Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
jaca71 - 02-05-2009, 13:55
akbi napisał/a: | jak to niewiele potrzeba aby byś w olbrzymim błędzie proponuje doczytać posty, w których ta fotka była pierwotnie wstawiona na forum.
|
Można jakąś podpowiedź gdzie tego szukać?
sruba - 02-05-2009, 14:16
po pierwsze primo, to nie jest żadna wydma, tylko lekkie wzniesienie terenu, tyle że w nadmorskim lesie i tyle, że piaszczyste.
po drugie primo, ta, jak to nazwaliście zatoczka postojowa, jest dość... powiedziałbym krótką zatoczką postojową i nie wiem kto z was wystawiłby koniec swojego samochodu na mocno uczęszczaną drogę bez jakiegokolwiek pobocza, itd.
po trzecie primo łatwiej jest spacerować (a w zasadzie dotrzeć do samochodu) od tej strony od której zrobiły to nasze dziewczyny, aniżeli brnąc po kostki w piachu na tym jakże ślicznym chodniku (pomijając fakt konieczności dotarcia do niego)...\
aaaaa... po czwarte primo, w momencie kiedy stawialiśmy samochody, okoliczna sytuacja była zgoła odmienna od tej na fotografii.
Hubeeert - 02-05-2009, 14:26
sruba napisał/a: | pierwsze primo, to nie jest żadna wydma, tylko lekkie wzniesienie terenu, tyle że w nadmorskim lesie i tyle, że piaszczyste. |
Straż miejska w Darłówku wystawia mandat za wjechanie nawet minimalne na takie 'piaszczysty trawnik"
sruba napisał/a: | po drugie primo, ta, jak to nazwaliście zatoczka postojowa, jest dość... powiedziałbym krótką zatoczką postojową i nie wiem kto z was wystawiłby koniec swojego samochodu na mocno uczęszczaną drogę bez jakiegokolwiek pobocza, itd. | tylko winny sie tłumaczy sruba napisał/a: | po trzecie primo łatwiej jest spacerować (a w zasadzie dotrzeć do samochodu) od tej strony od której zrobiły to nasze dziewczyny, aniżeli brnąc po kostki w piachu na tym jakże ślicznym chodniku (pomijając fakt konieczności dotarcia do niego)...\ | No - ktos się na nim postawił Cytat: | aaaaa... po czwarte primo, w momencie kiedy stawialiśmy samochody, okoliczna sytuacja była zgoła odmienna od tej na fotografii.
_________________ | To na pewno - daliście zły przykład
Do czego dążę
1. Chce sobie z Was jajca porobić
2. Pokazac Arkowi, że podejście do przepisów jest w jego wypadku dość względne - tzn jego dotycza jakby mniej
3. Wytłumaczyc dlaczego nie
4. Zwrócić uwage na fakt, że macie nakljeki Klubowe na samochodach
5. Ustrzec przed konsekwencjami (ewentualnymi)
Ty tyle.
jaca71 - 02-05-2009, 14:37
sruba napisał/a: | po pierwsze primo, to nie jest żadna wydma, tylko lekkie wzniesienie terenu, tyle że w nadmorskim lesie i tyle, że piaszczyste. |
U mnie pod blokiem goście na trawniku stają, nie przeszkodziło im tam stanąć nawet to że ktoś go rano od nowa skopał, torfu dorzucił i trawę posiał. nie bo oni muszą stawać. sruba napisał/a: | po drugie primo, ta, jak to nazwaliście zatoczka postojowa, jest dość... powiedziałbym krótką zatoczką postojową i nie wiem kto z was wystawiłby koniec swojego samochodu na mocno uczęszczaną drogę bez jakiegokolwiek pobocza, itd. |
1,5m chodnika ma być wolne tak czy nie? Nie da się w poprzek, po skosie to może da się wzdłuż? sruba napisał/a: | po trzecie primo łatwiej jest spacerować (a w zasadzie dotrzeć do samochodu) od tej strony od której zrobiły to nasze dziewczyny, aniżeli brnąc po kostki w piachu na tym jakże ślicznym chodniku (pomijając fakt konieczności dotarcia do niego)...\ |
Spacerowanie nie ma nic do parkowania... sruba napisał/a: | po czwarte primo, w momencie kiedy stawialiśmy samochody, okoliczna sytuacja była zgoła odmienna od tej na fotografii. |
Nie było chodnika pod samochodem? Jak wróciliście to juz był
Hubeeert - 02-05-2009, 15:21
jaca71 napisał/a: | Nie było chodnika pod samochodem? Jak wróciliście to juz był |
Tekst miażdży
Uwex - 02-05-2009, 18:55
jaca71 napisał/a: | Nie było chodnika pod samochodem? Jak wróciliście to juz był |
żeby tak drogi budowali !!
sruba - 02-05-2009, 19:04
dobra mądrale
gdybyśmy postawili samochód, tak jak sobie byście tego życzyli, to w tej zatoczce zmieściłoby się samochodów 5, a nie 10. pozostałych 5, którzy już by tam nie wjechali klęłoby na tych samolubnych kretynów, którzy tak się poustawiali...
trawnik nie ma tu nic do rzeczy. przykład jest nietrafiony, gdyż, na wydmę/wzniesienie nie wjechaliśmy, po drugie chodnik w wypadku tego czegoś pod naszymi samochodami to pojęcie zbyt daleko idące. ja bym to określił jako wyższy poziom zatoczki postojowej. innego koloru.
to tyle.
pamar - 02-05-2009, 19:05
Uwex, budują!!! rano jadę do pracy i mogę skręcić w lewo (przerywana) a jak wracałem na wieczór to nie mogę, bo podwójną ciągłą debil zaprojektował a kretyni namalowali
Kultura polega na tym, że kierowcy wyjeżdżający z podporządkowanej są w szoku widząc dwa paski i skręcają w prawo, a za 20m zawracają bo jest przerywana. CYRK POLSKI
I tu trzymam troszkę stronę sruby, mamy kretyńskich projektantów i kretyńskie wykonanie tych wypocin (ale prawo jest prawo)
jaca71 - 02-05-2009, 19:28
Ale wracając do kultury, przepisów, klubu itp. to jedno muszę stwierdzić że po przesiadce z anonimowej corsy (a może po przystąpieniu do klubu i przez podkładki pod tablice) zdecydowanie grzeczniejszy i bardziej uprzejmy na drodze jestem...
Kofi - 02-05-2009, 19:40
Jesli chodzi o mnie, to jako kierowca stalem sie bardziej kulturalny gdy zaczalem jezdzic z CB, choć nie moge powiedzieć, że wcześniej byłem jakiś mega chamski.
Natomiast korzystając z okazji chciałbym życzyć zerwania rozrządu kierowcy białego passata b4 z puław widzianego przedwczoraj wieczorem. No takiego debila to juz dawno nie widziałem. Bez pasów, bez kierunkowskazów, pozycja za kierownicą leżąca. W 5 min zlamal wszystkie mozliwe przepisy. Z prawoskretu polecial prosto, przez wydzielony pas, na zakręcie przez podwójną ciągłą wyprzedzał, do tego prędkości dużo większe niż dopuszczalne. Skąd się biorą tacy debile. A z mordy taki cwaniak mlodociany. Nie życzę mu wypadku czy innej fizycznej krzywdy. Życzę mu aby strzelil mu rozrząd w najgorszej możliwej opcji. I kompletu punktów karnych mu życzę.
tucci - 02-05-2009, 20:02
Ja musze przyznac, ze przeszly mi maloletnie wybryki na drogach WRO, jestem bardzo uprzejmy i mily za kolkiem, wpuszczam prawie kazdego, przepuszaczam pieszych zblizajacych sie do pasow, nie wjezdzam na pasy w traficu, nie wpadam na srodek krzyzowki, z ktorej nie moge zjechac,nie wpieprzam sie bezczelnie przed auta, nie gonie na wariata po miescie bo suma sumarom i tak nie bede wczesniej w miejscu docelowym (a jesli tak to pewnie roznica bedzie rzedu 16s)
Poprostu cacy
pamar - 02-05-2009, 20:07
Nosz qrde same
krzychu - 02-05-2009, 20:13
pamar11 napisał/a: | Nosz qrde same |
To ja się dołączę kupując Lancera, podkładki pod tablicę i CB kręcę gorsze czasy na dojeździe do pracy
No ale trochę to jest spowodowane większymi korkami ostatnio nie wiadomo czym spowodowanymi. No a kulturalny to ja zawsze raczej byłem.
Krzychu
akbi - 02-05-2009, 21:23
Hubeeert napisał/a: | Straż miejska w Darłówku |
to nie był Darłówek, to nie była Jurata ani Hel ... to był las, teren niezabudowany, do Helu ok 4-5 km, do Juraty 8 .... ten ok 30m parking i chodnik wybudowany tylko i wyłącznie na potrzeby tego parkingu ... był tam dlatego, że 200m w głąb lasu (po drugiej stronie jezdni w stosunku do umiejscowionego parkingu) jest muzeum wojskowe
Hubeeert napisał/a: | 8) tylko winny sie tłumaczy |
masz rację ...
zdjęcie obrazuje dwóch egoistycznych buraków, którzy po chamsku zablokowali chodnik ....niemniej jednak, gdyby to zdjęcie było zrobione z odległości chociażby 100m, (gdzie wyraźnie byłoby widać, że tuż przed moim samochodem jest polna droga prowadząca do lasu, a przed nią ciągnie się już las rozpoczynający się od samego asfaltu - bez pobocza) widniejący obraz byłby zgoła odmienny, dlatego nie zamierzam dyskutować dalej na ten temat z osobami, którzy nie widzieli tego miejsca naocznie, a jedynie z powyższej fotki
Hubeeert napisał/a: | 2. Pokazac Arkowi, że podejście do przepisów jest w jego wypadku dość względne - tzn jego dotycza jakby mniej |
Hubert, myślę, że dobrze znasz moje poglądy w temacie jazdy samochodem po drogach publicznych ...wiedz też proszę, że w związku z moimi poglądami odnośnie prędkości, wymagania w stosunku do swojej jazdy samochodem mam znacznie bardziej wygórowane aniżeli do innych uczestników ruchu. Mam tu na myśli również Kulturę Jazdy (z parkowaniem włącznie), które stawiam po Bezpieczeństwie jazdy na drugim miejscu!
Hubeeert - 02-05-2009, 22:16
akbi, czyli? wszystko zalezy od punktu widzenia.
CBDU
|
|
|