Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Bizi78 - 25-07-2018, 05:30
Panowie skończcie już, Krzysiu zrobi jak będzie chciał i pewnie w temacie się pochwali .
Hugo - 25-07-2018, 08:19
sla, widze, że nie wyczułeś ironii w moim poście.
Bzyk_R1 - 27-07-2018, 19:50
A już miałem iść do mrówki po taśmę dekarską
Tymczasem udało się dzisiaj w pracy obandażować wyjście z turbo do IC na wysokości kolektora oraz wydech prawie do katalizatora. Dla tych co będą robić FMIC podpowiem że moja rurka fi45 sprowadzająca powietrze w dół ma 35cm długości.
10m bandaża bazaltowego na tyle mi wystarczyło ale przyznam że spore nakładki robiłem. Zobaczymy co to da. Jutro zakładam kokardki na lusterka i klamki i eskortuję młodego do panny młodej
Pawel1988 - 27-07-2018, 21:36
Wygląda jakbyś to robił zawodowo 😍.
staszq2 - 28-07-2018, 00:05
Bzyk_R1 napisał/a: | Jak tutaj pierwszy raz napisałem marzyłem o wyniku Staszka 235KM |
Chyba raczej chodziło Ci o 390 NM których nie zauważyłem w żadnym OT który ma nawet 260 KM moc jest na wysokich obrotach a największą frajdę sprawia i jest odczuwalny strzał NM BTW Krzysiu ten bandażunio to "szapobaa"
Bzyk_R1 - 28-07-2018, 08:16
Oj tam Pany nic nadzwyczajnego toż to proste rurki tylko. Kolektor się trudniej owija martwi mnie siła trzymania opasek ball lock. Myślałem że to się będzie zaciskać jak trytytka a tymczasem kombinerkami słabo się zatrzasnęły. Chyba trzeba będzie zastosować zwykłe opaski.
AidsD - 30-07-2018, 10:45
Bzyk_R1, Co do mat butylowych (nie dekarskich) to ja osobiście używałem 2 mm matę ze srebrną wytłoczką a na to 6 lub 9 mm maty kauczukowej.
Producentów nie znam ale raczej nie STP aczkolwiek do dostania w tym samym sklepie w Warszawie, który również i takie maty sprzedaje.
Co do maty dekarskiej to czemu nie zastosujecie asfaltu? Doskonale głuszy przecież i od razu może robić za izolację wodną.
Hugo - 30-07-2018, 23:37
AidsD napisał/a: | Co do maty dekarskiej to czemu nie zastosujecie asfaltu? Doskonale głuszy przecież i od razu może robić za izolację wodną. | Asfalt do wygłuszania? Jak w Mercedesach?
Pawel1988 - 03-08-2018, 00:41
Czy to już dziś? LSRG najmocniejszym outlanderem w Polsce ? Trzymam kciuki . 😎
AidsD - 03-08-2018, 08:38
Hugo napisał/a: | Jak w Mercedesach? |
I Audi produkowanych w Chinach
Pawel1988 - 03-08-2018, 18:27
Napisze bo znając skromnego Krzysia tego nie napisze, ale biorąc wszystkie outlandery i te z forum i te z ogłoszeń (śledzę na bieżąco) i te poznane na drodze... to z pełną odpowiedzialnością należy Ci się nagłówek pod twoim tematem:
LSRG- NAJMOCNIEJSZYM OUTLANDEREM W POLSCE .
Gratulacje
P.S.
Oczywiście do czasu 😋
sla - 03-08-2018, 20:15
Pawel1988 napisał/a: | LSRG- NAJMOCNIEJSZYM OUTLANDEREM W POLSCE .
Gratulacje | A słynny Zwierzu, który tak pięknie się chwalił Zwierzu napisał/a: | W chwili obecnej mam około 300KM i 400Nm.
Za 1,5 tyg starujemy z STAGE 3.
Tutaj docelowo ma być 400+ 550Nm |
Bzyk_R1 - 03-08-2018, 21:19
Wow widzę że wierni czytelnicy/wyznafcy zrobili wstęp więc pora na raport z dzisiejszego dnia.
Powiem Wam, LSRG zniszczył mi dzisiaj psychikę, zaorał totalnie. Od czego by tu zacząć, może od początku.
