To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dziś zrobiliśmy przy naszych Misiach ?

Faraday - 19-06-2010, 19:50

Byłem dzisiaj na przeglądzie w ramach letniej akcji...

Po raporcie, który otrzymałem, jestem troszkę przerażony :shock:

Mam nadzieję, że kilka z tych elementów uda mi się naprawić po niższych kosztach niż "serwisowe" ;)

robertdg - 19-06-2010, 20:13

Cytat:
Po raporcie, który otrzymałem, jestem troszkę przerażony :shock:

Mam nadzieję, że kilka z tych elementów uda mi się naprawić po niższych kosztach niż "serwisowe" ;)
Pochwal się :-)
MichuGdy - 19-06-2010, 20:13

Co było sprawdzone w ramach tego przeglądu ?

Pozdrawiam,
Michał

Anonymous - 20-06-2010, 20:50

U mnie :
- gumy stabilizatora,
- łącznik stabilizatora,
- sprężyny z tyłu (mam do sprzedania poprzednie nie zajechane :wink: ),
- dołożone gumowe dywaniki,
- chlapacze,
- filtr paliwa,
Następnym razem zrobię :
- nowy olej,
- filtr oleju,
- nowy płyn chłodniczy + płukanka do chłodnicy,
- regulacja luzu zaworowego.

Faraday - 20-06-2010, 21:14

robertdg napisał/a:
Pochwal się

W innym wątku opisałem wyniki przeglądu. Jak teraz na nie patrzę, to myślę, że nie jest wcale tak źle... tym bardziej, że auto niedawno kupiłem (a wiadomo, że przed sprzedażą nikt niczego nie naprawia) i że auto i tak było dużo tańsze niż średnia cena rynkowa :roll:
MichuGdy napisał/a:
Co było sprawdzone w ramach tego przeglądu ?

Przegląd promocyjny, więc chyba niewiele sprawdzano... :wink:
31 punktów kontrolnych - Letnia Akcja Przeglądowa
Mimo wszystko uważam, że było warto.

Na forum pojawiają się różne opinie na temat tych przeglądów, jak chociażby pobieranie zawyżonej kwoty... Ja z czymś takim się nie spotkałem. Cena została ustalona przed rozpoczęciem przeglądu. Od razu było wiadomo, ile mam zapłacić i co zostanie zrobione :) Ogólnie jestem zadowolony z obsługi. Przegląd odbywał się w Łodzi.

Wynik przeglądu trochę mnie zaskoczył ze względu na ilość usterek i koszt ich usunięcia... ale patrząc na to z drugiej strony - myślę, że nie ma wielkiej tragedii. Auto nie jest nowe, swoje już przeżyło. I tak uważam, że trzyma się bardzo dobrze :)

Zapomniałbym dodać... zamówiłem welurowe dywaniki do Mitsu :finga:
Dzisiaj kupiłem wosk Sonaxa (jakaś nanotechnologia - taki "zwykły już testowałem i jest ekstra")
Kupiłem jakiś specyfik do dezynfekcji klimatyzacji oraz coś do psikania na szybę (niby może zastąpić wycieraczkę... ale ja w to nie wierzę i kupiłem głównie z ciekawości ;) )

SHARK1979 - 24-06-2010, 10:18

Też byłem w Mitsu na letnim na Liściastej i autko wyszło bardzo dobrze :mrgreen: wykryto tylko nieszczelność wydechu o czym wiem :wink: a tak wsadzone:cały rozrząd, 2xrolki, pasek,pompa wody,napinacz + nowy olej i filtr, nowy płyn chłodniczy,nowe irydowe świece,wymiana w Mitsu całego panelu sterowania szyb :twisted: loto jak nowe, pasek klimy + mała konserwacja miski :mrgreen:
cherminator - 24-06-2010, 21:14

a ja założyłem sobie podgrzewanie lusterek tzn:
- zakup prawego wkładu lusterka (lewy już był)
-8 metrów dwużyłowego kabla
-5 metrów 4-żyłowego
- przełącznik
-parę złaczek, dwa bezpieczniki wpinane w przewód
montaż zajął mi całą sobotę:)
ofekt końcowy trochę mnie rozczarował ponieważ lusterka nagrzewają się do temperatury ciepłej a w porównaniu w mercedesie mojego taty to aż parzą:( wszystko jest poprawnie podłączone ehh widocznie cari tak mają

Carismaniak - 25-06-2010, 19:39

witam wiec wreszcie cari naprawiona i smiga jak nowa sporo sie przy niej porobilo mianowicie wosk "fastvax" koloryzujacy odkurzanie calego srodka i co najwazniejsze jezdze w dosc dlugie trasy wiec dla mojej pasazerki :) ) kupilem radyjko takie za 1000 zl z 7 calowym dotykowym wyswietlaczem wysuwanym z radyjka nie bede pisal co ma ale jest totalnym kombajnem firma radyjka naviheavem wraz z nawigacja oczywiscie a co pozatym to wyprane fotele i wymieniony olej na valvoline max life diesel http://habi.pl/a101-valvo...e-diesel-10w-40 jak porobie troche fotek to wrzuce na forum jak to wszystko wyglada w srodku pozdrawiam

[ Dodano: 26-06-2010, 15:33 ]

:D 8)

[ Dodano: 26-06-2010, 15:38 ]
koledzy przymierzam sie jeszcze do kupna czegos takiego
http://moto.allegro.pl/it...hi_carisma.html
co o tym myslicie czy ktos juz cos takiego zamontowal u siebie w aucie ??

kristof - 27-06-2010, 10:29

Moja cóż z przyjemnych rzeczy to dostała w końcu nowe paputki na lato
15'' Michelin E3A a co za tym idzie nowe felgi (fakt faktem stalowe ;-p ale co tam) Więc notabene auto zwiększyło trochę prześwit ;-)
A z napraw to po tygodniowym postoju u jednego mechanika została wymieniona uszczelka pod głowicą
A drugi wymienił uszczelkę przy jednym z wtryskiwaczy (notabene wylałem 30l PB na ulicę...)
i standardowo po pobycie u lekarzy została wypucowana w środku i na zewnątrz :-)

siwek - 27-06-2010, 19:47

Wczoraj został wymieniony rozrząd i sonda lambda. Jest super.

Dzięki Maretzky i Piwor

Anonymous - 01-07-2010, 08:19

Zrobiony przegląd w ramach "Letnia Akcja Przeglądowa Mitsubishi 2010" - 49zł

Niczym mnie nie zaskoczyli, potwierdzili tylko braki w miejscach, o których doskonale wiem (np. nie działa spryskiwacz tylnej szyby :) )

Ogólnie jestem zadowolony bo autko wypadło na prawdę dobrze (i żal mi myśleć o rozstaniu się z nim, a chyba będę musiał :cry: ).

zbycho77 - 02-07-2010, 18:10

Wymieniona francuska skrzynia biegów ... nowe sprzęgło (LUK). Teraz powinno być dobrze.
siwek - 02-07-2010, 18:24

Dzisiaj generalne sprzątanie Cari i pranie foteli i kanapy.

Teraz wygląda dużo lepiej :mrgreen:

mitring - 02-07-2010, 19:59

Wymieniony olej Castrol 10W40, filtr oleju i powietrza :)
Centosz - 03-07-2010, 13:40

Wymiana oleju Elf COMPETITION 10W40.Przesiadka z Mobila.Zobaczymy jakie będą efekty.