[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji
BINA - 19-09-2014, 16:14
Ja z innej beczki nadal szukam obudowy z silniczkami od Climatronica te trzy puszki co są za deską rozdzielczą Może ktoś wie kto ma Galanta na części z Climatroniciem najczęściej z silnikiem 2,0 V6. Te puszki potrzebne aby zadziałał Climatronic w moi EVO 3 które jest już po przekładce. Nie mam dostępu do działu KUPIĘ (nie wiem czemu) więc tu się udzielam
Szukam tych puszek już z pół roku i du............pa
tpodsiadlo - 24-09-2014, 11:23
Wie ktos czy czujnik temperatury ktory jest wbudowany w panel klimatronika ma mierzyc temperature z kabiny czy temperature powietrza z dmuchawy? albo inaczej czy wciaga powietrze czy wydmuchuje czy co robi?
areksz121 - 24-09-2014, 11:27
Z tego co mi się wydaje, to za pomocą węża, który jest podłączany do klimatronika dostaje się tam już gotowe wymieszane powietrze a czujnik tylko kontroluje czy utrzymuje się na zadanym poziomie.
tpodsiadlo - 24-09-2014, 12:47
No wlasnie tez mi sie tak wydawalo, ale nie chce stamtad nic dmuchac, to powietrze mi w tym wezu 'stoi', moze sprobuje wymusic obieg jakim zewnetrznym wentylatorkiem i zobacze czy mi cos pomoze, bo u mnie robi sie tak ze jak grzeje cieplym i chce troche chlodniej to musze z temperatury zejsc prawie do samego minimum zeby cos sie zmienilo w nadmuchu
a gdzie jest czujnik temperatury w kabinie? czy nie ma takiego?
areksz121 - 28-09-2014, 04:03
Wracając do gadżetów z 7g, to nie wie ktoś, gdzie można takie cudo dorwać?Widział to już ktoś? Widzę jeszcze, że nadmuch i temperatura na suwakach
tpodsiadlo - 28-09-2014, 06:56
Taka fotke gdzies widzialem juz, tylko co to jest? sama nawigacja? Skoro pod spodem radio?
ja mam kenwooda z wiekszym wyswietlaczem niz ten, wgrane mam logo mitsubishi i wyglada jak oryginal prawie.
Ale robilem troche swoj wyswietlacz od klimatronika i jak go rozebralem, to zauwazylem ze ma miejsce na przyciski sterowania zegarkiem. Po wyswietlaczu tez widac, ze ma miejsce do wyswietlania godziny wiec pewnie i byla wersja z zegarkiem w klimatroniku
Wszyc - 28-09-2014, 19:52
Tak to sama nawigacja dziwna ta klima jest na suwakach chyba nie z E5 w E5 inaczej to wygladało
Arek jak lubisz mieć nawi pokazujące Ci tylko drogi w japoni aktualne na 1993 rok krzaczkami to śmiało szukaj takiego czegoś
[ Dodano: 28-09-2014, 20:18 ]
Tak to ustrojstwo wygląda w bagażniku nie licząc zmieniarki
tpodsiadlo - 28-09-2014, 21:29
Nie no to raczej oryginal. Jak bys rozwiazal sterowanie linkami majac miejsce 1din z tym ustrojstwem powyzej, chc z drugiej strony podobnie wyglada sterowanie nawiewami w primerze p10, ale nie tak samo...
Wszyc - 28-09-2014, 21:41
Już raz dawałem fotki próbuję je znaleźć w miejscu zegarka świateł awaryjnych i podgrzewania tylnej szyby masz pasek przycisków z 7 pyciskami a stan o obecnej konfiguracji ogrzewania był wyświetlany na ekranie Navigacji łącznie z temperaturą
[ Dodano: 28-09-2014, 21:48 ]
Ooo proszę znalazłem... i inne nawi hmm pytanie czy to pierwsze co Arek dał to w ogóle oryginał czy z sigmy to co ja mam napewno oryginał z E84A z rocznika 1991 ( prototype ) chyba że były zmiany po wdrożeniu do produkcji ale już gdzieś też w produkcyjnym modelach tak widziałem
tpodsiadlo - 02-10-2014, 19:21
A czy to nie po prostu roznica klima automatyczna/manualna?
Hugo - 09-11-2014, 21:51
Witam. Mam prośbę, czy jakiś posiadacz Galanta E5x w sedanie mógłby mi podać wymiar tylnej klapy zaznaczony na zdjęciu? Od narożnika do narożnika oraz jeśli ktoś ma w swoim taki spojler na klapie to rozstaw podpór bocznych (od zewnątrz). Z góry dzięki.
Wszyc - 10-11-2014, 13:03
Postaram się pamiętać Hugo i na dniach Ci to ogarnąć... Jak pamiętam spojler z EA wchodził chyba plug and play do E5 ale jeszcze sie upewnie
Hugo - 10-11-2014, 15:46
Wszyc napisał/a: | Jak pamiętam spojler z EA wchodził chyba plug and play do E5 ale jeszcze sie upewnie | Świetnie, ja chcę to zrobić w drugą stronę, więc nie powinno być problemów. Wiesz jak jest montowany ten spojler ze zdjecia do klapy? Na śruby i klej czy jak?
Wszyc - 11-11-2014, 11:46
jest na 3 śruby i dwa zatrzaski sorki że nie sprawdziłem jeszcze wymiarów miałem wczoraj wypadek
jacek11 - 11-11-2014, 14:21
Krzychu co się dzieje ??
|
|
|