Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 06-02-2011, 14:17
Pewnie! ustawiłem i napiąłem rozrząd, splanowałem głowicę, dotarłem zawory, wymieniłem filtry i odpowietrzyłem pompę wtryskową
Co za złośliwe nasienie przecie pisze że tłoków niema
robertdg - 06-02-2011, 14:36
Czyli kompresja do bani
LanciGD - 06-02-2011, 14:57
Hehe mam nadzieje że dożyje tego dnia w którym to auto wyjedzie na ulice
BeNeK - 06-02-2011, 15:11
| LanciGD napisał/a: | Hehe mam nadzieje że dożyje tego dnia w którym to auto wyjedzie na ulice |
O to bym się nie martwił Krzysiek wie co robi ;D i radzi sobie... , a co najważniejsze wkłada w to dużo $erca
jacek11 - 06-02-2011, 20:28
| Wszyc napisał/a: | Co za złośliwe nasienie przecie pisze że tłoków niema |
| robertdg napisał/a: | Czyli kompresja do bani |
Nareszcie coś ciekawego piszecie,a nie tylko,że popsuty,że zardzewiały,i że najgorszy na forumie
Maretzky85 - 07-02-2011, 00:19
jest napisane
Po raz drugi
No to jak go poskładałeś, to teraz rozrusznik podepnij i zobacz jak zapiernicza
A tak w zasadzie to po do go tak wymyłeś ? Nie masz roboty przy 4g63 ? :>
Wszyc - 07-02-2011, 00:52
| Maretzky85 napisał/a: | | Nie masz roboty przy 4g63 ? :> |
Nie nie mam garażu nie mogę wyjąć silnika i wstawić docisku i sprzęgła = nie mam co robić przecież nie będę wszystkiego podpinał by znów potem odpinać
| Maretzky85 napisał/a: | A tak w zasadzie to po do go tak wymyłeś ? |
Bo był brudny
Krzyzak - 07-02-2011, 06:47
eee tam - formy pisze i jest napisane jest są równoważne i dopuszczone...
język nasz ewoluuje i można je stosować zamiennie
Wszyc - 17-02-2011, 09:09
Dobra mam dość zrobiłem po zimowy obchód samochodu projekt szybkiego galanta leży
Tylne podłużnice w miejscu mocowania całej zawiechy do przeszczepu się nadają, tyle całe nadkola też, ogólnie od połowy samochodu w kierunku tyłu wszystko do dołu nadaję się na wymianę, z przodu już kosmetyczne dziurki do załatania tak więc jak tylko sprawię że 4G63 zagada to montuje wszystko go kupy to jeżdżę puki się nie rozpadnie a jak się rozpadnie to kupię jakiś porządny samochód np. Nissana... i zawitam do starych kumpli z pierwszego klubu w jakim byłem Turbokillers (ale MM nie opuszczę żeby nie było )
Projekt leży bo mi się już nie chce nie ma garażu to dla mnie walka z wiatrakami a nie robota... a jak 4G63 nie będzie chciał zagadać to na żyletki naprawdę odkąd zmieniłem silnik to mi ten samochód zbrzydł
Maretzky85 - 17-02-2011, 10:34
To mówisz, że E3 Ci się nie podoba ? :> Może chcesz alternatywę ? Jeżdżąca dla odmiany
swinks_UK - 17-02-2011, 10:34
Bez żadnych dramatów mi tutaj!
Zrób sobie kalkulację na spokojnie. Masz 4G63 ze skrzynką i pod niego zdecyduj się co bardziej się opłaca zrobić. Skoro buda E5xx padła, to może zdrowa budę z E3xx zaadoptujesz, jakiegoś solidnego Lancernika starej daty, itd. Pod 4G63 jest kilka opcji. A może ratowanie tej budy co masz jednak da się zrobić.
Co do Nissanów. Tak się składa, że JEDYNY samochód w którym wypadłem na jezdnię przez podłogę, bo się urwała to było poczciwe s14. Do tego stłukłem palca o wał.
