To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Problem z cykaniem...

bezwa - 08-03-2013, 10:12

u mnie pierw pomógł liqui moly. Sporo ucichły zaworki. Jednak po kilku tys zrowu zaczęły robić się głośne, dałem ceramizer, po 10 min na jałowym biegu no kur.. inne auto. Silnik kompletnie umilkł. Obecnie mam problemy z usłyszeniem jego pracy. Aż takiego efektu się nie spodziewałem, obroty lekko mi spadły do 600-700 / min ale trzyma je bardzo ładnie i dobrze pracuje na gazie. Ten ceramizer to rzeczywiście dobra rzecz:)
tommyc1 - 08-03-2013, 11:39

Najlepiej wymienić na nowe :) Krzyżak, chętnie bym twoje przygarnął, ale wolnej gotówki nie mam na razie.

Ale... pisałem juz o tym w innym dziale, duza różnica jest w zaleznosci od poziomu oleju. U mnie gdy poziom jest na srodku skali bagnetu (o mniejszym nie wspomnę) to słychać wyraxne cykanie, zwłaszcza na zimno, ale gdy zaleję olejem w poblize kreski max, to silnik pracuje cicho. Zwracajcie uwagę na poziom oleju, utrzymując w poblizu max silnik zupełnie inaczej pracuje.

pavel5000 - 08-03-2013, 21:20

" bezwa: a jakiej firmy wlałeś ten ceramizer???
fergul11 - 08-03-2013, 23:21

pavel5000 napisał/a:
a jakiej firmy wlałeś ten ceramizer???
A czasem to nie jest chronione patentem i tylko producent ma prawa do takiej strzykawki . (pytanie retoryczne)
tommyc1 - 09-03-2013, 23:17

pavel5000 napisał/a:

A jakiej firmy Galantem jeździsz? ;) :roll:

Ceramizer to nazwa serii preparatów oraz nazwa firmy , która to produkuje. :)

pavel5000 - 10-03-2013, 22:11

fergul11 napisał/a:
pavel5000 napisał/a:
a jakiej firmy wlałeś ten ceramizer???
A czasem to nie jest chronione patentem i tylko producent ma prawa do takiej strzykawki . (pytanie retoryczne)

Słabo mi jak coś takiego czytam :shock: .
Człowiek się pyta o o jakiej firmy ktoś zalał ceramizer , a tu taki wyjeżdża patentem i prawem do strzykawki :|
Dramat

fergul11 - 10-03-2013, 22:50

pavel5000 napisał/a:
Słabo mi jak coś takiego czytam

przemyśl raz jeszcze to co napisałeś chłopczyku ,bo nie jesteś na WP czy innej Interii.
Jak juz kolega powyżej napisał "producent ceramizera jest jeden"
Forum jest przyjazne i pomocne , ale należy wykazać chociaż podstawy elementarnej wiedzy w temacie i czytać ,czytać i jeszcze raz czytać temat z poprzednich stron .

bbandi - 11-03-2013, 08:21

pavel5000 napisał/a:

ceramizery.pl

...
U nas dodatek do oleju to Ceramizer, tak samo jak każda terenówka to Jeep :wink:

tommyc1 - 11-03-2013, 19:04

bbandi napisał/a:
pavel5000 napisał/a:

ceramizery.pl

...
U nas dodatek do oleju to Ceramizer, tak samo jak każda terenówka to Jeep :wink:

"U nas"? Tzn gdzie? Dla mnie cerazmizer to ceramizer a dodatki do oleju są różne :) Nie spotkałem się w swoim środowisku ze zwyczajem nazywania dodatków do oleju "ceramizerem". Jak ktoś wymienia tę nazwę to tylko mówiąc o tym dokładnie produkcie a nie innym, np. Castrolu, Texaco itd. ;)

Użyłem Ceramizera w poprzednim Galancie, wyciszył się V6 na jakis czas a później nie wiem-sprzedałem. :D

Nazywanie Jeepem terenówek jak popadło to pamiętam-było typowe dla dzieciaków. Cy dzisiaj tak tez się mówi? :)

Firebee - 11-03-2013, 19:15

w dodatku na ceramizer klubowicze mają 10% rabatu. Więcej info na mitsumaniaki.com w zakładce - rabaty - firmy zewnętrzne..
Przy okazji dajcie znać czy rabat działa :)

komarsnk - 11-03-2013, 19:19

Firebee napisał/a:
w dodatku na ceramizer klubowicze mają 10% rabatu.

Kurdee dlaczego się dowiedziałem o tym dzisiaj a nie w piątek :p

bbandi - 11-03-2013, 20:02

Proponuje zakupić na ich stronie, ja dostawałem promocyjne oferty produktów na maila.

tommyc1 napisał/a:
"U nas"? Tzn gdzie?

Pewnie u was w państwie nie

tommyc1 napisał/a:
Nazywanie Jeepem terenówek jak popadło to pamiętam-było typowe dla dzieciaków. Cy dzisiaj tak tez się mówi? :)

internetu nie masz? :D

pavel5000 - 11-03-2013, 21:46

fergul11 napisał/a:
pavel5000 napisał/a:
Słabo mi jak coś takiego czytam

przemyśl raz jeszcze to co napisałeś chłopczyku ,bo nie jesteś na WP czy innej Interii.
Jak juz kolega powyżej napisał "producent ceramizera jest jeden"
Forum jest przyjazne i pomocne , ale należy wykazać chociaż podstawy elementarnej wiedzy w temacie i czytać ,czytać i jeszcze raz czytać temat z poprzednich stron .

Pytałem o firmę ponieważ na rynku są ceramizery rożnych film np:
http://allegro.pl/liqui-m...3051376308.html
http://allegro.pl/ceramiz...3092708208.html
a podobnych produktów po marketach jest mnóstwo.

m6riano - 12-03-2013, 00:37

ale widzisz że LM nazywa sie ceratec...a Ceramizer to bodajże nazwa zastrzeżona....inni producenci używają innych nazw,np.XADO - revitalizant
fergul11 - 12-03-2013, 00:48

wpisując w wyszukiwarkę "ceramizer" pokazuje strzykawkę ,nie ma sensu dalsze udowadnianie wyższości świąt BN nad WN.