Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Pawel1988 - 10-07-2018, 23:11
1.5 bar 300+/400+ i możesz wracać 🤗
W@sio - 11-07-2018, 07:41
Na tym IC nie wiem, czy dodmucha do 1,5bar
Pawel1988 - 12-07-2018, 14:25
W@sio napisał/a: | Na tym IC nie wiem, czy dodmucha do 1,5bar |
Dlaczego ? Musiałby być większy czy jak ? 😁bo nierozumiem
W@sio - 12-07-2018, 15:42
Miałem niemal taki sam i mimo luźnego wydechu 3" dobijało do 1,45 bar... Oczywiście życzę Krzysiowi jak najlepiej, ale obawiam się, że może się nie udać
Bzyk_R1 - 12-07-2018, 19:04
Nie mam zamiaru aż tyle pompować, przypominam że do tej pory LSRG jeździ na mapie przystosowanej do seryjnej pompy i do seryjnego wydechu oraz IC, z doładowaniem na poziomie 1.1b w peaku 1.2bara. Myślę że moje założenie (400nm) spełni delikatna korekta mapy i dźwignięcie boosta do tego co było czyli 1.2b z obecnego 1.0b. Mogę się mylić ale jak znam jego możliwości to tak będzie. Poza tym nie mam zamiaru iść na rekord tylko dalej kontynuować nabijanie kilometrów.
A tymczasem dzisiejszej nocy miałem pod maską kunalisa wredne stworzenie pogryzło mi kable od czujnika temperatury oleju te które ostatnio poprowadziłem w komorze oraz piankę wlotu powietrza pod maską. Ma to dobre strony bo zrobiłem te przewody paskudnie przyznaje. Toteż kupiłem nowe konektory i ładny czarny dwużyłowy kabel który poprowadzę już starannie. Kunalis pilnuje aby przed złotem nie było fuszerki
Bzyk_R1 - 13-07-2018, 12:00
Zmieniłem kolor nerek. W srebrnych turbiakach żeberka są takie jakieś szaro bure i u mnie farba złaziła. Poszły w czarny mat a znaczek ralliart własnej produkcji wkleiłem nowy. Podobnie bym chciał zrobić wnętrza lamp ale to już grubszy temat.
marcin.art - 13-07-2018, 20:23
Pełen profesjonalizm
Bzyk_R1 - 17-07-2018, 19:55
Dzięki marcin.art,
Zakupiłem 10m bandaża bazaltowego oraz opaski nierdzewne ball lock. Odbyłem też internetowy instruktaż owijania będę izolować orurowanie do IC od turbo żeby gorące powietrze od kolektora nie nagrzewało powietrza doładowanego. Reszta pójdzie na owijkę wydechu od DP do katalizatora żeby ciepło nie promieniowało do komory i na miski oleju.
Jutro LSRG jedzie na strojenie lpg z AFR i przegląd instalacji po 30tkm. Ponowne strojenie będzie też po remapie i wtedy zapadnie decyzja co do komponentów instalacji. W październiku chyba kończy się gwarancja więc będzie czas na decyzję czy wrzucić mocniejszy reduktor czy też jakimś cudem Red daje radę. Obstawiam że tym razem już koniec jego kadencji
Bzyk_R1 - 18-07-2018, 11:28
LPG wystrojony, na tę chwilę ACR01 trzyma super ciśnienie. Po remapie powtórka i wtedy się zobaczy. Rozważamy opcję 2x ACR01.
Twardy - 18-07-2018, 21:13
Nie lepiej będzie założyć AC R02 Twin ? Czy planujesz jeszcze większe moce na tych 2x ACR01 ?
Bzyk_R1 - 18-07-2018, 21:50
Twardy Romanie, jak czytałeś uważnie temat to wiesz pewnie że mam zmodyfikowany reduktor który ma dość dziwne parametry jak na Reda. Założenie dwóch ACRów które "poprawiają" moi gazownicy da w zasadzie nieograniczone pole do zabawy z mocą, jednak mi na tym nie zależy, najważniejsze jest dla mnie żeby auto w całym zakresie obrotów pracowało idealnie na gazie.
Dlaczego nie twin? Po tym co potrafi mój Red, po rozmowie ze Struną czyli takim góru w dziedzinie gazu, po tym co czytałem na lpg forum nie uważam że AC twin da jakieś spektakularne efekty. Uważam że jeżeli mój nie wyrobi w pojedynkę to dwa redy będą miały lajt przy docelowym setupie.
Bardzo chciałbym już skończyć z modami ale to jest choroba postępująca. Dodatkowo musiałbym zerwać kontakty z fanatykami turbiaczy a nie chce bo to fajnie chłopaki no i cóż nie wiadomo czy za jakiś czas 280/400 nie będzie mało
Twardy - 18-07-2018, 23:35
To wszystko wyjaśnia i myślę,że w miarę jedzenia apetyt rośnie mocy nigdy dość, z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wydarzeń
W@sio - 19-07-2018, 15:41
Z całego serducha życzę Ci byś osiągnął 280KM Krzysiu! U mnie na małym IC przekroczyło 400Nm
Bzyk_R1 - 19-07-2018, 17:33
Dzięki Piotr. Ale nie nagrzewajmy atmosfery, co będzie to będzie. Jak tutaj pierwszy raz napisałem marzyłem o wyniku Staszka 235KM a tutaj się przez dwa lata porobiło że ho ho no właśnie po wizycie w RS Motorsport będzie prawie dwa lata od kupna samochodu. Mam nadzieję że będzie miły prezent z tej okazji.
W@sio - 20-07-2018, 09:02
Twardy napisał/a: | mocy nigdy dość | Powiem Ci, że mi już chyba starczy, czasem się tego auta boję
|
|
|