To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

Old JDM - 06-03-2014, 19:04

sla napisał/a:
Mój kolega ze studiów, sprzed 30 lat, obecnie znany kardiochirurg, powiedziałby, daj sobie upusta, kibel wolny. I tyle w temacie.
Przyjemnej jazdy wannolotem życzę. :D :D :D :D :D

Wow. :mrgreen: Podziekuj mu zatem, za liberalizacje rynku medycznego, bo dzieki temu moi koledzy moga takowych lekarzy zatrudniach w prywatnych NZOZ-ach.

Szerokosci w przemieszczaniu A5 - obys serwisy z daleka omijal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PiotrKw - 06-03-2014, 20:00

Old JDM napisał/a:
I mysle ze to wlasnie uzytkownicy OIII powinni sie wypowiadac -

A to niby dlaczego ?? Temat brzmi -Pierwsze wrażenia . Rozumiem , że każdego kto choć raz widział nowe OIII . Nie powinni brać udziału w dyskusji ci co nie widzieli .

Musze przyznac , ze "wannolot" jest bardzo trafnym określeniem . Po pierwszym "oglądzie " OIII wiedziałem , że coś mi przypomina , ale dopiero dzięki sla zaskoczyłem co ;-) :-)

Old JDM - 06-03-2014, 20:14

A to dlatego kolego, ze jakbys przeczytal pierwszy post tego watku to bys juz wiedzial. A tak piszesz glupoty - jako kolejny. Co moze wiedziec osoba ktora tylko samochod widziala ? NIC. A subiektywne oceny odnosnie wygladu - to prywatna sprawa kazdego, i nic osobom ktore rozwazaja zakup - nie pomoga, ani na nic sie nie przydadza bo gust to indywidualna sprawa kazdego.

Czy komus cos by pomoglo gdybym wparowal do watku o nowym Pajero z twierdzeniami - ze to wyglada jak kawal łajna ? Nie. Czy tak ciezko to zrozumiec ? :shock: Po prostu takie pajacowanie i laickie wypowiedzi osob ktore nie mialy stycznosci z tym samochodem - sa bezsensowne i tylko zasmiecaja watek. Wszystko w temacie.

Puzonik83 - 06-03-2014, 20:25

Outlander III to taki dziwny samochód z wyglądu. Mam aktualnie OII i jak zobaczyłem pierwszy raz OIII to odetchnąłem z ulgą, że jest brzydszy od mojego i wogóle sobie nim głowy nie będę zawracał. Ale kiedy pierwszy raz go zobaczyłem w salonie bardzo mi się spodobał, tak na żywo. A jak się przejechałem to się zakochałem i już mój OII od tamtej pory jest w niełasce. OIII jest o wiele bardziej komfortowe, ciche i przyjemniejsze w jeździe, hamulce ma super, a silnik diesla bardzo mocny. Ładne wnętrze z dobrej jakości materiałów. W siwym kolorze bardzo mi się podoba. Ale to jest taki samochód jak kiedyś miałem Citroena C4, też kontrowersyjny samochód z wyglądu, jednego dnia mi się podobał innego nie.
Old JDM - 06-03-2014, 20:30

Puzonik83 Bogu dzieki, ze w koncu wypowiedzial sie ktos, kto wsiadl, przejechal sie - potrafil ocenic calosc. Fajna merytoryczna wypowiedz. :p Bravo i oby wiecej takich PRAKTYCZNYCH.
PiotrKw - 06-03-2014, 20:42

Old JDM napisał/a:
Bogu dzieki, ze w koncu wypowiedzial sie ktos, kto wsiadl, przejechal sie -

A "kolega" to handluje tymi OIII , że tak broni zaciekle jego wizerunku i dopuszcza tylko wypowiedzi pozytywne ?? I te negatywne odnośnie wyglądu są "be" ?
A gdyby wygląd był nie ważny , to producent nie przejmował by się nim i nie wprowadzał zmian . A że nie wszystkim się one podobają , tak to działa i "kolega" nie musi tych innych obrażać bo ktoś kiedyś obrazi jego .

