z 32. Bezpiecznika pozycyjnych nie znalazłem w skrzynce, więc podłączę się przy lampie.
Proszę o pomoc jak podnieść skrzynkę aby przylutować przewody od włącznika DRL albo informację gdzie (ewentualnie w innym miejscu) podłączyć się. Używałem szukania ale niestety nie znalazłem nic oprócz zdjęcia na poprzedniej stronie z podłączeniem po wierzchu skrzynki do bezpiecznika nr 21.
Dodam że mam Outlandera II 2.2 DiD 156 KM.

[ Dodano: 01-08-2020, 14:19 ]
Jest jakaś szansa na podpowiedź gdzie wpiąć się w instalację aby prawidłowo podłączyć drl? Chciałbym podłączyć się w skrzynce bezpieczników aby nie prowadzić luzem kabli. Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić?