Dolnośląskie - Wrześniowy Spot - Techniczny
motoman69 - 29-03-2009, 22:57
No nareszcie cos innego niż Wrocław Byleby się udało zorganizować to jakos sensownie, bo cos temat długi, ale niekoniecznie idzie w dobrym kierunku czyli w strone finalizacji. Znam dobrze Legnicę, generalnie teren jest dobry-pobocze legnickich "Bielan". Fakt faktem zdarzają się tam ekscesy motoromaniaków, ale jak sie zadba o legalnosć spotu, to ewentualne towarzystwo powinno zostac utemperowane.
Kmer - 29-03-2009, 23:21
Soldi napisał/a: | Zgadza się Arek, ale zawsze w rozmowach można zaproponować 2 różne terminy - może jeden bądź drugi nie pasować np zarządcy terenu wiec dobrze mieć alternatywę. |
Z Radkiem dzisiaj ustaliliśmy wstępną lokalizacje jaka by była najodpowiedniejsza,z dala od ruchu i osób postronnych,jeżeli gospodarz terenu się zgodzi,Radek będzie jutro dzwonił się dowiadywać,jak coś to później podlecimy razem dogadać wszystko,opcja jaka wybraliśmy jest chyba jedyna która jest najbezpieczniejsza dla nas wszystkich,sadze ze ze wybierzemy któraś z niedziel,ponieważ co niektórzy z nas pracuje w sobotę i nie będą mogli przyjechać,to taki mały apel z mojej strony.
drd1812 - 30-03-2009, 11:30
Po dzisiejszej rozmowie z Prezesem Strefy Aktywności Gospodarczej Sp. z o.o. (Administrator Lotniska i terenów przyległych) mam dla nas drogie dolnośląskie Mitsumaniaki nie najlepsze informacje - organizacja na terenie lotniska jest możliwa, ale:
- wynajem tylko komercyjny (koszt ok. 2.500 - 3.000 zł netto),
- zabezpieczenie (przed, w czasie) /uporządkowanie (po) terenu we własnym zakresie,
- umowa zawarta z przedsiębiorcą lub inną instytucją mogącą występować w obrocie gospodarczym,
słowem lokalizacja przepadła.
W związku z tym gorący apel do Legniczan (i nie tylko) o wskazanie propozycji bezpiecznej lokalizacji na organizację spota.
apikus - 30-03-2009, 12:45
Na parkingu koło Auchana na pewno będzie miejsce. Od strony stacji benzynowej prawie nigdy nikt nie parkuje. Co najmniej dwa rzędy sa wolne lub prawie wolne. Postaram sie dzisiaj zrobić tam zdjęcia i zobaczę ile autek się zmieści. Oczywiście bedzie to "nielegalne", ale nie wiem czy gdziekolwiek znajdziemy nieodpłatnie miejsce na spotkanie. Jeżeli będzie to spokojne spotkanie to nikt nas nie wygoni, ani nie będzie ścigał.
A jak nie to może w Jaworze tam gdzie ostatnio tylko trochę mało miejsca i żadnego zaplecza.
mouseman - 30-03-2009, 14:13
Końcówka parkingu Auchan to możliwość postawienia około 40-50 samochodów, zawsze praktycznie pusty. Jeżeli nas wyproszą przetoczymy sie do Kauflanda
Serek - 30-03-2009, 14:42
Prośba do osób z regionu legnickiego. Miejsce przeznaczone pod organizację spotu tylko za zgodą właściciela terenu.
Anonymous - 30-03-2009, 19:59
Jak tak dalej pójdzie to spot'a wogóle nie będzie. Może najbliższy spot zorganizujemy pod "Orbitą", a w przyszłości mam nadzieje,że nie długiej uda się zorganizować gdzieś indziej???
Juiceman - 30-03-2009, 20:17
W kobylej gorze nad zalewem .
Chyba wyjdzie na to, że orbita to grunt teraz pozbierać terminy i zobaczyć czy nic tam nie organizują w tym czasie
drd1812 - 30-03-2009, 20:58
Juiceman napisał/a: | W kobylej gorze nad zalewem .
|
Długi miałby rzut kamieniem
Juiceman pora by Wrocławianie ruszyli poza granice miasta /Poza Twierdzą Wroclove
naprawdę istnieje życie - ta i zaraz załapię się na RB / generalnie Kmer i Wowik objeżdżali dziś kolejne miejscówki, znaleźli nadający się (prawdopodobnie) na spota parking przy jednym z rond w Legnicy (przy drodze na Złotoryję). Parking ogólnodostępny przy drodze krajowej [3] z możliwością postawienia sporej liczby autek i rozpalenia grilla. Myślę, że niebawem pojawią się zdjęcia miejsca do akceptacji.
A we wrocku zawsze możemy rzecz jasna.
Juiceman - 30-03-2009, 22:40
drd1812 napisał/a: |
Juiceman pora by Wrocławianie ruszyli poza granice miasta /Poza Twierdzą Wroclove
naprawdę istnieje życie - ta i zaraz załapię się na RB /
A we wrocku zawsze możemy rzecz jasna. |
Z tym to nie ma najmniejszego problemu z wyruszeniem rzecz jasna : ) Czekamy na ustalenie miejsca, a później wspólnego terminu : )
tucci - 30-03-2009, 23:41
drd1812 napisał/a: | /Poza Twierdzą Wroclove
naprawdę istnieje życie - ta i zaraz załapię się na RB / |
TWIERDZA i tyle
Cytat: | parking przy jednym z rond w Legnicy (przy drodze na Złotoryję). Parking ogólnodostępny przy drodze krajowej [3] z możliwością postawienia sporej liczby autek i rozpalenia grilla. Myślę, że niebawem pojawią się zdjęcia miejsca do akceptacji. |
Przyznam ze ten plan bardzo mi sie podoba
jacekb - 31-03-2009, 07:45
drd1812 napisał/a: |
znaleźli nadający się (prawdopodobnie) na spota parking przy jednym z rond w Legnicy (przy drodze na Złotoryję). Parking ogólnodostępny przy drodze krajowej [3] z możliwością postawienia sporej liczby autek i rozpalenia grilla. Myślę, że niebawem pojawią się zdjęcia miejsca do akceptacji.
|
Jeśli chodzi Ci o ten parking po prawej stronie jadąc w stronę Jawora (zaraz za rondem koło Huty) to może być ciekawie .
[ Dodano: 31-03-2009, 07:48 ]
A może gdzieś pod Legnicą?
Myślałem o tym zalewie w Kunicach ale dawno tam nie byłem i nie wiem jak z miejscem na więcej aut (i tam grilla też można bez problemu zrobić).
apikus - 31-03-2009, 08:34
Obiecane fotki parkingu:
Może już niepotrzebne. Widać, że tu zmieści sie "parę" samochodów. Grilla nie ma gdzie rozpalić.
Kmer - 31-03-2009, 09:19
Cytat: | A może gdzieś pod Legnicą?
Myślałem o tym zalewie w Kunicach ale dawno tam nie byłem i nie wiem jak z miejscem na więcej aut (i tam grilla też można bez problemu zrobić). |
Myślałem również o Kunicach,nad jeziorkiem są umiejscowione parkingi,ale na każdym zmieści się góra 10 aut,nie ma jednego dużego żeby pomieścić większą ilość,także moim zdaniem ta lokalizacja choć fajna ale odpada.
drd1812 - 31-03-2009, 09:52
GOKiS Kunice dysponuje potencjalnie dobrą miejscówką, trawka, toalety, teren ogrodzony przy jeziorze (myślę o miejscu gdzie cyklicznie odbywają się Szanty Kunice) ale obawiam się, że za darmo jej nie udostępnią. Jest jeszcze pole karawaningowe, ale wiadomo to płatna "przygoda". Poza tym jak już wyżej Arek pisał.
|
|
|