Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 06-07-2015, 15:02
Fragu, wiem już wstępnie jestem umówiony nawet ale to za X czasu a urlop chciałem jakoś wykorzystać...
John24 - 06-07-2015, 15:07
Ze swojej strony moge polecic ci T. Michalaka z tym ze troche do niego masz km(200),ale zawsze to bilizej niz do serwisu MM i ceny przynajmniej adekwatne do wykonanej pracy. W okolicach Wielunia na prawde nie ma kogos ogarnietego kto jest w stanie sie tym zajac?
booohal - 06-07-2015, 21:39
Fragu napisał/a: | WreX, weź lepiej zatankuj za 200zł i jedz do Bartka do Wroclawia, zjesz loda na rynku, a i się coś dowiesz o Galancie |
Jakbyś jechał to daj znać Też coś znajdę dla Bartka do roboty
WreX - 07-07-2015, 00:26
booohal, chcesz w peletonie jechać ;p?
John24, To już wole na Bartka poczekać chyba... W okolicach Wielunia nikogo nie mam zaufanego tylko swojego mechanika ale to jest przydomowy warsztat i brak tam zaawansowanej diagnostyki itd...
booohal - 07-07-2015, 08:20
WreX napisał/a: | booohal, chcesz w peletonie jechać ;p? |
Jak będziemy we dwóch nad nim stać przy robocie to cena +400%
WreX - 07-07-2015, 11:05
booohal, dokładnie
Ta:
http://www.iparts.pl/czes...66-dox0109.html
Czy ta:
http://www.iparts.pl/czes...66-dox0113.html
Do wymiany jest sonda rząd 2 czujnik 1 czyli chyba ta na górze od chłodnicy...
I jak się nowy kolorek podoba ;> ?
A tak serio to jakby ktoś chciał coś od mojego avanca z tego co widać (poza moim nowym zderzakiem atrapą i kratką to może pisać)
WreX - 08-07-2015, 21:48
Panowie i Panie ogłaszam wszem i wobec, że moja żona została wyleczona z dolegliwości wenerycznej z którą borykała się ponad 2 lata mianowicie zgasł (oby na dobre) check engine.
Sonde lambda wyminiłem sam, taki ze mnie janusz mechanik, a aparat zapłonowy wymieniliśmy razem z moim mechanikiem. Co się okazało po tych "naprawach" sondę wymieniłem chyba prawidłowo włacznie z lutowaniem kabli bo błąd zniknął chociaż żonie się z pod wydechu kopciło bo napsikałem na nią WD-40, kolejną rzeczą to jest zniknięcie błędów P0340 i P0335 po wymianie aparatu zapłonowego żaden jak na razie nie powrócił auto zdecydowanie równiej pracuje na wolnych obrotach.
Jest tylko jedno ale... główny mój problem ze spadkiem mocy się nie zmienił... czas do setki to teraz około 10s niby tam około 0,5-1s lepiej niż wcześniej ale też cudów nie ma... wydech jest pospawany chodzi cichutko jakby ktoś ją zakneblował nawet ostro ujeżdżając.
Rafal_Szczecin - 09-07-2015, 22:00
WreX napisał/a: | z lutowaniem kabli |
nie powinno sie lutowac kabli od sondy
mjsystem - 09-07-2015, 22:07
WreX napisał/a: | czas do setki to teraz około 10s niby tam około 0,5-1s lepiej niż wcześniej ale też cudów nie ma... wydech jest pospawany chodzi cichutko jakby ktoś ją zakneblował nawet ostro ujeżdżając. | Jest tyle czynników, które ważą na mocy silnika w tym wieku auta, że nawet nie ma co kombinować. Na 1/4 mili nie startujesz.
Ważne, że check zniknął a auto jeździ poprawnie
WreX - 09-07-2015, 22:18
Rafal_Szczecin, czemu?
mjsystem, wiem że szukam dziury w całym ale pewnie jakbym stanął z kimś kto jest pewien mocy swojego auta tzn AT i też V6 Galant i wyniki byłyby podobne tzn nie odjechałby na dalej niż 10 metrów to bym uznał że moge z tym żyć...
mjsystem - 09-07-2015, 22:30
WreX napisał/a: | mjsystem, wiem że szukam dziury w całym ale pewnie jakbym stanął z kimś kto jest pewien mocy swojego auta tzn AT i też V6 Galant i wyniki byłyby podobne tzn nie odjechałby na dalej niż 10 metrów to bym uznał że moge z tym żyć... | Zmień podpis i ciesz się, że masz jedno z najbardziej kultowych aut. Ja 13 lat temu też biegałem szybciej.
Swoją drogą, koszt postawienia od nowa wdechu i wydechu w aucie to spore wyzwanie, da się, ale po co?
Bizi78 - 09-07-2015, 22:33
Przewody sond uniwersalnych zaciska się specjalnymi tulejkami będącymi w zestawie .
Tutaj masz małą instrukcję:
http://autobeztajemnic.pl...letyny/160.html
WreX - 09-07-2015, 23:26
Bizi78, wiem bo był przy sondzie zestaw z szybko złączkami ale zwyczajnie nie rozumiem dlaczego nie powinno się lutować.
mjsystem napisał/a: | Zmień podpis |
ale ale z górki jest 8.8... to może zostawie...
mjsystem napisał/a: | Ja 13 lat temu też biegałem szybciej. |
Hehe coś w tym jest.
WreX - 10-07-2015, 00:00
Tak btw to kto mi powie, skąd wytrzasnąć maskę w dobrym stanie w kolorze F76?
Bizi78 - 10-07-2015, 07:10
WreX napisał/a: | ale zwyczajnie nie rozumiem dlaczego nie powinno się lutować.
|
Wydaje mi się, że chodzi o temperaturę tam panującą i możliwość uszkodzenia połączenia lutowanego .
|
|
|