To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer CB4A mój drugi japończyk

idas - 13-07-2011, 22:43

rosomak1983 napisał/a:
Myslicie ze te czujniki moga miec wpływ na spalanie???

dwu-pinowy podobno ma ;-) Ja temu wierzę bo dzisiaj zrobiłem 501km trasy i spalanie wyniosło 6,5 litra/100, dość powiedzieć że 1/3 trasy to była autostrada a na niej spalanie chwilowe pewnie wyniosło w szczytowych momentach jakieś 15-16l/100km (chyba nie naruszam podaniem spalania zasad forum prawda? ;-) ) Tak, że przy jeździe eco spodziewam się zejść poniżej 6 litrów. W ogóle byłem w szoku bo przejechałem 500km a wskazówka "paliwomierza" spadła do pierwszej po rezerwie kreski?! nigdy mi się to nie zdarzyło, ten wskaźnik żyje własnym życiem:D

rosomak1983 - 13-07-2011, 23:23

idas napisał/a:
dwu-pinowy podobno ma ;-)

co to za czujnik dokładnie??? za co odpowiada ???

Wszyc - 13-07-2011, 23:32

2 pinowy czujnik temp. który wysyła info o temperaturze do ECU
1 pinowy czujnik temp. dla wskaźnika temperatury w zegarach

idas - 20-07-2011, 11:28

W zeszłym tygodniu przejechałem lancerem 1300km, obyło się bez jakichkolwiek niespodzianek, no może poza jedną - spalanie:-) Ale to miła niespodzianka. Mimo bardzo dynamicznej jazdy praktycznie na całym dystansie (również dużo autostrad/dróg ekspresowych) końcowe średnie spalanie na odcinku 1300km wyniosło 6,7l/ 100 km. W dystansie tym było mnóstwo odcinków po kilkanaście kilometrów korka takich jak np ten:

Wyjazd z Władysławowa... w drugą stronę nie lepiej :-) Co chwilę start, zatrzymanie, start, zatrzymanie i tak przez 30km!!! Nawet w radiu mówili o tym korku rekordziście;-)
A tu pamiątkowa fotka z Mielna, niestety tylko z komórki:

Ogólnie jestem tak bardzo zadowolony z tego samochodu ostatnimi czasy, że zafundowałem mu nową cewkę zapłonową - tak bardziej profilaktycznie - by starą zostawić na zapas w bagażniku :] hehe

idas - 24-07-2011, 11:56

Kilka nowych zdjęć z naszego mini sadu:-)

robertdg - 24-07-2011, 16:05

Znaczy, że jaka cena minimalna :?: :twisted:
idas - 24-07-2011, 17:40

robertdbg napisał/a:
Znaczy, że jaka cena minimalna :?: :twisted:

Haha :mrgreen: Nie no lancerek trochę jeszcze ze mną pobędzie:) jakiś czas temu myślałem o sprzedaży, ale jako że nie sprawia mi w ogóle problemów to trochę o niego zadbam. W planach jest kilka zmian pielęgnacyjno-renowacyjnych. Jak to wyjdzie to zobaczymy, ale do przyszłych wakacji raczej nie będę go sprzedawał ;-) W ogóle boję się tej chwili bo kto mi da za to auto więcej niż 3 tysiące? A ja włożyłem w nie tyle za zakup + 2x tyle na części, silnik, audio i mnóstwo innych pierdółek...życie jest okrutne nie ma co:-)

rosomak1983 - 24-07-2011, 18:07

idas napisał/a:
W ogóle boję się tej chwili bo kto mi da za to auto więcej niż 3 tysiące? A ja włożyłem w nie tyle za zakup + 2x tyle na części, silnik, audio i mnóstwo innych pierdółek...życie jest okrutne nie ma co:-)

dlatego najepiej nie sprzedwac, przeciez lancer jest bardzo uniwersalnym i fajowym autem po co sprzedawac ???

idas - 27-07-2011, 20:44

rosomak1983 napisał/a:
po co sprzedawac ???

Presja otoczenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: szczególnie najbliższego 8)
Nie wiem dlaczego moja luba uważa iż powinienem jeździć czymś bardziej "reprezentacyjnym" :]
Tymczasem chciałem kupić nowe amorki na tył do lancera (na przeglądzie mi facet powiedział, żebym wkrótce wymienił bo jeden się rozciekł:/ ) i mam do Was pytanie:
co będzie lepsze Monroe, czy Daichi? Obie firmy można dostać w dobrej cenie i nie wiem czy warto dopłacać do KYB skoro i tej firmie zdarzają się ostatnio wpadki. Mają rok wytrzymać, podstawowy wymóg, z przodu są nowe (już nie tak do końca:]) Kamoki olejowe, więc kupowanie czegoś lepszego na tył raczej mija się z celem.

Wszyc - 27-07-2011, 20:52

idas napisał/a:
Wyjazd z Władysławowa... w drugą stronę nie lepiej :-)

Jak bym miał sprawne auto miałbyś 70% szanse mnie spotkać właśnie na tej drodze :P moja trasa tes.... eee yy rekreacyjna na wyjazdy takie by odpocząć :P

rosomak1983 - 27-07-2011, 20:53

idas napisał/a:
Presja otoczenia szczególnie najbliższego
Nie wiem dlaczego moja luba uważa iż powinienem jeździć czymś bardziej "reprezentacyjnym" :]

hmm dziwne moja dziewczyna uwielbia mojego lanca :D
A ty jeszcze dajesz sie manipulowac :shock: :P No to ładnie... :oops:

idas - 27-07-2011, 21:01

rosomak1983 napisał/a:
A ty jeszcze dajesz sie manipulowac :shock: :P No to ładnie... :oops:

Za stary się robię na lancera ;P
Wszyc napisał/a:
Jak bym miał sprawne auto miałbyś 70% szanse mnie spotkać właśnie na tej drodze :P

A wiesz, że bardzo chciałem Cię odwiedzić (tak jak inne pielgrzymki mm), ale wyjeżdżałem na miejsce późnym popołudniem i dotarłem do hotelu we Władysławowie o 22. Droga powrotna - na Szczecin... Kurcze a tak chciałem zobaczyć najpopularniejsze auto na forum

To jak z tymi amorkami? wypowie się ktoś? :D

Wszyc - 27-07-2011, 21:07

idas napisał/a:
A wiesz, że bardzo chciałem Cię odwiedzić

haha nie no następny :P hehe ale miło że chciałeś wpaść :P

mystek - 27-07-2011, 21:34

Delphi to syf, Daichi - pierwsze słyszę :P
idas - 27-07-2011, 21:46

Mystek napisał/a:
Delphi to syf, Daichi - pierwsze słyszę :P

Delphi nie brałem pod uwagę :D (kiedyś widziałem po... 49zł za sztukę na allegro!!!-do lanca!!)
Daichi to niby japońska firma... Jest jeszcze Service Parts :D j-rules twierdził, że są bardzo dobrej jakości.