Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike
fj_mike - 15-01-2013, 16:02
Dzisiaj przyszedł umilacz zimowych poranków:
Jutro pierwszy test.
Cezar - 15-01-2013, 16:08
Fajna farelka
Maciek - 15-01-2013, 16:09
Oooo jaki fajny osuszacz skarpetek
fj_mike - 15-01-2013, 16:11
Mocno to małe badziewie dmucha. Jutro nagram jak to działa.
Anonymous - 15-01-2013, 18:22
fj_mike napisał/a: | Dzisiaj przyszedł umilacz zimowych poranków: |
mam takie w standardzie tzn grzałkę elektryczną zabudowaną w nawiewie o mocy 600W nieźle przyśpiesza rozgrzewanie wnętrza zwłaszcza przy moim ropniaku
Krzyzak - 15-01-2013, 22:14
Derpin napisał/a: | przy moim ropniaku | przy ropniaku, który - czasem - nagrzewa się przez 30km, to niezbędny gadżet wg mnie
chociaż 600W to nie jest duża moc - te grzałki, co ma Michu i ja to mają po 1400-2000W
ale przyznam się, że tylko raz użyłem i efekt mizerny - pół godziny, środek ledwo ciepły, w szybie maleńka tylko dziurka - liczyłem, że nie trzeba będzie skrobać a tymczasem jednak wolę korzystać z ogrzewanego garażu (kupiłem do Colta, który już nie istnieje, a który zawsze stał na dworze - mogę odsprzedać)
Anonymous - 15-01-2013, 22:25
Krzyzak napisał/a: |
przy ropniaku, który - czasem - nagrzewa się przez 30km, to niezbędny gadżet wg mnie |
dziś rano przy minus 5, 6 stopniach, po około 2 km już wiało naprawdę przyjemnym ciepełkiem, nie gorącem, ale było czuć, że w kabinie robi się przyjemniej, jak na dizelka myślę że całkiem pozytywnie. Brakuje mi tylko grzanych dupek bo osobiście uważam je za lepszy gadżet zwłaszcza przy skórze, i tym okropnym uczuciu przez kilka pierwszych sekund jak się wskoczy do zimnego auta..... no i samo odczucie ciepła też szybciej dociera do ciała dzięki grzanym stołkom...
deejay - 15-01-2013, 22:39
Krzyzak napisał/a: | ale przyznam się, że tylko raz użyłem i efekt mizerny - pół godziny, środek ledwo ciepły, w szybie maleńka tylko dziurka - liczyłem, że nie trzeba będzie skrobać a tymczasem jednak wolę korzystać z ogrzewanego garażu |
To jednak moje 5 KW daje radę z rana i po pracy , bo szybki mam juz czarne
polaff - 15-01-2013, 22:50
Derpin, to trzeba było kupić forda a nie jakieś włoskie odpady. U mnie w mondeo po 2km bez dodatków już się ciepło robi za sprawą fabrycznego elektrycznego dogrzewania wnętrza.
fj_mike - 15-01-2013, 22:53
Derpin napisał/a: | dziś rano przy minus 5, 6 stopniach, po około 2 km już wiało naprawdę przyjemnym ciepełkiem, nie gorącem, ale było czuć, że w kabinie robi się przyjemniej, jak na dizelka myślę że całkiem pozytywnie |
To dobry wynik. W galancie też tak miałeś
Krzyzak, potestuję, zobaczę. Moc grzałki to 1850W, regulowana.
fj_mike - 15-01-2013, 22:54
polaff napisał/a: | U mnie w mondeo po 2km bez dodatków już się ciepło robi za sprawą fabrycznego elektrycznego dogrzewania wnętrza. |
Derpin napisał/a: | po około 2 km już wiało naprawdę przyjemnym ciepełkiem |
Anonymous - 15-01-2013, 22:59
polaff, czytanie ze zrozumieniem się kłania:
Cytat: | grzałkę elektryczną zabudowaną w nawiewie o mocy 600W |
która to jest również fabryczna i jest tym samym co nazywasz Ty:
polaff napisał/a: | fabrycznego elektrycznego dogrzewania wnętrza |
no ale trzeba było sobie pojechać po "włoskim odpadzie", mam nadzieje że przynajmniej Ci ulżyło
w razie następnych trudnych dni i chęci wyżycia się służę tematem o "włoskim odpadzie" który masz u mnie w stopce, ja już się przyzwyczaiłem do narzekań innych, z tym że ja jeżdżę a narzekający stoją w tym i Ty bo z tego co kojarzę kupiłeś gala do zajeżdżenia żeby nie męczyć tego forda
end OT
Anonymous - 15-01-2013, 23:02
fj_mike napisał/a: | To dobry wynik. W galancie też tak miałeś |
hmmm sądzę że galant był nie do pobicia jeżeli chodzi o tempo rozgrzewania się w środku, bardzo wielu znajomych było meeega zaskoczonych
ta grzałka palastików nie potopi ? szkoda by było tego ładnego wnętrza teraz
polaff - 15-01-2013, 23:06
Derpin, TY też czytaj ze zrozumieniem... gala nie kupiłem ze względu na to, że Ford stoi bo się psuje tylko ze względu na utratę wartości nowego auta przy moich przelotach.
a co do alfy i reszty włoskich tematów to pizza jest ok resztę pozostawiam do własnej oceny - moje zdanie już nasz.
fj_mike - 15-01-2013, 23:13
Derpin napisał/a: | ta grzałka palastików nie potopi ? szkoda by było tego ładnego wnętrza teraz |
To jest dedykowana grzałka do samochodów, więc nie powinna. Założona zgodnie z zaleceniami producenta.
|
|
|