Nasze Miśki - Powrót do przeszłości
jacek11 - 01-05-2020, 18:39
Ja mam stary polski pistolet- http://www.walkusz.pl/katalog/czytaj/chs12/362/
Jest naprawdę stary, bo z lat dziewięćdziesiątych, ale do tej pory działa, co świadczy o jakości. Co prawda nikt już ich nie używa, bo kupić się nie da, i są za duże. Kiedyś używało się innych lakierów, i potrzebna była duża dysza, a teraz używa się mniejszych dysz. Ja mam w swoim dyszę 1,8 mm, i trzeba dobrze ustawić wartości, bo wyjdzie kicha. Pamiętam, że były w nich nawet dysze 2.0.
Na tę chwilę optymalną dyszą będzie 1,3- 1,4. Bardziej bym się skłaniał do tej mniejszej.
Krzyzak napisał/a: | Zastanawiam się nad FLG5 do amatorskich prac. |
To w zupełności wystarczający sprzęt. Znam chłopaków, którzy malują o wiele tańszymi pistoletami, a robią to zawodowo
deejay - 01-05-2020, 19:01
Hugo napisał/a: | Tylko bezbarwnego nie żałuj. |
Przyprószenie , pełna warstwa i na koniec tzw wylewka , tak to powinno w technologi wyglądać
Ps:
Stary dobry pistolet , już takiego nie uświadczysz. Teraz wszystko na 1,4 przeważnie sie robi i 2.0 do podkładów.
Krzyzak - 01-05-2020, 20:21
deejay napisał/a: | na koniec tzw wylewka | masz na myśli wypyłkę?
Marcino - 02-05-2020, 00:02
Majtkowy róż wyszedł z podkładu
jacek11 - 02-05-2020, 16:20
Marcino napisał/a: | Majtkowy róż wyszedł z podkładu |
Małżowinie się podobał ale niestety on musiał pozostać pod spodem.
Błotnik pomalowany, ale nie jestem zadowolony, i będą poprawki. Na tę chwilę auto złożone, bo w poniedziałek potrzebne.
Jak widać odcień jest kompletnie inny. Błąd pałkarza jak sądzę
Marcino - 03-05-2020, 01:39
Panie ba słońcu dojdzie.
jacek11 - 03-05-2020, 15:32
Fajnie by było. Ale za dużo tego widziałem. Tyle to nie dojdzie. Ewidentnie pokopałem z ciśnieniami
deejay - 03-05-2020, 16:49
Specem od lakierowania nie jestem , ale myślę że było za duże ciśnienie na pistolecie ustawione i za mocno wypruszyłeś ziarno bazy , stąd jaśniejszy kolor .
jacek11 - 03-05-2020, 17:14
Mam dokładnie takie samo zdanie Cóż, trzeba to brać na klatę, i poprawiać
Bzyk_R1 - 03-05-2020, 17:39
Wyszło bardzo dobrze. Mógłbyś śmiało pomalować mi maskę
Turbocbr - 03-05-2020, 21:06
Daj Ciemniejszy podkład pod bazę napewno wyjdzie lepiej. Choć bez cieniowania i tak będzie delikatna różnica
jacek11 - 04-05-2020, 15:53
Bzyk_R1 napisał/a: | Wyszło bardzo dobrze. Mógłbyś śmiało pomalować mi maskę |
Skoro się podoba, to polecam się Malowanie w 24 godziny
Turbocbr napisał/a: | Daj Ciemniejszy podkład pod bazę napewno wyjdzie lepiej. Choć bez cieniowania i tak będzie delikatna różnica |
Tak masz rację, że ciemny podkład powinien dać radę. Ale nie mam na tę chwilę, i nawet bezpiecznik malowałem na różowo, bo miałem trochę czerwonej farby , więc dolałem. Ogólnie malowałem to na szybkiego, i bez wcześniejszych planów, z tych materiałów co miałem. Ogólnie maluję tylko dla siebie, i czasem jakieś poprawki komuś z rodziny.
Zwróć też uwagę, na zderzak pod błotnikiem, bo tam jakiś ochłap zahaczył zderzakiem, i zwiał zostawiając rysy. Tam też była zrobiona delikatna przepyłka, i kolor się zgrał.
Chodzi mi po głowie malowanie całego auta, ale to spory koszt, i czasu potrzeba.
jacek11 - 26-05-2020, 21:47
W minioną sobotę miś pozytywnie zaliczył przegląd techniczny, a zaznaczyć trzeba, że nic nie poprawiałem, i pojechałem tak jak stał
Pan diagnosta poprawił światła mijania, bo coś źle świeciły. Możliwe, że to wina żarówek, które dostałem od chrześniaka. Ładnie świecą, ale widocznie coś z nimi jest nie tak.
Po za tą drobnostką, nie było żadnych uwag dotyczących stanu technicznego misia.
Błotnik nie jest poprawiony, ale już się trochę przyzwyczaiłem, i już tak nie razi.
jacek11 - 26-06-2020, 23:09
Dziś nastąpił dzień wymiany oleju Jak zwykle taki zestaw
Poprzedni filtr powietrza od knechta zastąpił dwa razy tańszy JC.
Przebieg na tablicy- 335010 km.
Starego oleju z silnika zleciało 3,7 l. Czyli na 10000 km. spalił ok. 3 setki Jestem zadowolony
Rok temu miałem zamiar zmodernizować instalację gazową. Kasy nie starczyło, i nic nie zrobiłem.
Obiecałem sobie zrobić to w tym roku, i dlatego dotarła do mnie kilka dni temu paczuszka z gratami do lpg
Wtryskiwacze ACW03, reduktor Tomasetto, i jakieś tam przewody gumowe Parker.
Do tego jeszcze muszę kupić map sensor, bez którego nie da się wyregulować instalacji.
I to jest właśnie ta łatwiejsza część modernizacji. Potem trzeba to wszystko poprawnie wyregulować, co nie jest łatwe w przypadku instalacji BRC
Bzyk_R1 - 27-06-2020, 19:28
Używam tego samego Knechta oc230 do Outlandera Turbo. A gdybyś nabył jakiegoś używanego kompa np LPG tech? Do tego przycisk za grosze od STAGa i masz "naszą" instalacje.
|
|
|