Forum ogólne - CB RADIO
Student - 18-05-2012, 08:04
Generalnie Mitsu tak ma.
W Carismie też na każdym radiu wentylator klimy siał na 5-esów.
krzychu - 18-05-2012, 08:46
Ja mam President Harry II ASC. Po pierwsze skręcam RF Gain ponieważ mam wrażenie, że jak jest na max-a to grube przestery są (może dobrze działa jak jest mega czysto w eterze i chcemy usłyszeć jakąś daleką transmisję). Wydaje mi się, że to taki przedwzmacniacz i nim trzeba wstępnie wyregulować, a dopiero potem regulować SQ trasa/miasto itd. Jak się go ustawi na pół lub trochę mniej (tak żeby na włączonym silniku szumy nie były widoczne na skali) to dużo łatwiej można było ustawić odpowiedni poziom SQ (dużo lepiej też wtedy działa ASC). Jak się bawiłem na menualnym SQ to najbardziej było słychać wycieraczki. Reszta czyli klima, wentylatory itd nie były problemem.
damianeq87 - 07-08-2012, 21:49
Dziś zakupiłem cb radio President Truman i antene Sirio Ml-145, ma ktoś taki zestaw albo podobny w CY3A 1.8 ?? Jak z zakłóceniami ?
szuwar - 08-08-2012, 08:43
sportowy napisał/a: | Faktycznie ten typ tak ma a tak na marginesie
Yosan to dobre radyjko. |
potwierdzam, miałem CARI i tylko YOSAN eliminował większość zakłóceń - aczkolwiek nie wszystkie teraz w galancie jest lepiej ale zawsze jakiś delikatny jakby pisk wydaje - dodać należy, że akceptowalnie.
seba77 - 15-08-2012, 17:26
W zmniejszeniu zakłóceń pomaga podłączenie Cb bezpośrednio pod aku i oczywiście dobre zestrojenie ;p
mjsystem - 10-11-2012, 08:00
No to i ja dołączam do rodziny mobilek. President Teddy ASC, antena Sirio ML 145.
Zakłóceń nie mam wcale, koszt 430zł brutto z zestrojeniem.
Czarny lancer SB na drogach Śląska i Zagłębia.
Do zobaczenia.
Olivia - 11-11-2012, 18:44
Produkty Yosana nie należą do najlepszych wbrew temu co tutaj piszecie. Tak naprawdę nie ma jednego producenta który byłby najlepszy. Jest tak że modele premium biją na głowę modele budżetowe.
I niestety, prawda jest taka że np. Sunker Elite Four jest lepszy niżeli President Harry 2 czy nawet 3 ASC. Posiada większą ilość filtrów przeciwzakłóceniowych . Mankamentem radyjek typu premium są ich wymiary. To wszystko CB radia powyżej 1 DIN.
Prawda jest taka że w prostokącie o wymiarach mniejsze niż zeszytu A5 nie zmieścimy za rozsądne pieniądze urządzeń które mieszczą się w wymiarze 17 x 25 x 8 cm.
Sama zaczynałam od Alana z programu Vitay + Sirio ML-145.
Później był Harry 2. Następnie Yosan Turbo.
Teraz korzystam z Unidena PC78XL i Inteka HR5500. Non stop z tą samą anteną. Wg. mnie doszłam w tym względzie do ideału
elektryk - 11-11-2012, 21:29
Olivia napisał/a: | Jest tak że modele premium biją na głowę modele budżetowe. | A czym się różni model premium od budżetowego? IMHO z reguły zbędnymi gadżetami, używam radia niby klasy premium a 3/4 z funkcji nie włączałem od momentu zakupu. Różnicy w odbiorze są niewielkie, no może lepsze radio lepiej zbiera i co chwile squelcz odblokowuje i słychać jakieś kociokwiki z eteru.
Olivia napisał/a: | Mankamentem radyjek typu premium są ich wymiary. To wszystko CB radia powyżej 1 DIN. Prawda jest taka że w prostokącie o wymiarach mniejsze niż zeszytu A5 nie zmieścimy za rozsądne pieniądze urządzeń które mieszczą się w wymiarze 17 x 25 x 8 cm. | Rozmiar osobiście dla mnie nie jest kryterium, chętnie bym chciał duże radio z małą ilością dużych gałek i przycisków z dużym ładnym wyświetlaczem. President Herbert, Uniden PC78XL i Intek HR5500, odpadają.
mlun - 13-11-2012, 23:53
Olivia, w tej cenie akurat yosan jest najlepszy. Porównując inną półkę faktycznie są lepsze radia.
Batmanikus - 30-08-2013, 16:19
Okej. I przyszła pora na mnie.
Obecnie w Oplu mam antenę w dziurce a w dziurce jest Sirio Turbo 1000, radio tti 881. Opla chcę sprzedać razem z tym zestawem.
Do Carismy postanowiłem zaszaleć i kupić radio Harry III, antenę zaś chcę zamontować na uchwyt w klapie bagażnika (nie chcę się pozbywać anteny dachowej do radia)
I teraz pytania... Który uchwyt? http://allegro.pl/listing...=category-16628 , a może jakiś inny?
Jaka do tego będzie najlepsza antena? Zaznaczam, że ma mieć do około 120 cm długości. A może wyjąć z dachu to moje Turbo? Tylko co w tedy z dziurą w dachu Vectry?
mlun - 30-08-2013, 18:43
To może ml 145 to tylko 20 kilka cm różnicy:P
mjsystem - 31-08-2013, 07:07
Ja mam ml 145. Jest niezawodna. jedyna wadą to fakt, że trzeba odkręcić przy wjeździe do podziemnych parkingów...
Batmanikus - 31-08-2013, 09:31
Chyba zostanę przy Sirio bo nic ciekawego przy tej długości nie widzę. Tylko ciągle się zastanawiam czy montować do uchwytu w klapie czy wiercić dach...
Czy w Carismie (bo na przykład w L200 tak) po zdjęciu środkowego światełka na podsufitce jest od razu dostęp do gołego dachu? To by pewne kwestie ułatwiało
|
|
|