To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubuskie - LUBUSKIE OT

RAFIkSierra - 29-08-2011, 13:00

Panowie ... potrzebuję rozrząd zmienić w moim 2.0. Możecie kogoś polecić? Preferowana ZielonaGóra i okolice.
rus_one - 30-08-2011, 17:50

Sam nie dasz rady? :mrgreen:
MacFly - 30-08-2011, 20:26

RAFIkSierra, ja rozrząd w V6 robiłem w Żarach na bohaterów getta, przed 105 szpitalem.

Więc mogę ich polecić

RAFIkSierra - 30-08-2011, 22:40

o .. kolega Żaranin :) :) :) .... miło widzieć :) :) czym jeździsz? oprócz tego, że 2.5V6? chodzi mi o kolor żeby móc Cię zidentyfikować na mieście?? mój Galant jest czerwony. dużo takich nie ma w mieście (chyba mój jeden :) ) , więc się nie pomylisz; za to gania kilka srebrnych i ze dwa wiśniowe w kombi i jeszcze ze dwa sedany, z czego jeden granatowy, drugi nie pamiętam ...

Wracając do pytania ... dzięki za namiar. Zapytam ich jak podejdą do 2.0 i zobaczę co zaczną wygadywać. A powiedz mi ile skasowali za operację?

BTW. ... pytanie o zaufanych ludzi w sprawach wymiany rozrządu w woj. zielonogórskim pozostaje otwarte.

To Rus_One ....
Nauczyłem się wymieniać swoimi rękoma rozrząd w moim wcześniejszym Fordzie Sierra, gdzie miałem silnik 2.0 DOHC, gdzie wcale nie jest on jakiś tam prosty. Po prostu musiałem się go nauczyć. W przypadku Galanta chodzi o to, że nie mam go na tyle długo, żeby wiedzieć o nim wszystko czego potrzebuję do tej operacji. Sprawa druga, że rozrząd już powinien zostać wymieniony, ale ja za cholerę nie mam czasu w najbliższym czasie. Czas zabija mi codzienna praca po 12 godz., remont mieszkania, i takie sprawy jak np. jutrzejsze pójście na oddział szpitala w ZG na operację. .....ja po prostu za cholerę nie mam na to czasu. Za to mając dwa auta mam możliwość postawić jedno na warsztat i poruszania się drugim w tym czasie. Oczywiście jeśli nie znajdę warsztatu, to w końcu będę zmuszony zrobić to sam....tylko nie wiem kiedy; a nie chciałbym żeby auto nie dożyło tego czasu. :) :)

Pzdr 4 @ll

MacFly - 31-08-2011, 11:40

RAFIkSierra, tutaj masz opisanego mojego galanta http://forum.mitsumaniaki...t=32040&start=0 ;)

Jak się nie mylę między 200 a 300 zł mnie skasowali

RAFIkSierra - 31-08-2011, 13:14

ok. dzięki :)

EDYTA:

Ładne auto. :)

A chyba widziałem Cię kiedyś na osiedlu muzyków na ulicy wzdłuż parku. Jechałeś z jakimś dziewczęciem w środku a ja stałem na pierwszej wyjazdówce spomiędzy bloków patrząc od Krótkiej w stronę osiedla. Czekałem tam na kolegę i wtedy właśnie przejeżdżał taki galant.

rus_one - 01-09-2011, 11:41

RAFIkSierra,

No chyba że czas nie pozwala. Sam ostatnimi czasy dużo rzeczy oddaję komuś z tej samej przyczyny.

RAFIkSierra - 01-09-2011, 13:58

No to wiesz jak jest. :)
Saqu - 03-09-2011, 20:37

cisza jak makiem zasiał :D
RAFIkSierra - 03-09-2011, 22:25

Saqu napisał/a:
cisza jak makiem zasiał :D

dzie? dzie?

:)

RaVciO - 06-09-2011, 21:21

A tera z trochę innej beczki..

Z przyczyn losowych muszę zakupić nową kuchenkę gazową, a jak wiadomo, żeby gwarancja była, musi ją do sieci gazowej podłączyć instalator z uprawnieniami. W jednym z serwisów w ZG zaśpiewali 80zł. Znacie może jakiegoś fachmana z ZG który zrobi to porządnie i skasuje np. 50zł lub mniej :D

Pieraś - 08-09-2011, 16:18

zapytaj tego 501139288.
nie wiem ile teraz kasuje i czy dalej robi itp.

RaVciO - 08-09-2011, 16:50

Dzięki, jak już kuchenka przyjedzie, zadzwonię i spytam.
Pieraś - 15-09-2011, 19:31

Zuku pogonil Gala :/ lobuz jeden dla BMW :(
RaVciO - 15-09-2011, 20:18

Dzwoniłem pod podany przez Ciebie numer, niestety koleś był na urlopie, ale podał numer do znajomego. Przyjechał zrobił, wszystko gra i zaoszczędziłem kasy co prawda tylko na 3 browary, ale zawsze :-)

BTW ile orientacyjnie kosztuje konserwacja/zabezpieczenie antykorozyjne podwozia?