Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??
fj_mike - 10-03-2012, 23:34
s8n napisał/a: | Osobiście przesiadłem się na HTC EVO 3D |
s8n napisał/a: | z Wildfire |
To przesiadka jak z Opla do Galanta
Miałem okazję pobawić się EVO ale to nie dla mnie. Największe minusy to gabaryty i waga. Obraz 3D męczy wzrok. Zostało Sensation. Kto wie, może za jakiś czas HTC One X zagości
Juiceman - 11-03-2012, 00:50
Ja mogę powiedzieć, że po paru miesiącach N8 wytrzymuje średnio 4-5 dni jak jest marginalnie używana xD, zobaczymy co będzie w czerwcu pewnie 1-2 dni to max . Mimo że procek słaby to bella nie potrzebuje wiecej. odpaliłem 30 aplikacji i nokia się nie zawiesiła. Więc jak ktoś nie potrzebuje photoshopa na komórce to polecam n8;-)
s8n - 11-03-2012, 11:14
fj_mike napisał/a: | s8n napisał/a: | Osobiście przesiadłem się na HTC EVO 3D |
s8n napisał/a: | z Wildfire |
To przesiadka jak z Opla do Galanta
Miałem okazję pobawić się EVO ale to nie dla mnie. Największe minusy to gabaryty i waga. Obraz 3D męczy wzrok. Zostało Sensation. Kto wie, może za jakiś czas HTC One X zagości |
Nikt nie każe korzystać z funkcji 3D, to element, który jest dodatkiem. Jak pisałem 'trafił' się to wziąłem
Chciałem duży telefon, z dużym wyświetlaczem i dobrymi parametrami. Jestem z niego zadowolony jak na razie.
karolgt - 11-03-2012, 13:48
s8n napisał/a: | Za dużo się nasłuchałem nt. marki SE z Andkiem. |
s8n napisał/a: | Jeżeli komuś SE służy i ma się dobrze to proszę bardzo! Mnie by nie wystarczał i doprowadzał (zapewne) do szału. |
czyli żadnych konkretów, tylko jakieś "usłyszałem" i "pewnie by mnie doprowadzał" do szału.
ciekawe podejście
tylko weź pod uwagę że te Twoje "dziwne" (delikatnie mówiąc) i niczym nie poparte uprzedzenia ktoś kto wybiera właśnie telefon może przeczytać i wziąć pod uwagę.
Jest kilka fajnych obecnie telefonów SE jak chociażby wspominana X10 mini pro (mały ekran, ale naprawdę wydajnościowo super, do tego qwerty itp, u dziewczyny przez pół roku użytkowania nie było ani 1 przycięcia, w ogóle - najmniejszego problemu) oraz obecnie bardzo popularny NEO V - niezły ekran, parametry itp.
Porównujesz do jakiś HTC (żeby nie było, sam mam teraz HTC) ale porównaj cos w podobnym przedziale cenowym. Jak można porównywć telefon ~500 Mhz z DualCore 1,2 Ghz?
i btw. Co do tego że potrafisz przyciąć telefon o takich parametrach - bo skoro masz HTC to pewnie używasz też Sense (no chyba że sobie go wywaliłeś) a ten to potrafi przyciąć obecnie każdy telefon średnio potrzebuje do tego 5-6 widgetów.
s8n - 11-03-2012, 14:29
karolgt napisał/a: | tylko weź pod uwagę że te Twoje "dziwne" (delikatnie mówiąc) i niczym nie poparte uprzedzenia ktoś kto wybiera właśnie telefon może przeczytać i wziąć pod uwagę.
Jest kilka fajnych obecnie telefonów SE jak chociażby wspominana X10 mini pro (mały ekran, ale naprawdę wydajnościowo super, do tego qwerty itp, u dziewczyny przez pół roku użytkowania nie było ani 1 przycięcia, w ogóle - najmniejszego problemu) oraz obecnie bardzo popularny NEO V - niezły ekran, parametry itp.
