Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
AidsD - 23-07-2018, 08:34
W@sio napisał/a: | owiem Ci, że mi już chyba starczy, czasem się tego auta boję |
to się starość nazywa
Bzyk_R1 - 23-07-2018, 10:48
Skoro podbijacie temat to fotka ode mnie
Oraz info. Zamówiłem zlotową tablicę rejestracyjną z wyróżnikiem taką fajną żeby wiadomo było co to za auto rurki dalej nie obandażowane, profesjonalny detailing już prawie umówiony przed złotem na pewno zdążymy. Do strojenia zostalo niecałe 2 tygodnie oglądam też aukcje z matami STP, oraz pianki GMs. Tak tak turbiak zostanie wygłuszony. Planuje wszystko nawet słupki i dach ale to po Firleju bo za dużo rozbierania, pewnie popsuje parę spinek które trzeba dokupić. No ale będzie ciszej bo przy 240km/h nie da się rozmawiać
Jaro1974 - 23-07-2018, 10:52
Też posiadam tablicę specjalnie na zloty
Twardy - 24-07-2018, 08:41
Bzyk_R1 napisał/a: |
oglądam też aukcje z matami STP, oraz pianki GMs. Tak tak turbiak zostanie wygłuszony. Planuje wszystko nawet słupki i dach ale to po Firleju bo za dużo rozbierania, pewnie popsuje parę spinek które trzeba dokupić. No ale będzie ciszej bo przy 240km/h nie da się rozmawiać |
Jak nie chcesz wydać milionów monet na maty STP, polecam taśmę dekarską efekt ten sam, a można duuużo zaoszczędzić. Miałem 2 auta tak wygłuszone i było konkretnie
Bzyk_R1 - 24-07-2018, 09:13
Twardy, czytałem o tym ale obawiam się że mogą spływać od gorąca bo często parkuje w pełnym słońcu. Jak ktoś ma z tym doświadczenia zapraszam do dyskusji.
Fragu - 24-07-2018, 09:49
Bzyk_R1, miałem matami dekarskimi zrobione drzwi i klapę bagażnika w Galancie - nic nie spływało nawet na wakacjach w Chorwacji. Efekt był zdecydowanie na +, a cena śmieszna
EDIT:
nawet fotę znalazłem
Twardy - 24-07-2018, 13:13
Tak jak napisał Fragu, nic nie spływa dobrze odtłuścić i można jechać z tematem. Ja będę również używał taśmy dekarskiej, przekonałem się do niej i nie ma sensu wydawać 10x więcej na maty
sla - 24-07-2018, 18:33
Twardy napisał/a: |
Jak nie chcesz wydać milionów monet na maty STP, polecam taśmę dekarską efekt ten sam, a można duuużo zaoszczędzić. | A w razie czego, jak kupisz za dużo to i na dach może się przydać. Uwielbiam takie pomysły racjonalizatorskie. Można też gromadzić wytłoczki po jajkach i całość potem przykleić butaprenem, będzie jeszcze taniej. Widząc jak Bzyk_R1 robi wszystko profesjonalnie to raczej nie skorzysta z tej porady
Twardy - 24-07-2018, 20:33
sla napisał/a: | Twardy napisał/a: |
Jak nie chcesz wydać milionów monet na maty STP, polecam taśmę dekarską efekt ten sam, a można duuużo zaoszczędzić. | A w razie czego, jak kupisz za dużo to i na dach może się przydać. Uwielbiam takie pomysły racjonalizatorskie. Można też gromadzić wytłoczki po jajkach i całość potem przykleić butaprenem, będzie jeszcze taniej. Widząc jak Bzyk_R1 robi wszystko profesjonalnie to raczej nie skorzysta z tej porady |
Zamiast klepać bezsensowne komentarze, poczytaj, douczyć się a później zabieraj głos.
mkm - 24-07-2018, 21:18
Twardy, nie spinaj się Z czego ma się dokształcić? "Zastosowanie budowlanki w motoryzacji"?
"Jak przyjanuszyć na audio?"
Pliss - temat luźny, temat poznany na wylot, więc nie ma co robić burzy w szklance wody
sla - 24-07-2018, 21:28
Cytat: | Zamiast klepać bezsensowne komentarze, poczytaj, douczyć się a później zabieraj głos.
_________________ | Jeżeli uważasz , za sensowne używać taśmy dekarskiej do wyciszania samochodów to sorry. Ja myślałem , że czasy przaśnego PRL-u minęły i nie trzeba już budować gramofonu z pudełka po torciku wedlowskim jak pokazywał p. Adam Słodowy a taśma dekarska jednak ma inne przeznaczenie, niż wyciszanie samochodów. Widocznie się myliłem Ale postaram się douczyć jak proponujesz, może poczytam o budowie dachów.Tutaj znalazłem ciekawy artykuł http://www.phd.pl/artykul...tasme-dekarska/ O wyciszaniu samochodów niestety nic nie piszą.
P.S Myślisz że papiaki zamiast spinek będą dobre?
mkm - 24-07-2018, 21:34
Często zapomina się o jednym - toksyczność.
Inne związki chemiczne mogą być w w zastosowaniu budowlanym dla dużej kubatury, a inne w motoryzacji.
Wnętrze rozgrzewa się do ponad 70stopni w upale, a kabina jest szczelna
Pal sześć jak spłynie - gorzej jak inhalujesz się mocną chemią i narzekasz, że Cię głowa boli.
Osobiście znam przykłąd podklejenia podsufitki mocnym klejem budowlanym - trzymała jak diabli, ale każdy kto jechał tym autem czuł "chorobę lokomocyjną".
Tak więc oszczędności, oszczędnościami, ale zdrowy rozsądek wskazany.
Uprzedzając pytania - nie znam badań toksyczności taśmy dekarskiej
sla - 24-07-2018, 22:45
mkm napisał/a: | Uprzedzając pytania - nie znam badań toksyczności taśmy dekarskiej | Jest na to sposób, trzeba całość owinąć szczelnie w czarne worki na śmieci, nawet te cieńsze, bo będzie taniej. Można ewentualnie zabetonować, wtedy zyskamy dodatkowe opancerzenie.
Hugo - 24-07-2018, 22:48
Ma ktoś porównanie skuteczności tłumienia hałasu przez taśmę dekarską w porównaniu do mat przeznaczonych do wygłuszania aut, np. STP?
sla - 24-07-2018, 23:08
To tak jakby pytać o skuteczność STP w porównaniu do mat dekarskich przy uszczelnianiu dachów. Jaki to ma cel?
|
|
|