Wiesz, na Wyspach to nie mają za dobrej opinii jeśli chodzi o rudą.
robertdg - 17-02-2011, 10:43
Wszyc, Nissany też koroduja, no chyba, że chcesz wkroczyć w epoke P12, N16 etc., ale te nowsze to cos w stylu premier Francji z wizytą u prezydenta Japonii, niechcący mieszając mu herbate własnym palcem
Wszyc - 17-02-2011, 10:52
| swinks_UK napisał/a: | | budę z E3xx zaadoptujesz, jakiegoś solidnego Lancernika starej daty |
Żadnych samochodów z poprzedniej epoki i na pewno nie Mitsu nie ma tylnego napędu nie ma o czym gadać nie no tego zrobię i będzie jeździł puki się na złamie no chyba że będzie grzeczny
Pieniądze nie grają roli rozbija się o to że nie mam gdzie tego robić. Takie łatanie u blacharzy po kawałeczku to dla mnie chora sprawa samochód się rozbiera do ostatniej śrubki piaskuje od nowa maluje i składa na każdej nowej śrubce na każdym nowym kablu bo stare już się aż łamią ze starości, maluje wszystko od nowa inaczej to nie robota dość mam tuningu na zawsze no chyba żebym dorobił się garażu... a tak to misiek się rozpadnie to będzie następne auto i nie będę nic przy nim robił tylko też jeździł puki się nie rozleci... Modyfikacje są dla ludzi którzy mają gdzie to robić albo mają znajomych co im to zrobią bo ja mam dość już drutowania pod blokiem albo w starym garażu z blachy falistej gdzie nie ma miejsca by chociaż drzwi otworzyć
Panowie źle mnie zrozumieliście z tym Nissanem wiem że je żre też ale ja już nie chcę się przywiązywać do żadnego auta Nissana zeżre to kupie następnego na takiej zasadzie... a mitsu nie tylko dlatego że mi totalnie nie leży paleta silników tej firmy + WWD ( wrong wheels drive czyli po prostu przedni napęd ostateczność to 4x4 )
BeNeK - 17-02-2011, 11:04
Wszyc powiem tak... Mam 100nx-a b13 z 93' podłoga to jest rozpacz ... Podczas ostatniej jazdy miałem mokrą głowę bo obok tylnego koła była dziura średnicy około 7-8 cm i tak chlapało błoto że hoho ..... Jak dla mnie blachy nissana i Mitsubishi to porażka , ale za to jakie japońce są ładne Francuzy maja dobre blachy moja X ma podwójny ocynk i jeszcze jaki bezbarwny lakier , jest z 93 roku i ani GRAMA rdzy Może kup sobie Citroena Xantie 2.0 turbo CT , bardzo podatny silnik na tuning , PODOBNO można z niego wycisnąć około 300km na fabrycznych gratach , ale to tylko podobno ... A do tego jeszcze jaka jest wygodna z ta zawiechą , i nie jest to zawieszenie drogie w eksploatacji ... Albo subaru Legacy turbo dziadka 2.0 turbo boxer 4x4 :] To taki mały OT i moje luźne przemyślenia
Wszyc - 17-02-2011, 11:13
Ja nie japońca? Benek nie bluźnij fan japońskiego komiksu jeszcze rysujący w tym stylu, fan japońskiej muzy, fan wyścigów downhillowych i uphillowych wywodzących się z japońskiej kultury street racingowej, fan wszystkich japońskich aut miał by przerzucić się na europejczyka? Jaja sobie robisz wolał bym nigdy więcej w życiu nie zasiąść za kółkiem niż kupić sobie auto nie z Japonii To już prawie jak przekonanie religijne nie niszcz mi tego w co wierzę
Ja bym sobie najlepiej kolekcje zebrał jak bym był multimilionerem zamiast kupić sobie 911sktę wolał bym sobie kupić EK9 albo FC3S
|
|
|