To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)

Wojciech Bogacz - 11-04-2013, 13:33

wojtas napisał/a:

Muszę - no chyba, że jakieś nieszczęście się stanie i nie uda się to wtedy rezerwuję miejsce u kogoś w samochodzie. Zrobię jednak wszystko co się da, żeby zdążyć :) W końcu może znowu by mnie wyróżnili heh.

wojtas - 11-04-2013, 13:47

Trzymam kciuki :thumbright:
Hugo - 11-04-2013, 23:02

Wojciech Bogacz napisał/a:
Tak więc na razie przesiadłem się na niezawodnego Lancerka i znowu poczułem radość z kręcenia tego silniczka na obrotach. Aż się lepiej robi.
Radość z kręcenia dizla? :mrgreen:
Wojciech Bogacz - 12-04-2013, 10:00

wojtas napisał/a:
Trzymam kciuki

Dzięki :) Dziś dogadam się mechanikiem i do czerwca Gal staje do poprawek. Zabieramy się za robotę od razu bo czasu nie wiele jak słusznie Wojtku zauważyłeś.

Hugo napisał/a:
Radość z kręcenia dizla?

Powiedzmy, że taki dizelek 6.0 L R6 to nawet brzmi, ale Lancerek ma 1,6 benzynkę :) Od wczoraj skutecznie przedmuchuję zawory 8) Albo za słabe jest i tak go kręcę albo po prostu radość z jazdy taka, że aż się chce go kręcić :mrgreen: Pewny jestem za to tego, że ten silnik chce i uwielbia się kręcić. I nawet nie niszczy spalaniem jakby się to mogło wydawać.

Poza tym wreszcie jak zacząłem nim jeździć ja, a nie mój tato to silnik pracuje normalnie bo tato rzadko przekracza 3k rpm i zazwyczaj jeździ na niskich obrotach wręcz dusząc silnik. Jak wsiadłem po nim do auta to chamulce jak żyletka. Dziś już nie tak całkiem - po prostu tato ich mało używa i zdecydowanie zbyt lekko heh.

Tomek - 12-04-2013, 11:35

Wojciech Bogacz, opłaca Ci się pchać kasę w to auto?
pytanie może "po nie w czasie", bo już sporo obspawałeś
no chyba, że masz to robione po promocji
poza tym to ostatnio więcej stoi niż jeździ, dlatego pytam

drugie pytanie: odezwali się do Cibie z TVN Turbo?
tzn rozumiem, że do finałowej czternastki trzeciej edycji się nie załapałeś
ale może przynajmniej był jakiś kontakt, zaprosili na casting ??

Hugo - 12-04-2013, 12:58

Lancerek ma 1,6 benzynkę
CD4W i benzyna? To nie jest oznaczenie dizla?
Tomek - 12-04-2013, 13:14

Hugo napisał/a:
CD4W

CD to jest napęd na 4 koła, zdaje się
przecież oznaczenie silnika masz tutaj na 4 pozycji, a "4" to jest 1,6 benz.

Krzyzak - 12-04-2013, 13:14

Hugo napisał/a:
CD4W i benzyna?
CB4W :) - to 1.6 benzyna
Tomek - 12-04-2013, 13:16

Krzyzak napisał/a:
Hugo napisał/a:
CD4W i benzyna?
CB4W :) - to 1.6 benzyna

CD4W

jest CA / CB dla FWD
to analogicznie CC / CD dla AWD

Wojciech Bogacz, przyzwoite spalanie masz w tym lancku
mój CA4A pali 1 litr więcej, a ma trochę masy mniej i 2 koła napędzane mniej

Wojciech Bogacz - 12-04-2013, 13:22

tomek84 napisał/a:
opłaca Ci się pchać kasę w to auto?

Finansowo absolutnie nie - ale po prostu chyba mam kaprys... sam nie wiem - ale trzeba podłogę zrobić i z grubszych rzeczy to będzie koniec. Robię autko dla siebie i dla swojej przyjemności, chociaż na przykład chętnie pojeździłbym sobie takim 3000GT bo mi się okrutnie podoba :)

tomek84 napisał/a:
pytanie może "po nie w czasie", bo już sporo obspawałeś no chyba, że masz to robione po promocji

Powiedzmy, że cenę mam w miarę dobrą, ale z racji wysokiej jakości roboty nie są to "grosze".

tomek84 napisał/a:
drugie pytanie: odezwali się do Ciebie z TVN Turbo?
tzn rozumiem, że do finałowej czternastki trzeciej edycji się nie załapałeś
ale może przynajmniej był jakiś kontakt, zaprosili na casting ??

Kompletne zero odzewu - nawet nie potwierdzili, że e-mail dostali. Tak więc tutaj lipa :(

Krzyzak - 12-04-2013, 15:10

tomek84 napisał/a:
CD4W
i znów się człowiek czegoś nauczył...
Wojciech Bogacz - 13-04-2013, 19:50

Krzyzak napisał/a:
i znów się człowiek czegoś nauczył...

Haha - przecież już od roku w stopce mam :) ))

Wracając jednak do mojego Galanta - wprawdzie hamulec już usprawniony i autko śmiga (jakbym wiedział, że dziś będzie zrobione to bym Lancera do pełna nie tankował 8) ) ale po dyskusji z mechanikiem ustaliłem, że do ET nie ruszamy blachy bo może się nie wyrobić - niestety ma wolne dopiero od maja... Tak więc zrobi się to w późniejszym terminie. A jak się na ogólnopolski zlot MM nie wyrobię to przyjadę Lancerem :mrgreen:

Wojciech Bogacz - 25-04-2013, 22:20

Pytanie do wszystkich stworzeń co mają skórę w samochodzie....

Zasadnicze zresztą...

Jak skóra jest czarna....

Czy jak postawię w słoneczku autko na 4-5 godzin (powiedzmy upalne lato) czy potem będę mógł fizycznie siąść na fotelu bez doznania rozległych "uszkodzeń" tylnej części ciała ? Tak po prostu - zostawiam autko jak najlepiej grzeje, potem wsiadam...

Da się ????

P.S. - klima jak na razie nie działa :( ((

mkm - 25-04-2013, 22:22

Wojciech Bogacz, a jak zostawisz auto na 4-5 godzin na słoneczku i będziesz chciał od razu zrobić "zimny łokieć" to da się? :wink:
Tomek - 25-04-2013, 22:40

Czy jak postawię w słoneczku autko na 4-5 godzin (powiedzmy upalne lato) czy potem będę mógł fizycznie siąść na fotelu bez doznania rozległych "uszkodzeń" tylnej części ciała ?

w jeansach tak, będziesz miał ciepło, bardzo ciepło, ale bez problemu
jak przyciemnisz mocno szyby to też bez da się żyć
ale generalnie to nie teges IMHO