Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
pawlos - 25-02-2013, 16:57
mjsystem napisał/a: | Ja mam dwa psy i dwa koty. Nigdy nie zabierałem ich na zlot. Myślę, że nie powinno być problemem zostawienie czworonogów u rodziny czy znajomych. |
nasz pies był na 5 zlotach ogólnopolskich , jest jak członek rodziny i jeździ wszędzie
mjsystem - 25-02-2013, 17:09
pawlos napisał/a: | nasz pies był na 5 zlotach ogólnopolskich , jest jak członek rodziny i jeździ wszędzie
_________________ |
Rozumiem. Moje psy tez są członkami rodziny. Nie zawsze i nie wszędzie zabieram dzieci. Nie wszedzie i nie zawsze zabieram psy...
tomek84 napisał/a: | że zwierzaków nie będzie na zlocie 2013
nie wynika to z niczyjej złej woli, a z wewnętrznych przepisów miasteczka |
szuwar - 25-02-2013, 17:15
mjsystem napisał/a: | Myślę, że nie powinno być problemem zostawienie czworonogów u rodziny czy znajomych. |
Miałem na myśli ,że nie zawsze można i jest gdzie ,szczególnie że to nie jeden dzień ....
ale walić w mur, nie ma co..... jak się nie da to nie ....
pawlos - 25-02-2013, 17:23
mi chodzi głównie o to ,że my jezdzimy na dłużej niz 2 dni,mieliśmy w planach np. tydzien w górach i na zlot przyjechac w piątek , ale to się nie uda niestety bo psa odwiesc do domu i jechac na zlot ?
mjsystem - 25-02-2013, 17:36
Panowie, nie jest to złą wolą organizatorów, lecz warunkami właściciela terenu.
JCH - 25-02-2013, 17:43
mjsystem napisał/a: | Panowie, nie jest to złą wolą organizatorów, lecz warunkami właściciela terenu. | Czy można zapytać właściciela jakie warunki musimy spełnić aby zaakceptował psy, koty, rybki, chomika.... kto tam co chce wziąć.
Chodzi mi o to, że tych zwierzaków na ok 250 osób to będzie ile 2-3... niech będzie 5 - to jest 2%. Możemy je zaewidencjonować w jakiś sposób i spełnić wymagania właściciela. Być może możliwy jest jakiś kompromis
mjsystem - 25-02-2013, 17:54
JCH napisał/a: | Czy można zapytać właściciela jakie warunki musimy spełnić aby zaakceptował psy, koty, rybki, chomika.... kto tam co chce wziąć.
Chodzi mi o to, że tych zwierzaków na ok 250 osób to będzie ile 2-3... niech będzie 5 - to jest 2%. Możemy je zaewidencjonować w jakiś sposób i spełnić wymagania właściciela. Być może możliwy jest jakiś kompromis |
->
tomek84 napisał/a: | potwierdzimy to dokładnie, ale już na 99% można powiedzieć, że zwierzaków nie będzie na zlocie 2013
nie wynika to z niczyjej złej woli, a z wewnętrznych przepisów miasteczka |
Czas przyszły - 1% nadziei, że się uda
Jacek, pożyjemy - zobaczymy.
JCH - 25-02-2013, 17:58
mjsystem napisał/a: | Jacek, pożyjemy - zobaczymy | Ok, tylko czy moglibyście nie dać się zbyć argumentem "nie, bo nie". Tylko konkretny argument: bo pies śmierdzi, bo pies się załatwia na trawniku, bo pies może kogoś ugryźć.... itd.
Ja akurat raczej nie przyjadę ze swoją psiurą ale rozumiem, że ktoś chce przyjechać lub musi.
Misiek :) - 25-02-2013, 20:41
tomek84 napisał/a: |
koszmarek napisał/a:
mjsystem, bardzo dziękuje za oświecenie Już myślałam, że gdzieś uciekliście
dopiero po przyjęciu wpłat |
Z tym co macie pod maską??
nie będzie to długi pościg
mjsystem - 25-02-2013, 23:02
JCH napisał/a: | Ok, tylko czy moglibyście nie dać się zbyć argumentem "nie, bo nie". Tylko konkretny argument: bo pies śmierdzi, bo pies się załatwia na trawniku, bo pies może kogoś ugryźć.... itd. |
... bo jest oficjalny zakaz wprowadzania zwierząt na teren miasteczka...
Bizi78 - 26-02-2013, 07:50
mjsystem napisał/a: | ... bo jest oficjalny zakaz wprowadzania zwierząt na teren miasteczka... |
Pewnie studenci paląc grilla nie chcą siadać na psich kupach i stąd ten zakaz .
Tak tylko dodam, że nie jestem przeciwnikiem zwierzaków na zlocie .
EDIT:
Kiedy zostanie utworzona Grupa Zlot 2013, to oczywiście pytanie do góry .
Skoro chcecie rozsyłać o zlocie to warto się o to postarać .
JCH - 26-02-2013, 07:56
mjsystem napisał/a: | ... bo jest oficjalny zakaz wprowadzania zwierząt na teren miasteczka... | Jest zakaz bo... Bo TAK
Można wystąpić oficjalnie o odstąpienie od tej reguły na czas wyjątkowego zlotu, który trafia się raz w historii Miasteczka AGH
Poprosić o warunki jakie musimy spełnić aby wyjątkowo od tego zakazu odstąpić na 3 dni
Tomek - 26-02-2013, 08:12
JCH napisał/a: | Jest zakaz bo... Bo TAK |
powody tego zakazu nie są mi znane, ale można się domyślać, czemu został wprowadzony kilka już lat temu
- w otoczeniu miasteczka jest sporo domów i bloków, mieszka tam sporo ludzi, w dużej mierze starszych, którzy to rzadko sprzątają po psach
- miasteczko ma sporo trawy
- studenci lubią grillować na trawie, a nie na psich odchodach
mjsystem - 26-02-2013, 08:28
Bizi78 napisał/a: | Pewnie studenci paląc grilla nie chcą siadać na psich kupach i stąd ten zakaz |
tomek84 napisał/a: | studenci lubią grillować na trawie, a nie na psich odchodach |
Myślę, że to dałoby się obejść pod rygorem sprzątania po swoim pupilu. Moim zdaniem problem będzie wejść z psiakiem do Olimpu.
Tomek - 26-02-2013, 08:38
mjsystem napisał/a: | Moim zdaniem problem będzie wejść z psiakiem do Olimpu. |
no i jeszcze czego
pamiętajcie, że jedziecie do Hostelu, nie do domków BRDA
Bizi78 napisał/a: | Tak tylko dodam, że nie jestem przeciwnikiem zwierzaków na zlocie .
|
my też nie jesteśmy
Bizi78 napisał/a: | Kiedy zostanie utworzona Grupa Zlot 2013, to oczywiście pytanie do góry .
Skoro chcecie rozsyłać o zlocie to warto się o to postarać . |
Grupa jest już dawno stworzona
tutaj temat z zapisami na zlot:
http://forum.mitsumaniaki...t=76877&start=0
|
|
|