Porównujesz do jakiś HTC (żeby nie było, sam mam teraz HTC) ale porównaj cos w podobnym przedziale cenowym. Jak można porównywć telefon ~500 Mhz z DualCore 1,2 Ghz?
i btw. Co do tego że potrafisz przyciąć telefon o takich parametrach - bo skoro masz HTC to pewnie używasz też Sense (no chyba że sobie go wywaliłeś) a ten to potrafi przyciąć obecnie każdy telefon średnio potrzebuje do tego 5-6 widgetów. |
Na chwilę obecną masz rację. SE nie ma z czym porównywać a wybór pomiędzy Smartfonami z klasy cenowej SE jest marny i rzeczą naturalną jest, że wybór między SE a Sagem'em (przykład) będzie oczywisty. Chociaż kolega z pracy ma Huawei pod marką ZTE, model Blade i sobie chwali. Na obecną chwilę SE zabił konkurencję cenami smartfonów i to jest fakt.
Jeżeli jest ktoś przekonany do marki i wie czego szuka w telefonie to wybierze to co uważa za słuszne. Jeżeli ktoś jednak jest nastawiony sceptycznie do marki jak ja to też nic to nie zmieni.
Sir_Futur - 11-03-2012, 21:44
SE już chyba nie będzie. Z tego co udało mi się dowiedzieć w SONY CENTRE w Kielcach, to podobno SONY kupiło Ericssona. Poza tym wypuścili smartfon SONY XPERIA S, który powalił mnie na kolana...
Obywatel - 11-03-2012, 22:10
Sir_Futur napisał/a: | podobno SONY kupiło Ericssona |
A to ciekawa wiadomość. Ericsson to weteran w segmencie komórek. Co ciekawe było tak już w momencie, gdy obie firmy łączyły siły w tej branży - Ericsson był weteranem a SONY miało na swoim koncie zaledwie kilka średnio udanych modeli. No ale prawo lasu - bezduszny moloch wchłania mniejszego, szpetnie odbekuje i życie toczy się dalej. Ciekaw jestem ile jeszcze w takim stylu światowa gospodarka pociągnie. Kolosy bowiem mają to do siebie że upadają z hukiem.
krzychu - 12-03-2012, 15:58
Kupili ich, żeby łatwiej mieć robić tablety i wspólną platformę gier na telefony, tablety i PS3.
Marcino - 13-03-2012, 11:13
czarna napisał/a: | Mam do wyboru 3 telefony i nie wiem, na który się zdecydować może ktoś mi pomoże
1 Samsung S5610
1 Nokia 500
3 Samsung Wave533
Najbardziej zależy mi na wytrzymałości baterii, prostym menu i w miarę dobry aparacie. Dodam, że nie miałam jeszcze telefonu dotykowego. Wizualnie przychylam się do Nokii 500 ale sama nie wiem. |
Ponawiam pytanie, czy warto wziąć Nokia 500 ? bo z innych służbowych to tylko
Nokia C2-02
Nokia C5
Nokia 500
Nokia E52
Nokia X2-00
Pozdrawiam
racenty - 13-03-2012, 12:58
Nokia 500 możesz narzekać na to że dotykowa i ze symbian, krótka praca baterii. Jest to telefon dla mas nie ma w nim żadnych bajerów.
nokia c2-02 to telefon bardziej dla kobiet, autorski system nokii s40 upodobniony do symbiana bella poprzez ikonki, słaba specyfikacja.
nokia c5 symbian, podobny do e52 na pewno ma lepsze wykonanie jeśli go zalejesz ciężko coś zdziałać, zazwyczaj jest kaput. Czasami zdarza się ze pada oprogramowanie i tel sie nie uruchamia, również bardzo ciężko go po tym postawić.
nokia e52 przemawia za nią tylko bateria tak to ten telefon jest bardzo awaryjny: głośnik rozmów, wyświetlacz(delikatny na upadki), często przestaje sie uruchamiać i może to być: oprogramowanie(dzieje się tak że wysypuje się z dnia na dzień), procesor/ram(uszkodzenie samoczynne - przegnanie)
nokia c2-00 system nokia s40 wydanie wcześniejsze prosta obsługa bateria bl-5c przy normalnym użytkowaniu trzyma około 5dni.