9 sierpnia minie 2 lata odkąd mam turbiaka. Nie mogło być lepszej nagrody za włożoną pracę w to autko. Dzisiaj odwdzięczył się za cały trud. O godzinie 9.00 zameldowałem się w RS.Motorsport. Po długim oczekiwaniu zaczęliśmy hamować outlandera. Niestety tak jak czułem na tyłku po montażu FMIC auto straciło zamiast zyskać. Bez remapu się nie obejdzie bo tylko pogarszacie wynik. Pierwszy pomiar i jakieś bidne 246KM/360Nm przypominam po wcześniejszym 260/380 bez fmic.
Do godziny 16 trwały modyfikacje i teraz jest coś niesamowitego. Oczywiście nie mogło obyć się bez kłopotów. Standardowo gruszka WG sie przycina a to za gorąco bo na zewnątrz ponad 30 stopni. Jeden z pomiarów uwaga: 287KM / 487Nm !!! Rozumiecie to? Prawie pół tysiąca niutków przy doładowaniu 1,5bara. Ale tak nie zostało, jednogłośnie z Panem Bogusiem stwierdziliśmy że schodzimy w dół bo strach
Docelowo ustawione 1.4 bara w peaku, potem szybkie ściągnięcie na 1.1 a ponad 6000rpm już do odcinki lecimy na 1.0bara. Wartości mocy i momentu obrotowego zostawię na razie w tajemnicy. Powiem tylko że bliżej mi do 500nm niż do 400 AFR na stabilnym bezpiecznym poziomie 10.9 przy 6000rpm. Jak mówiłem LSRG mnie zaskoczyło na maksa. Przy 30 stopniowym upale rozwija prawie 500Nm oj a co to będzie w zimie. Temperatura w dolocie spadła z wcześniejszych 65-75 stopni na 36! Tylko 5-6stopni więcej niż na dworze, FMIC z turbo works spisuje się genialnie
Żarty się skończyły. Przy takich parametrach nie ma co latać na LPG. W najbliższym czasie oczywiście strojenie gazu z AFR i decyzja co z nim robimy. Po rozmowie z Panem Bogusiem stwierdziliśmy że najlepiej dołożyć drugi solenoid ustawiony na 1.0 bara boostu tak aby ograniczyć osiągi auta na lpg. Będzie to taki "kaganiec" żeby nie popsuć czegoś na lpg. Zobaczymy co na to mój gazownik. Jeżeli poradzi sobie z charakterystyką momentu obrotowego w moim O1T to może zrobimy wydajniejsze reduktory i obrobi to jakoś
Na tą chwilę jestem pod mega wrażeniem jak auto jedzie. Myślałem że wcześniej było bardzo dobrze. Teraz brak mi słów i skali na prędkosciomierzu co do wykresu z hamowni to oczywiście posiadam i przykleję na szybie podczas zlotu w Firleju. Przynajmniej jedno Was zainteresuje w tym nudnym srebrnym outlanderze wśród innych pięknych czarnych
Co do tytułu: Zwierzu wypadł z gry bo outlander poszedł na części. Na tę chwilę nikt nie wrzucił oficjalnego wyniku większego od mojego tak więc przyjmuje gratulacje i ogłaszam że na dzień dzisiejszy Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy jest najmocniejszym outlanderem turbo w Polsce
Jaro1974 - 03-08-2018, 21:43
No i pięknie Gratuluję wyniku!!!
Pawel1988 - 03-08-2018, 21:45
sla napisał/a: | Pawel1988 napisał/a: | LSRG- NAJMOCNIEJSZYM OUTLANDEREM W POLSCE .
Gratulacje | A słynny Zwierzu, który tak pięknie się chwalił Zwierzu napisał/a: | W chwili obecnej mam około 300KM i 400Nm.
Za 1,5 tyg starujemy z STAGE 3.
Tutaj docelowo ma być 400+ 550Nm |
|
Oczywiście od Zwierza był najmocniejszy . Ale był😔bo w chwili obecnej już prawie nie istnieje i jest sprzedawany na części. Szkoda😭.Dlatego uważam że tytuł dla LSRG.
|
|
|