JCH - 06-03-2014, 21:19

Kolego Old JDM - proszę o stonowanie swoich wypowiedzi, bo jesteś bardzo blisko tzw. "personalnych wyciek" wobec innych użytkowników tego forum. Opisz swoje "pierwsze wrażenia" i to wystarczy a daruj sobie komentowanie wrażeń innych.
To, że Moderator tego działu jest aktualnie nieobecny nie zwalnia Cię z przestrzegania Regulaminu. Podać link :?:

W kwestii OIII myślę, że nie masz monopolu na prawdę więc pozwól mieć każdemu swoje zdanie.
Old JDM napisał/a:
nieproporcjonalnie male kolka ? 16-tki do SUV-a to malo ?
Tak, moim zdaniem to mało. Widzę tę różnicę nawet przy moich letnich 17"

Old JDM napisał/a:
Fajna merytoryczna wypowiedz
Puzonik83 napisał/a:
a silnik diesla bardzo mocny
Czy ja wiem..... :roll: 150 KM :butthead: nie urywa :?
mitsu00 - 06-03-2014, 21:24

JCH napisał/a:
To, że Moderator tego działu jest aktualnie nieobecny nie zwalnia Cię z przestrzegania Regulaminu. Podać link :?:
Ano...... Czyzby borsak zapadl w letarg przedwiosenny...? :wink: Co do OIII to jezdzilem i bena z CVT (smiech na sali co do charakterystyki i osiagow) i dizlem AT (caly weekend). Szalu nie ma, ale nawet zaczyna mi sie podobac ten samochodzik. Jednak Jet Fighterek to bylo to jesli chodzi o dizajn jak dla mnie :rolleyes:
Puzonik83 - 06-03-2014, 21:34

Sama ilość koni niczego nie mówi, jeździłem różnymi samochodami i wiem. A akurat chyba moment obrotowy jest bardziej istotny. I gdy przejechałem się OIII byłem zaskoczony, bardzo ładnie i przyjemnie rozwija moc, ciągnie już fajnie tak od 1800obr. Mój OII ma teraz 185PS i 386Nm ale tą moc rozwija tak gwałtownie i w brutalny sposób, może takie wrażenie sprawia też duży hałas jaki panuje w nim. Natomiast w OIII jest cichutko w kabinie i na prawdę jazda nim to relax w moim odczuciu. Przyznaję wygląd ma kontrowersyjny, tzn przód bardzo mi się podoba, tył troszkę mniej, ciut przyciężkawa ta sylweta z tyłu, ale dla przyjemności z jazdy bym przymknął oko.

PS. Mam w domu też Audi Q3 i powiem tak, OII pod względem jakości materiałów, komfortu i wyciszenia no to masakra, ale OIII śmiało mogę do Q3 porównać, kwestię przestronności wnętrza pomijam z wiadomych przyczyn.

Old JDM - 06-03-2014, 22:29

JCH napisał/a:
Kolego proszę o stonowanie swoich wypowiedzi, bo jesteś bardzo blisko tzw. "personalnych wyciek" wobec innych użytkowników tego forum.

Prosilbym zatem - o rownorzedne traktowanie moich wypowiedzi jak i wypowiedzi pozostalych uzytkownikow. Jest tam bardzo wiele personalnych wycieczek pod moim adresem. Min. Jedno ze sie tak wyraze o toalecie. Podac Linki ? Jak juz oceniasz - to rob to w sposob obiektywny. Do tego wlasnie wyznaczeni sa moderatorzy. (nie musisz mi wklejac linku do regulaminu - na forach specjalistycznych jestem od 2001 - i wierz mi, pouczac mnie pod tym wzgledem nie musisz - w koncu jesli uwazasz ze przekroczylem jakis prog - to na rowni z wypowiadajacymi sie tu uzytkownikami.

JCH napisał/a:
Opisz swoje "pierwsze wrażenia" i to wystarczy a daruj sobie komentowanie wrażeń innych.

Opisalem z PRAKTYCZNEGO punktu widzenia. Komentuje wypowiedzi innych, skoro i oni komentuja. Ponownie widze brak obiektywizmu z twojej strony.

