Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)
Wojciech Bogacz - 11-04-2013, 13:33
Muszę - no chyba, że jakieś nieszczęście się stanie i nie uda się to wtedy rezerwuję miejsce u kogoś w samochodzie. Zrobię jednak wszystko co się da, żeby zdążyć W końcu może znowu by mnie wyróżnili heh.
wojtas - 11-04-2013, 13:47
Trzymam kciuki
Hugo - 11-04-2013, 23:02
Wojciech Bogacz napisał/a: | Tak więc na razie przesiadłem się na niezawodnego Lancerka i znowu poczułem radość z kręcenia tego silniczka na obrotach. Aż się lepiej robi. | Radość z kręcenia dizla?
Wojciech Bogacz - 12-04-2013, 10:00
wojtas napisał/a: | Trzymam kciuki |
Dzięki Dziś dogadam się mechanikiem i do czerwca Gal staje do poprawek. Zabieramy się za robotę od razu bo czasu nie wiele jak słusznie Wojtku zauważyłeś.
Hugo napisał/a: | Radość z kręcenia dizla? |
Powiedzmy, że taki dizelek 6.0 L R6 to nawet brzmi, ale Lancerek ma 1,6 benzynkę Od wczoraj skutecznie przedmuchuję zawory Albo za słabe jest i tak go kręcę albo po prostu radość z jazdy taka, że aż się chce go kręcić Pewny jestem za to tego, że ten silnik chce i uwielbia się kręcić. I nawet nie niszczy spalaniem jakby się to mogło wydawać.
Poza tym wreszcie jak zacząłem nim jeździć ja, a nie mój tato to silnik pracuje normalnie bo tato rzadko przekracza 3k rpm i zazwyczaj jeździ na niskich obrotach wręcz dusząc silnik. Jak wsiadłem po nim do auta to chamulce jak żyletka. Dziś już nie tak całkiem - po prostu tato ich mało używa i zdecydowanie zbyt lekko heh.
Tomek - 12-04-2013, 11:35
Wojciech Bogacz, opłaca Ci się pchać kasę w to auto?
pytanie może "po nie w czasie", bo już sporo obspawałeś
no chyba, że masz to robione po promocji
poza tym to ostatnio więcej stoi niż jeździ, dlatego pytam
drugie pytanie: odezwali się do Cibie z TVN Turbo?
tzn rozumiem, że do finałowej czternastki trzeciej edycji się nie załapałeś
ale może przynajmniej był jakiś kontakt, zaprosili na casting ??
Hugo - 12-04-2013, 12:58
Wojciech Bogacz napisał/a: | Lancerek ma 1,6 benzynkę | CD4W i benzyna? To nie jest oznaczenie dizla?
Tomek - 12-04-2013, 13:14
CD to jest napęd na 4 koła, zdaje się
przecież oznaczenie silnika masz tutaj na 4 pozycji, a "4" to jest 1,6 benz.
Krzyzak - 12-04-2013, 13:14
Hugo napisał/a: | CD4W i benzyna? | CB4W - to 1.6 benzyna
Tomek - 12-04-2013, 13:16
Krzyzak napisał/a: | Hugo napisał/a: | CD4W i benzyna? | CB4W - to 1.6 benzyna |
CD4W
jest CA / CB dla FWD
to analogicznie CC / CD dla AWD
Wojciech Bogacz, przyzwoite spalanie masz w tym lancku
mój CA4A pali 1 litr więcej, a ma trochę masy mniej i 2 koła napędzane mniej
Wojciech Bogacz - 12-04-2013, 13:22
tomek84 napisał/a: | opłaca Ci się pchać kasę w to auto? |
Finansowo absolutnie nie - ale po prostu chyba mam kaprys... sam nie wiem - ale trzeba podłogę zrobić i z grubszych rzeczy to będzie koniec. Robię autko dla siebie i dla swojej przyjemności, chociaż na przykład chętnie pojeździłbym sobie takim 3000GT bo mi się okrutnie podoba
tomek84 napisał/a: | pytanie może "po nie w czasie", bo już sporo obspawałeś no chyba, że masz to robione po promocji |
Powiedzmy, że cenę mam w miarę dobrą, ale z racji wysokiej jakości roboty nie są to "grosze".
tomek84 napisał/a: | drugie pytanie: odezwali się do Ciebie z TVN Turbo?
tzn rozumiem, że do finałowej czternastki trzeciej edycji się nie załapałeś
ale może przynajmniej był jakiś kontakt, zaprosili na casting ?? |
Kompletne zero odzewu - nawet nie potwierdzili, że e-mail dostali. Tak więc tutaj lipa
Krzyzak - 12-04-2013, 15:10
i znów się człowiek czegoś nauczył...
Wojciech Bogacz - 13-04-2013, 19:50
Krzyzak napisał/a: | i znów się człowiek czegoś nauczył... |
Haha - przecież już od roku w stopce mam ))
Wracając jednak do mojego Galanta - wprawdzie hamulec już usprawniony i autko śmiga (jakbym wiedział, że dziś będzie zrobione to bym Lancera do pełna nie tankował ) ale po dyskusji z mechanikiem ustaliłem, że do ET nie ruszamy blachy bo może się nie wyrobić - niestety ma wolne dopiero od maja... Tak więc zrobi się to w późniejszym terminie. A jak się na ogólnopolski zlot MM nie wyrobię to przyjadę Lancerem
Wojciech Bogacz - 25-04-2013, 22:20
Pytanie do wszystkich stworzeń co mają skórę w samochodzie....
Zasadnicze zresztą...
Jak skóra jest czarna....
Czy jak postawię w słoneczku autko na 4-5 godzin (powiedzmy upalne lato) czy potem będę mógł fizycznie siąść na fotelu bez doznania rozległych "uszkodzeń" tylnej części ciała ? Tak po prostu - zostawiam autko jak najlepiej grzeje, potem wsiadam...
Da się ????
P.S. - klima jak na razie nie działa ((
mkm - 25-04-2013, 22:22
Wojciech Bogacz, a jak zostawisz auto na 4-5 godzin na słoneczku i będziesz chciał od razu zrobić "zimny łokieć" to da się?
Tomek - 25-04-2013, 22:40
Wojciech Bogacz napisał/a: | Czy jak postawię w słoneczku autko na 4-5 godzin (powiedzmy upalne lato) czy potem będę mógł fizycznie siąść na fotelu bez doznania rozległych "uszkodzeń" tylnej części ciała ? |
w jeansach tak, będziesz miał ciepło, bardzo ciepło, ale bez problemu
jak przyciemnisz mocno szyby to też bez da się żyć
ale generalnie to nie teges IMHO
|
|
|