[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Olej
robertdg - 17-05-2011, 16:20
tomek84 napisał/a: | a jeśli podróbka, to co tam naprawde jest? | Twój silnik napewno o tym dobrze wie, dla niego to jest tak samo subtelna róznica jak dla Twojego żoładka, w sensie gdy spozywasz wysokoprocentowy trunek i raz zostajesz ugoszczony Finlandią, a drugi raz zostajesz ugoszczony akademicką ognistą wodą
luckyluck - 17-05-2011, 16:42
tomek84 napisał/a: | z drugiej strony skąd wiemy, że ten pokazany motul to podróbka?
a jeśli podróbka, to co tam naprawde jest? |
Też się nad tym zastanawiam, co tam jest wlane. Rozcieńczają jakoś ori czy może wlewają zupełnie inny olej (najtańszy). Bo chyba kwestia produkcji oleju na innych składnikach nie wchodzi w grę.
sampler - 17-05-2011, 21:31
pewnie najtanszy olej mineralny lub jeszcze gorsze mieszanki. Natomiast Motula syntetyka akurat latwo poznac bo ma charakterystyczny zapach.
idas - 17-05-2011, 23:00
sampler napisał/a: | pewnie najtanszy olej mineralny |
Wątpię, jak już to półsyntetyk bo minerała zbyt łatwo można rozpoznać;-) Sam kupiłem takiego motula w dobrej cenie przez allegro... co prawda odbierałem osobiście ze sklepu, ale zacząłem się teraz zastanawiać czy to nie podróba...Niby czarny na bagnecie nie jest, kolor prawie taki sam jak na początku (a przejechał jakieś 5tys.km), jednak z tego co pamiętam to był dość ciemny jak na syntetyk (choć czytałem gdzieś że to normalne). Muszę sprawdzić opakowanie, które niestety jest teraz paredziesiąt kilometrów ode mnie:/ Jeśli się okaże podróba to zmieniam czym prędzej na jakiś import z niemiec np Shell helix ultra 5W40, co myślicie o tym oleju? Ma dość dobre opinie.
sampler - 18-05-2011, 08:04
Jesli to byl 8100 X-cess to jest bardzo jasny (zolcotki) i ma slodkawy zapach. A te podrabiane to mysle ze nie martwia sie co tam jest w srodku. Rownie dobrze moze tam byc olej rzepakowy
Tomek - 18-05-2011, 08:09
pomimo tego, że mój wygląda na ori, to go jednak wymienie, poprzedze płukanką
idas - 18-05-2011, 13:02
Wygląda na to że mam oryginał (etykieta przednia i tylna taka jak w ori pokazanym na forum). Następnym olejem jednak będzie liqui moly top tec 4100 importowany z niemiec bo jakoś straciłem zaufanie do motula:/
maniekk1 - 19-05-2011, 19:53
Szczerze sie przyznam bez bicia ,ze wczesniejszym galem na CASTROL MAGNATEC 10W 40 czasem dolalem kapke,ale nie duzo moze 0,4 ltr na 5k mil(dodam ze samochod byl w super stanie) ,drugim galem na VALVOLINE MAX LIFE 10W 40 dolewalem podobna ilosc z tym ze ten ma juz syndrom cykacza.Narazie po wymianie na VALVOLINE SYNPOWER 5W 40 zrobilem ok 300 mil wiec za wczesnie na ogledziny ale sprawdzam co tydzien .Ogolnie silnik lepiej pracuje na tym syntetyku,a szukalem ELF EXCELIUM i w calej mojej miescinie niestety go nie moglem dostac i padlo na VALVOLINE.Jesli syntetyk sie spisze na trasie do Polski to moze zostane przy tej marce,alebo jeszcze poeksperymentuje,Widzialem tu Oleje COMA(chyyba tak sie pisze) i syntetyki sa w dobrej cenie ,ale nie wiem czy jakosc dobra...do tego oleje CARLUBE tez kusza cena ,ale tu znowu chetnie przeczytalbym czyjas opinie na ich temat...
SPIDER-ek - 23-05-2011, 18:59
W piątek zrobiłem rozrząd, i później ze szwagrem zrobiliśmy osłuchanie silnika
Powiem wam że zauważyłem dużą różnicę między olejem a olejem.
Na starym oleju Castrol Edge Sport 10w60, przejechane 9tyś, silnik w miarę dobrze chodził i nie narzekałem. Nie brał grama oleju. Olej też dobry kolor miał.
Ale z racji tego że robiłem rozrząd, stwierdziłem że zrobię płukankę (Liqui Moly Engine Flush) i zaleję innym olejem (Liqui Moly SYNTHOIL HIGH TECH 5W-40).
Sama płukanka niewiele wniosła w oczyszczenie silnika, bo stary olej był czysty.
Jednak po zalaniu nowym olejem, moje zdziwienie na PLUS było olbrzymie.
Jestem ciekawy jak to będzie za 9tyś, ale różnica jest piorunująca, nie miałem świadomości że taka różnica może być w oleju. Zobaczymy czy będę musiał coś dolewać.
sampler - 23-05-2011, 20:53
no coz nie jestes pierwszym ktory wyleczyl sie z castrola
komarsnk - 23-05-2011, 21:19
SPIDER-ek napisał/a: |
"Powiem wam że zauważyłem dużą różnicę między olejem a olejem."
"...Jednak po zalaniu nowym olejem, moje zdziwienie na PLUS było olbrzymie."
|
a mógłbyś Kolego uściślić na czym polega dokładnie ta rewelacja po zmianie oleju?
SPIDER-ek - 23-05-2011, 21:42
komarsnk, Przede wszystkim ciszej chodzi, a w jeździe dynamiczniejszy się zrobił. Nie da się tego jednoznacznie opisać, to jest ocena słuchowo-odczuciowa.
polaff - 23-05-2011, 22:45
SPIDER-ek napisał/a: | komarsnk, Przede wszystkim ciszej chodzi, a w jeździe dynamiczniejszy się zrobił. Nie da się tego jednoznacznie opisać, to jest ocena słuchowo-odczuciowa. |
czyli pewnie w dużej mierze autosugestia (?)
SPIDER-ek - 23-05-2011, 23:07
polaff, Zdecydowanie nie jest to autosugestia, bo nawet ze szwagrem po odpaleniu popatrzyliśmy na siebie z niedowierzaniem. Więc w 100% nie jest to autosugestia. Zresztą nie jeden samochód już robiliśmy, ale nigdy nie zalewalismy takimi olejami, tylko zazwyczaj albo Castrol albo Mobil, Comma też występował, a tutaj ździwko.
Zreszta wystarczy poczytać w/w wątek, ludzie podobne mieli odczucia eksperymentując z rożnymi olejami.
polaff - 23-05-2011, 23:12
SPIDER-ek napisał/a: | Comma | nie znam się na olejach, kiedyś wydawało mi się, że to lipa olej.
Jeśli się nie mylę moja mama w punto miała przez ASO fiata to wlewane do silnika.
Czyli mówisz, że najlepiej zalać:
SPIDER-ek napisał/a: | Liqui Moly SYNTHOIL HIGH TECH 5W-40 | , przy takim oleju co ile wymiana, sorry, że pytam zamiast szukać, ale jestem tak przytłoczony, już, ogromna ilością informacji o specyficznym galancie, że wszystko miesza mi się w głowie. Wolę zapytać doświadczonych, i nie mieć oprócz układu hamulcowego na głowie jeszcze remontu silnika
|
|
|