JCH napisał/a:
W kwestii OIII myślę, że nie masz monopolu na prawdę więc pozwól mieć każdemu swoje zdanie.

Jak najbardziej przyznaje ci racje. Niemniej sporo tych wypocin - to albo obrazanie czegos, z czym sie nie mialo do czynienia wiec kompletne ZERO merytoryczne, lub personalne wycieczki w moim kierunku.

JCH napisał/a:
moim zdaniem to mało. Widzę tę różnicę nawet przy moich letnich 17"

w Outlanderze III ? A wg mie 16tki calkowicie wystarczaja, 18tki wygladaja juz dosc elegancko. No ale kazdy ma swoja opinie.

ICH, czy ja wychwalam ? I tak i nie. Z PRAKTYCZNEGO punktu widzenia, a wiec codziennego korzystania z tego samochodu. Nadal twierdze ze 2.0 z CVT jest strasznie powolne, jezdzi jak tramwaj - ale jesli komus to pasuje, to super ! Silnik Diesla jest dosc elastyczny - i mocy ma wystarczajaco (wg mnie lepszy niz 3.2 DiD w Pajero ktorym dosc sporo jezdzilem) ale to oczywiscie moja osobista ocena. Zawsze znajdzie sie cos - co nie do konca jest OK. ALE jesli ocena ma polegac na zasadzie "Panocku ja widzial na ulicy, nie podobo mi sie - na pewno jest do :butthead: "to darujmy sobie ten poziom trollingu.

Jezeli uwazasz ze JA przekroczylem jakies granice przyzwoitosci, a odpowiadajacy mi uzytkownicy w tym watku nie (zwlaszcza pan od A5, kolega od Pajero) to prosze o zgloszenie tematu do interpretacji dla admiistracji tego forum.

puzonik83 No i moje gratulacje :mrgreen: Q3 zwlaszcza w skorze, to bardzo wygodny samochod. Mialem przyjemnosc co prawda tylko w nim siedziec - ale wystarczylo. :p

sla - 06-03-2014, 23:19

Pan od A5 napisał tylko , że jest to wannolot Tytusa i właśnie to stwierdzenie rozpoczęło osobiste wycieczki.Wcześniej nie odniosłem się do żadnych wypocin kolegi. Kolega ma chyba kłopoty ze zrozumieniem własnych tekstów, a i poprawna polszczyzna sprawia pewne kłopoty.O obrażaniu czegoś to nie słyszałem, wydaje mi się, że obrazić można tylko kogoś. Mnie kolega nie jest w stanie obrazić. Ja sobie biorę do serca tylko słowa ludzi mądrych.
Old JDM - 06-03-2014, 23:31

sla napisał/a:
Mnie kolega nie jest w stanie obrazić. Ja sobie biorę do serca tylko słowa ludzi mądrych.

I sądzisz że ten płytki sarkazm ci przejdzie ?

To kolega mało słyszał, gdyż obrazić można nie tylko kogoś (w formie osobowej), ale coś (chociażby czyjeś dzieło) a także "na coś" (na czyjeś zachowanie), lub "o coś" (określone czynnością).

Może skończmy tą bezpłodną dywagację, bo nie jesteśmy na forum Onetu.

sla - 06-03-2014, 23:38

Obrazić czyjeś dzieło? Kolega to ma wyrafinowane poczucie humoru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Old JDM - 06-03-2014, 23:43

sla napisał/a:
Obrazić czyjeś dzieło? Kolega to ma wyrafinowane poczucie humoru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To raczej u kolegi występuje spektakularny brak wiedzy elementarnej. Najprościej obrazić czyjeś dzieło - wykonując nieumiejętny plagiat. Zresztą takie dzieło zazwyczaj obraża czyjeś uczucia estetyczne. :badgrin: :badgrin: :badgrin:

sla - 06-03-2014, 23:47

A na długo to dzieło się obraża? :D :D :D :D
Jest kolega niezwykle interesującym interlokutorem, ale na dzisiaj już mi tej rozrywki wystarczy. Życzę miłych snów. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: