[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
mazin - 12-08-2009, 14:12
Bastek77 napisał/a: | U mnie wsteczny wchodzi malinowo:) Tylko podczas mrozów wyczuwałem lekki |
U mnie wsteczny wchodzi - tak jak wsteczny, tak samo jak wchodzil w poprzednich samochodach. Czasem zgrzytnie, czasem trzeba powachlować wajchą, żeby wlazł, czasem nawet trzeba podjechać 2 cm do przodu, żeby dał się wcisnąć. Ale dokładnie tak samo było w poprzednich autach, więc nie ma tu zdziwienia. Zdziwienie natomiast budzi brak synchronizacji przy wrzucaniu biegu drugiego (tylko z pierwszego), który czasem sie objawia seriami, czasem przez kilka dni nie pojawia się wcale.
Anonymous - 12-08-2009, 20:43
Moim zdaniem powinieneś cisnąc ASO i postawić na swoim, masz prawo do tego, auto jest na gwarancji!!!
mazin - 13-08-2009, 07:56
Bastek77 napisał/a: | Moim zdaniem powinieneś cisnąc ASO i postawić na swoim, masz prawo do tego, auto jest na gwarancji!!! |
Wiesz co, ja ich raz "cisnałem", żeby mi zamontowali alarm i potem dwa razy musiałem wymieniać ECU-ETACS... niech oni już lepiej sprzedają ogórki czy pietruszkę, a nie grzebią przy moim aucie.
sla - 13-08-2009, 15:18
mazin napisał/a: | niech oni już lepiej sprzedają ogórki czy pietruszkę, a nie grzebią przy moim aucie. |
I to się nazywa zaufanie do fachowców z ASO, a oni przecież tacy mądrale. Na pewno po prostu nie umiesz zmieniać biegów w tak nowoczesnym samochodzie
mazin - 13-08-2009, 15:36
sla napisał/a: | mazin napisał/a: | niech oni już lepiej sprzedają ogórki czy pietruszkę, a nie grzebią przy moim aucie. |
I to się nazywa zaufanie do fachowców z ASO, a oni przecież tacy mądrale. Na pewno po prostu nie umiesz zmieniać biegów w tak nowoczesnym samochodzie |
Za kazdym razem, jak tam jestem, to widze inne twarze - czyżby PUP podsyłał im na niesięczne staże coraz to nowych bezrobotnych do przyuczenia? Całkiem możliwe, że tak własnie jest, stażystom się nie płaci...
roobku - 13-08-2009, 20:49
Forensic napisał/a: | W moim 1,5 benz. podpięto komputer i bez problemu włączono funkcję świateł dziennych. Światła włączają się automatycznie po odpaleniu silnika, wyświetlacz komputera i radia świecą jasno, oświetlenie pokręteł klimy i przycisków deski są wyłączone. Po przekręceniu włącznika świateł wyświetlacze przygasają, włącza się podświetlenie przycisków. |
dokładnie mam zrobione tak samo z małym wyjątkiem bo światła mi się zapalają automatycznie jak robi się szaro na zewnątrz,
serwisantowi zajęło włączenie funkcji świateł dziennych ok 2 min
Radassss - 13-08-2009, 21:48
mazin napisał/a: | sla napisał/a: | mazin napisał/a: | niech oni już lepiej sprzedają ogórki czy pietruszkę, a nie grzebią przy moim aucie. |
I to się nazywa zaufanie do fachowców z ASO, a oni przecież tacy mądrale. Na pewno po prostu nie umiesz zmieniać biegów w tak nowoczesnym samochodzie |
Za kazdym razem, jak tam jestem, to widze inne twarze - czyżby PUP podsyłał im na niesięczne staże coraz to nowych bezrobotnych do przyuczenia? Całkiem możliwe, że tak własnie jest, stażystom się nie płaci... |
mazin powiedz im zeby lepiej dali Ci czesci do wymiany (wkoncu fura na gwarancji), a sam sobie je wymienisz... bedzie pewnie bardziej profesjonalnie hehe
bastek - 15-08-2009, 09:27
a ja mam nowy(i chyba pierwszy) problem
objawy odstawienia..... lancerka
od 2 tyg. na urlopie, jeszcze trzeci wyjdzie, i w zasadzie przez te 2 tyg. zrobiłęm 250 km (jedna wycieczka). tak lancerek stoi w garażu, a my kursujemy starym autkiem na działkę (było kilka rzeczy budowlanych do przewiezienia, więc szkoda nowego brudzić....)
nawet go nie oglądam, nie mówiąc o jeżdżeniu.....
buuuu
tęskni mi się
jutro wieczorkiem chyba skoczę do garażu popatrzeć sobie....
