[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
YANOUSHek - 26-08-2009, 09:09
Ja proponuję zawsze mówić do Pani "help". Wtedy poda wszystkie dostępne opcje i wystarczy po niej powtarzać.
Osobiście byłem w szoku jak ładnie potrafi rozpoznać mowę (nawet bez opcji "nauczenia języka").
clash - 26-08-2009, 09:20
To coś w telefonie mi się zrypało chyba (mam Nokie E51) bo nie szuka automatycznie "hands free system" tylko go muszę za każdym razem manualnie włączać....
saphire - 26-08-2009, 11:10
Może to działa dopiero jak ją w profil samochodowy przełączysz.
piomic - 26-08-2009, 14:12
filippoz napisał/a: | Ha Te Ce yz konekted | Moja papla "Y! iz konektyd". A wogóle (może też tak macie?) jak telefon się połączy z HFS za pierwszym razem (pierwsze użycie po uruchomieniu) babsztyl wogóle nie kuma. Mówi to swoje konekted, ridi, ja się drę kol Agata! a ona star fri... Muszę jej zatkać gębę lewym kciukiem, powie tiju!, nacisnąć znów, ona ridi! i wtedy już wszystko działa, aż do zgaszenia silnika. I tak za każdym razem. Z klawisza wybiera bez zarzutu, głosowe trzeba "przeładować".
shalafi - 26-08-2009, 15:37
dokladnie, tez to zauwazylem, co prawda zwalałem to na to, ze przed 7 rano mam zachrypniety glos i moze moja dykcja nie jest perfekcyjna...
ale w koncu doszedlem do tego ze rano załączam, wyłączam, i dopiero potem probuje glosowo... skutecznosc znacznie wzrosla
filippoz - 26-08-2009, 16:49
Czasami wsiadając do auta gdy telefon paruje się z systemem gaśnie radio i pojawiają się ikonki baterii oraz zasięgu oraz B.
Wtedy muszę zadzwonić na pocztę głosową albo wybrać byle jaki numer aby z głośników popłynął dziwię sygnału po czym mogę szybko się rozłączyć i wszystko wraca do normy tj muzyka zaczyna ponownie grać a telefon z systemem działają w tle. dziwne to trochę.
clash - 26-08-2009, 17:51
haha a próbował ktoś z was zadzwonić do znajomych o nie za prostych nazwiskach?
np. "kol gruszczyńska"
el_diablo - 27-08-2009, 00:42
piomic napisał/a: | jak telefon się połączy z HFS za pierwszym razem (pierwsze użycie po uruchomieniu) babsztyl wogóle nie kuma. |
Zgadza się, przy pierwszej próbie wybrania połączenia bywają problemy ze zrozumieniem. Ale wystarczy przerwać połączenie i za drugim raazem jest już ok. Zauważyłem też, że prawdopodobieństwo wystąpienia tego problemu jest odwrotnie proporcjonalne do czasu jaki upłynął od włączenia zapłonu do próby połączenia.
Uwex - 27-08-2009, 08:37
Hm...? czyli trzeba by tak jak kiedyś z dieslem w zimie - cały czas na chodzie i co jakieś 2-3 godz. krótka rozmowa tel. Może to da się jakoś poprawić jakimś nowym softem ?
Pytał ktoś w MMC ?
spowiednik - 27-08-2009, 10:06
Wybieracie numery głosowo po nazwach w książce, czy dyktując numer tej zdzirze?
Jeśli po nazwach to, czy ona jest w stanie rozpoznać o kogo chodzi, po samym sparowaniu telefonu, czy trzeba rzeźbę jakąś robić?
earphorny - 27-08-2009, 10:25
ZTCP z instrukcji, to trzeba sobie wprowadzic numery do ksiazki adresowej samochodu. Wtedy mozna wybierac je glosowo, po nazwie. Nie probowalem tego, bo rozmowy w samochodzie glownie odbieram, a jak juz potrzebuje zadzwonic na jakis numer, to mam go w tzw. szybkim wybieraniu. Kiedys probowalem z dyktowaniem numeru, ale trzeba dosc szybko mowic i dodatkowo natknalem sie na problem z dwojka po angielsku (tjuuuuuuuu), wiec dalem sobie spokoj z ta forma kontaktowania sie z zestawem glosnomowiacym
YANOUSHek - 27-08-2009, 12:59
clash napisał/a: | To coś w telefonie mi się zrypało chyba (mam Nokie E51) bo nie szuka automatycznie "hands free system" tylko go muszę za każdym razem manualnie włączać.... |
Przy odbieraniu samochodu pracownik salonu powiedział mi, że system ma problem z niektórymi Nokiami serii E. Ogólnie chodzi o to, że Nokia przechodząc w stan uśpienia wyłącza Bluetooth. Proponuję ustawić w telefonie, żeby nie gasł mu ekranik i sprawdzić. Może zadziała.
piomic - 27-08-2009, 14:23
spowiednik napisał/a: | po nazwach to, czy ona jest w stanie rozpoznać o kogo chodzi, po samym sparowaniu telefonu | Po nazwach, dytkować nie nadążę. Ale nazw musisz ją nauczyć (podytkować za pierwszym razem) - "fołnbuk!", "nju entry"...
sportowy - 06-09-2009, 12:09
Jak dotąd mój działa bezproblemowo. Ale uwaga mam nastawiony na italiano. Tak się złożyło ,że mój angielski jest bardzo słaby a włoski i hiszpański dużo , dużo lepszy . Nie mam jak dotąd problemów z dyktowaniem i z wybieraniem głosowym. Osobom która mają choć podstawową znajomośc włoskiego polecam. Jedyny problem to ten ,że czasami system zadaje pytanie czy zmienić na język niemiecki. Oczywiście po odpowiedzi negatywnej pozostaje przy włoskim. Wciąż mnie zastanawia dlaczego na niemiecki czy w głowie mu się nie mieści , że ktoś w Wielkopolsce mówi po włosku a nie po niemiecku
pmigas - 07-09-2009, 19:58
pmigas napisał/a: | Witam;
ja po 9000 km zaobserwowałem u siebie stuki w układzie kierowniczym, przy lekkim skręcaniu kierownicą słychać głuche stukanie. Człowiek z serwisu nie bardzo chciał wierzyć w te stuki ale po "obsłuchaniu" i oględzinach na podnośniku, zlecenie serwisowe zostało otwarte i czekam na telefon kiedy będą mieć części. |
No i wróciłem z serwisu, niestety nie zbyt zadowolony. Wymieniona została kolumna kierownicza, ale niestety stuki nie zniknęły. A najciekawsze jest to, że pomimo naprawy gwarancyjnej musiałem zapłacić za geometrię. Wg serwisu to normalna procedura. Czy ktoś kiedyś sie z czymś takim spotkał. Wg mnie coś jest nie tak, to nie ja prosiłem o zrobienie geometrii, uważam że zrobienie geometrii to przywrócenie stanu samochodu do stanu sprzed naprawy. Jutro pisze do MMC z prośba o wyjaśnienie tej sytuacji, bo co to za gwarancja?
|
|
|