Nasze Miśki - Lancer CB4A mój drugi japończyk
idas - 13-07-2011, 22:43
| rosomak1983 napisał/a: | | Myslicie ze te czujniki moga miec wpływ na spalanie??? |
dwu-pinowy podobno ma Ja temu wierzę bo dzisiaj zrobiłem 501km trasy i spalanie wyniosło 6,5 litra/100, dość powiedzieć że 1/3 trasy to była autostrada a na niej spalanie chwilowe pewnie wyniosło w szczytowych momentach jakieś 15-16l/100km (chyba nie naruszam podaniem spalania zasad forum prawda? ) Tak, że przy jeździe eco spodziewam się zejść poniżej 6 litrów. W ogóle byłem w szoku bo przejechałem 500km a wskazówka "paliwomierza" spadła do pierwszej po rezerwie kreski?! nigdy mi się to nie zdarzyło, ten wskaźnik żyje własnym życiem:D
rosomak1983 - 13-07-2011, 23:23
| idas napisał/a: | dwu-pinowy podobno ma |
co to za czujnik dokładnie??? za co odpowiada ???
Wszyc - 13-07-2011, 23:32
2 pinowy czujnik temp. który wysyła info o temperaturze do ECU
1 pinowy czujnik temp. dla wskaźnika temperatury w zegarach
idas - 20-07-2011, 11:28
W zeszłym tygodniu przejechałem lancerem 1300km, obyło się bez jakichkolwiek niespodzianek, no może poza jedną - spalanie:-) Ale to miła niespodzianka. Mimo bardzo dynamicznej jazdy praktycznie na całym dystansie (również dużo autostrad/dróg ekspresowych) końcowe średnie spalanie na odcinku 1300km wyniosło 6,7l/ 100 km. W dystansie tym było mnóstwo odcinków po kilkanaście kilometrów korka takich jak np ten:
Wyjazd z Władysławowa... w drugą stronę nie lepiej Co chwilę start, zatrzymanie, start, zatrzymanie i tak przez 30km!!! Nawet w radiu mówili o tym korku rekordziście;-)
A tu pamiątkowa fotka z Mielna, niestety tylko z komórki:
Ogólnie jestem tak bardzo zadowolony z tego samochodu ostatnimi czasy, że zafundowałem mu nową cewkę zapłonową - tak bardziej profilaktycznie - by starą zostawić na zapas w bagażniku :] hehe
idas - 24-07-2011, 11:56
Kilka nowych zdjęć z naszego mini sadu:-)
robertdg - 24-07-2011, 16:05
Znaczy, że jaka cena minimalna
idas - 24-07-2011, 17:40
| robertdbg napisał/a: | Znaczy, że jaka cena minimalna |
Haha Nie no lancerek trochę jeszcze ze mną pobędzie:) jakiś czas temu myślałem o sprzedaży, ale jako że nie sprawia mi w ogóle problemów to trochę o niego zadbam. W planach jest kilka zmian pielęgnacyjno-renowacyjnych. Jak to wyjdzie to zobaczymy, ale do przyszłych wakacji raczej nie będę go sprzedawał W ogóle boję się tej chwili bo kto mi da za to auto więcej niż 3 tysiące? A ja włożyłem w nie tyle za zakup + 2x tyle na części, silnik, audio i mnóstwo innych pierdółek...życie jest okrutne nie ma co:-)
rosomak1983 - 24-07-2011, 18:07
| idas napisał/a: | | W ogóle boję się tej chwili bo kto mi da za to auto więcej niż 3 tysiące? A ja włożyłem w nie tyle za zakup + 2x tyle na części, silnik, audio i mnóstwo innych pierdółek...życie jest okrutne nie ma co:-) |
dlatego najepiej nie sprzedwac, przeciez lancer jest bardzo uniwersalnym i fajowym autem po co sprzedawac ???
idas - 27-07-2011, 20:44
| rosomak1983 napisał/a: | | po co sprzedawac ??? |
Presja otoczenia szczególnie najbliższego
Nie wiem dlaczego moja luba uważa iż powinienem jeździć czymś bardziej "reprezentacyjnym" :]
Tymczasem chciałem kupić nowe amorki na tył do lancera (na przeglądzie mi facet powiedział, żebym wkrótce wymienił bo jeden się rozciekł:/ ) i mam do Was pytanie:
co będzie lepsze Monroe, czy Daichi? Obie firmy można dostać w dobrej cenie i nie wiem czy warto dopłacać do KYB skoro i tej firmie zdarzają się ostatnio wpadki. Mają rok wytrzymać, podstawowy wymóg, z przodu są nowe (już nie tak do końca:]) Kamoki olejowe, więc kupowanie czegoś lepszego na tył raczej mija się z celem.
Wszyc - 27-07-2011, 20:52
| idas napisał/a: | Wyjazd z Władysławowa... w drugą stronę nie lepiej |
Jak bym miał sprawne auto miałbyś 70% szanse mnie spotkać właśnie na tej drodze moja trasa tes.... eee yy rekreacyjna na wyjazdy takie by odpocząć
rosomak1983 - 27-07-2011, 20:53
| idas napisał/a: | Presja otoczenia szczególnie najbliższego
Nie wiem dlaczego moja luba uważa iż powinienem jeździć czymś bardziej "reprezentacyjnym" :] |
hmm dziwne moja dziewczyna uwielbia mojego lanca
A ty jeszcze dajesz sie manipulowac No to ładnie...
idas - 27-07-2011, 21:01
| rosomak1983 napisał/a: | A ty jeszcze dajesz sie manipulowac No to ładnie... |
Za stary się robię na lancera ;P
| Wszyc napisał/a: | Jak bym miał sprawne auto miałbyś 70% szanse mnie spotkać właśnie na tej drodze |
A wiesz, że bardzo chciałem Cię odwiedzić (tak jak inne pielgrzymki mm), ale wyjeżdżałem na miejsce późnym popołudniem i dotarłem do hotelu we Władysławowie o 22. Droga powrotna - na Szczecin... Kurcze a tak chciałem zobaczyć najpopularniejsze auto na forum
To jak z tymi amorkami? wypowie się ktoś?
Wszyc - 27-07-2011, 21:07
| idas napisał/a: | | A wiesz, że bardzo chciałem Cię odwiedzić |
haha nie no następny hehe ale miło że chciałeś wpaść
mystek - 27-07-2011, 21:34
Delphi to syf, Daichi - pierwsze słyszę
idas - 27-07-2011, 21:46
| Mystek napisał/a: | Delphi to syf, Daichi - pierwsze słyszę |
Delphi nie brałem pod uwagę (kiedyś widziałem po... 49zł za sztukę na allegro!!!-do lanca!!)
Daichi to niby japońska firma... Jest jeszcze Service Parts j-rules twierdził, że są bardzo dobrej jakości.
|
|
|