Cezarito - 15-08-2009, 09:49
Raz na jakiś czas go odpal i przejedź się kawałek ! To niezdrowo, żeby tak tylko stał...
A ponadto, z samochodami jest jak z ludźmi - lepiej się zyżywać niż rdzewieć !
sla - 15-08-2009, 16:02
Cezarito napisał/a: | Raz na jakiś czas go odpal i przejedź się kawałek ! To niezdrowo, żeby tak tylko stał...
|
Jeszcze bardziej niezdrowo jest odpalić i przejechać tylko kawałek. Uprzedzam Twoje pytanie o konkrety i zachęcam do przeczytania tego artykułu
http://www.auto-swiat.pl/...h-,20341,1.html
gzesiolek - 15-08-2009, 18:50
sla, zalezy od dlugosci tego kawalka o ktorym wspominal Cezarito...
i moze mam uprzedzenie, ale bardziej sie zgadzam z Toba i Twoimi radami niz wiekszoscia artykulow w motoryzacyjnej prasie niemieckiej wydawanej w Polsce...
no ale racja jest ze jezdzenie do 5km na zimnym silniku daje mu popalic no i odbija sie na spalaniu...
choc przez ponad 2lata jezdzilem swoja Honda rowno 2km do pracy przez 70% roku i nie odbilo sie to w zaden sposob na zywotnosci silnika... nawet aku w najwieksze zimy nie szwankowal... no ale to wyjatek potwierdzajacy regule...
el_diablo - 19-08-2009, 09:11
Zaliczyłem pierwszy problem - rozładowałem sobie akumulator zostawiając samochód na światłach. Z "pożyczonego" prądu odpalił bez problemu i w kilka minut naładował się na tyle, zeby samodzielnie odpalać.
Oczywiscie to moja wina a nie samochodu, ale... wkurza mnie trochę to elektroniczne sterowanie wszystkim. Światła gasza się albo nie, zależnie od tego czy manipulujemy włącznikiem przy włączonym czy wyłączonym zapłonie i jeszcze zależnie od tego czy otworzyliśmy drzwi czy nie. Tak samo jest z uzbrajaniem alarmu wewnętrzną blokadą drzwi. Trochę to bywa irytujące.
Luk - 19-08-2009, 10:27
el_diablo, to może musisz jakoś inaczej ustawić opcje świateł w serwisie? U mnie jest tak: dzień - zawsze włączone, razem z zapłonem. silnik off -> światła off. W nocy - przełącznik świateł na ON (tylko po to, żeby się podświetlenie deski świeciło) - silnik off -> światła się świecą dalej -> otwarcie drzwi -> światła gasną. Nie ma możliwości zostawienia na światłach.
el_diablo - 19-08-2009, 10:34
Luk napisał/a: | dzień - zawsze włączone, razem z zapłonem. silnik off -> światła off. |
Tylne też ci wtedy świecą? Faktycznie takie ustawienie jak twoje bardziej by mi odpowiadało.
Luk - 19-08-2009, 10:47
Tak, tylne też. Po prostu nie ma możliwości, żeby się światła nie świeciły przy odpalonym silniku. Dla mnie wygodne, bo nigdy nie zaponę włączyć świateł np. w nocy Aha, jak przełączę na pozycyjne, to mijania gasną. Wtedy można zapomnieć i tak ruszyć.
Tych ustawień serwisowych jest sporo, bo np. koledze jaca71 (amerykańska wersja) w dzień świecą się długie, ale słabiej.
|
|
|