Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM
Marcino - 24-09-2018, 15:50
Niestety przy podmianie zegarów nie działa tempomat.... chyba coś jest pod AT zaszyfrowane jeszcze bo jak włącze przyciskiem to się na zegarach nie zapala kontrolka.
Krzyzak - 24-09-2018, 20:34
Nie działa zupełnie, czy tylko nie ma kontrolki? - bo w HC jest tylko jedna a nie dwie jak w zwykłych zegarach.
Marcino - 25-09-2018, 08:54
NIe działa zupełnie. Zapala mi się przycisk który wciskam na desce i zadnej reakcji ani tez żadnej kontrolki na desce. Chyba dałem ciała ze kupiłem te zagary od automatu. Spróbuje założyć stare i zobacze czy działa. Póżniej sprawdzę piny czy nie trzeba coś pozamieniać.
Ale generalnie fajnie się na nie patrzy.
jacek11 - 07-10-2018, 16:28
Marcino napisał/a: | Machnąłem polerke przedniej szyby. Wyglada ze coś z tego będzie. Zniknęły małe niegłębokie rysy. Zostały teraz dziurki po kamyczkach i to co się nie da spolerować. Jeszcze nie jeździłem ale na oko wyglada ze powinno być duuuuuzo lepiej. |
Gadaj mi tutaj zaraz,jak to robiłeś,i czego używałeś. Na wszystkich filmikach straszą,że może wyjść soczewka
Marcino - 08-10-2018, 07:38
jacek11 napisał/a: | Marcino napisał/a: | Machnąłem polerke przedniej szyby. Wyglada ze coś z tego będzie. Zniknęły małe niegłębokie rysy. Zostały teraz dziurki po kamyczkach i to co się nie da spolerować. Jeszcze nie jeździłem ale na oko wyglada ze powinno być duuuuuzo lepiej. |
Gadaj mi tutaj zaraz,jak to robiłeś,i czego używałeś. Na wszystkich filmikach straszą,że może wyjść soczewka |
Zadnej soczewki nie ma. A poprawa jest znaczna i widoczna. W nocy się da jezdzić teraz.
Kupujesz zestaw z allegro - tlenek ceru. Ja kupiłem na polerkę wiekszy pad filcowy - chyba 150mm musze zmierzyć dokładnie. Polerka z regulacja i ogień. I zrobiłem tak jak na filmie
https://www.youtube.com/watch?v=l2qygzp4-Aw
https://www.youtube.com/watch?v=RaChu3abRfM
Nic się nie bój nie popsujesz.
Marcino - 08-10-2018, 07:53
W patek cos słąbo chodził na wolnych na LPG, wczoraj i dziś zupełnie przyzwoicie - tak wiem wtryski sa do wymiany ale nie mam kiedy, ACW03 juz leża i czekaja tak jak komplet poli sprezyny o amorki na tył.
W 2 tyg zrobiłem ponad 1300km jedzać niemal codziennie do Gdanska. Szkoda ze na autostradzie nie jest tak cichy jak przy 100km/h.... ale i tak go lubie. Znowu mi pomaga i słuzy za wóz transportowy. Tak se pomyslałem ze galant pickup by się przydał...
jacek11 - 08-10-2018, 16:33
Marcino napisał/a: | Zadnej soczewki nie ma. A poprawa jest znaczna i widoczna. W nocy się da jezdzić teraz.
Kupujesz zestaw z allegro - tlenek ceru. Ja kupiłem na polerkę wiekszy pad filcowy - chyba 150mm musze zmierzyć dokładnie. Polerka z regulacja i ogień. I zrobiłem tak jak na filmie |
I o taką odpowiedź mi chodziło Polerkę mam,dokupię tylko pad filcowy, i atakuję. Co prawda szyba kwalifikuje się do wymiany,ale może do przeglądu pojeździ
Marcino napisał/a: | Tak se pomyslałem ze galant pickup by się przydał... |
Sprytny blacharz sobie poradzi
Marcino - 09-10-2018, 08:09
jacek11 napisał/a: | Marcino napisał/a:
Tak se pomyslałem ze galant pickup by się przydał...
Sprytny blacharz sobie poradzi |
Galanty są tanie... zrób to sam mnie korci...
Krzyzak - 09-10-2018, 10:13
przy takim obyciu ze spawarką to nie będzie duży kłopot
Marcino - 10-10-2018, 07:01
Krzyzak napisał/a: | przy takim obyciu ze spawarką to nie będzie duży kłopot |
No no... ale trzeba by jakąś maszynę do gięcia blachy kupic...:)
Marcino - 03-01-2019, 08:49
Muszę coś napisac bo nie dzieje się nic......
Ale w końcu zepsuła się pompka przednich spryskiwaczy. Nie nie zamarzło.... tył działa.
Pozatym w koncu jest zimowo....
Marcino - 07-01-2019, 09:14
Pompka spryskiwaczy działa.... nie działa natomiast sterowanie czyli jest brak zasilania. Tymczasowo podłączyłem pod tylną pompkę. Najgorsze to szukanie....
Dodatkowo zrobiłem ogledziny przodu od spodu. Ruda szmata specjalnie nie wychodzi. Zawieszenie nie ma luzów ale cukierki bananów można by wymienić. Prawy prosty ma wywaloną tuleje met-gumową w widelcu. Nie wiem co to za wahacz ale luzu nie ma. Lewy prosty jest regenrowany - chyba oryginał tuleja skorodowana ale nie przegieta w żadną stronę. I znowu będzie robota....
Krzyzak - 07-01-2019, 12:02
Marcino napisał/a: | cukierki bananów można by wymienić | mam specjalną tuleję dotoczoną do cukierka
Marcino - 07-01-2019, 12:29
Krzyzak napisał/a: | Marcino napisał/a: | cukierki bananów można by wymienić | mam specjalną tuleję dotoczoną do cukierka |
Nie wiem czy się opłaci kombinować jak można kupić. Jeden cukierek jest pełny a drugi taki z niepełną gumą. Się okaże ze zmienie cukierki a za chwile sworzeń powie ze się mu chce stukać...
Krzyzak - 07-01-2019, 16:22
a to musisz sam ocenić
u mnie sworzeń w bananie SH, po 8 latach jest bardzo OK, ale cukierek miał już dosyć
teraz ciężko dobre wahacze kupić, wolę zmienić cukierek niż wahacz
a tuleje mam dorobioną do wyprasowania go, bo jak wiesz nie ma w środku dziury
|
|
|