Wybierałbym miedzy c5 a x2, nokia 500 jeśli lubisz ekran dotykowy.
Juiceman - 13-03-2012, 13:48
racenty napisał/a: |
nokia e52 przemawia za nią tylko bateria tak to ten telefon jest bardzo awaryjny: głośnik rozmów, wyświetlacz(delikatny na upadki), często przestaje sie uruchamiać i może to być: oprogramowanie(dzieje się tak że wysypuje się z dnia na dzień), procesor/ram(uszkodzenie samoczynne - przegnanie) |
Mam 2xE52 od paru lat nie zaobserwowałem nic takiego w swoich modelach. Do tego dostępne jest nowe oprogramowanie nawet w brandowanych nokiach
krzychu - 13-03-2012, 14:00
racenty napisał/a: |
nokia e52 przemawia za nią tylko bateria tak to ten telefon jest bardzo awaryjny: głośnik rozmów, wyświetlacz(delikatny na upadki), często przestaje sie uruchamiać i może to być: oprogramowanie(dzieje się tak że wysypuje się z dnia na dzień), procesor/ram(uszkodzenie samoczynne - przegnanie)
|
Śledziłem temat przed zakupem oraz po zakupie. I powiem tyle te pierwsze partie E52, a te obecne to 2 rożne telefony pod względem awaryjności.
racenty - 13-03-2012, 15:47
Nie bardzo, jakoś godzinę temu miałem w ręku e52 z drugiej partii która przestała się uruchamiać. Zaczęło się od resetów a na chwile obecna uwalony procesor i telefon do kosza.
Jeśli chodzi o oprogramowanie to rozumiem że mówisz o wersji 81.3? Zdarza się że po aktualizacji oprogramowania telefon na drugi dzień jest wyłączony i okazuje się że padła płyta. Oprogramowanie brandowane jest zapchane przez operatorów zbędnymi aplikacjami, operatorzy długo zwlekają z aktualizacjami.
Pierwsze modele były z jeszcze słabszej jakości materiałów, np. koszyk karty sim.
Bardziej się opłaca zakupić nokie e71 lub e72 niż e52 mimo podobieństwa miedzy tymi telefonami jest ogromna przepaść jakościowa. Nie ukrywam że są egzemplarze e52 które działają sprawnie i nie ma obawy przed aktualizacja ale to jest loteria.
Marcino - 13-03-2012, 15:51
Miałem w reku przed chwilą E52... delikatny jak dla mnie.
CHyba sie skusze na 500, nie jestem wymagajacy, a opinie na w necie nienajgorsze.
krzychu - 13-03-2012, 15:53
racenty napisał/a: | o wersji 81.3 |
Ja mam takie od pierwszych dni kiedy wyszedł ten soft (niebrandowy) czyli jakieś 3-4 miesiące. Telefon działa szybko i bez wieszania się.
Moja druga połowa też ma, ale na starym sofcie 3X.X czasem wiśnie, że trzeba baterię wyciągnąć. Widziałem też E52 jednego gościa z obsługi technicznej - straszny stan obudowy, powgniatana ta stalowa ramka, podpadana farba, szyba rozbita - mówi, że działa. Z drugiej strony nie przeczę, że telefon jest delikatny. Ale mój i dziewczyny parę razy lądowały na podłodze i dalej działają.
Trzymałem e71 albo e72 faktycznie sprawia wrażenie bardziej zwartej i mocniejsze. Ale to CEGŁA! E52 ma wszystko co chciałem. W sumie po za paroma wpadkami, wręcz bezsensami z ergonomią kalendarza, menu, notatek, wysyłaniem sms-a jest fajnie.
|
|
|