To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R

BeNeK - 07-07-2011, 16:17

Kleju napisał/a:

Jednym bardzo dużym plusem tego miejsca jest: cena za wynajem "toru" :mrgreen:
50zł za 1h - nigdzie nie ma tak tanio :mrgreen:

Kleju
50 zł za 1h jazdy ? :shock:
To dużo... Na torze Kielce płaci się za godzinkę 20 zł a tor jest bardzo przyjemny i nie jest taki mały :] Ja mam już zaklepany termin :D Bo kolejki są takie że hoho ^^
A twój cyborg jak zawsze piękny ... :)

rosomak1983 - 07-07-2011, 18:25

BeNeK napisał/a:
Kleju 50 zł za 1h jazdy ? :shock:

gosc musi miec na utrzymanie tych golfów :lol: :lol: :lol:

Mithrill - 07-07-2011, 23:33

Tutaj wszystko jest drogie.
Nawet cena benzyny należy do najwyższych w kraju. :mrgreen:

Bardziej opłaca mi się kupować E95 i "podtlenek LPG" w woj. śląskim (stacja 8 km od mojego domu!), niż u siebie w miasteczku...

20 zł/h na torze Kilce? To faktycznie śmieszna kasa.
A ile biorą za przejażdżkę torem Poznań?

Kleju - 08-07-2011, 19:51

BeNeK napisał/a:
Kleju 50 zł za 1h jazdy ?

No tak, ale jeśli jedzie np 10 aut, tor wynajmujesz na 2h, to na głowę się płaci 10zł. Czy to tak dużo znowu? :D
W sierpniu jadę na tor do Wrocka, na rakietową. Tam wychodzi za kilka godzin 90zł od głowy...
Poznan to już w ogóle abstrakcja, chyba coś około +-4000zł za 8h
A za lotnisko w Kamieniu Śląskim (tam gdzie się odbywa np Gecko i 1/4) koleś woła 3500zł za 8h.

A tymczasem doszły poli na przód (dzięki Harp i Czarnuch :) )

Zobaczymy czy da się wyczuć różnice :)

Zielu - 08-07-2011, 19:53

Ciekaw jestem jak komfort na tych poliuretanach?
FTOrek - 08-07-2011, 20:40

Jaka cena takiego zestawu?
rosomak1983 - 08-07-2011, 22:50

Zielu175 napisał/a:

mam identyczne u siebie jezdzi sie jak na serii. :D

Saqu - 08-07-2011, 22:52

Kleju, bez obaw, poczujesz na pewno :D
Zielu - 09-07-2011, 01:21

Fajna sprawa musi być z tymi poliuretanami, dzwoniłem do Olkusza, spytać się czy robią takie zestawy do poprzedniej generacji Lancerów/Coltów i niestety tylko na zamówienie, na wzór.
A tutaj ładnie, w jednej paczuszce wszystko.. :)

rosomak1983 - 09-07-2011, 10:32

Zielu175 napisał/a:
Fajna sprawa musi być z tymi poliuretanami, dzwoniłem do Olkusza, spytać się czy robią takie zestawy do poprzedniej generacji Lancerów/Coltów

przeciez juz robili NYSANOWI , a bodajze Hubert miał dorabiac do siebie, i Mirc tez chciał pogadaj z nimi.

Kleju - 09-07-2011, 13:11

Zielu175 napisał/a:

O komforcie już zapomniałem w tym aucie :) Bardziej liczą się właściwości trakcyjne :)

Zielu175 napisał/a:
A tutaj ładnie, w jednej paczuszce wszystko..

Ale te też były robione na zamówienie, ale bardziej zorientowani są Harp i Czarnuch, ja jestem tylko klientem końcowym 8)

FTOrek pw

Zielu - 09-07-2011, 16:00

Ok, dzięki za info panowie :)
kartomaniak gti - 09-07-2011, 17:32

Kleju napisał/a:
poli na przód
czemu nie żółte?
Kleju - 09-07-2011, 17:36

kartomaniak gti napisał/a:
czemu nie żółte?

A czym się różnią?

EDIT:
Już znalazłem różnice ;)
Czym różnią się tuleje czerwone od żółtych?
Kolor CZERWONY - twardość ok 80 ShA - elementy zawieszenia mają twardość zbliżoną do oryginalnych tulei metalowo-gumowych. Wytrzymałość POLIURETANU jest jednak wielokrotnie większa, a unikalne właściwości gwarantują długoletni komfort jazdy. Produkty czerwone zalecamy wszystkim "normalnym" użytkownikom samochodów, którzy oczekują poprawy stabilności oraz lepszego prowadzenia pojazdu. Dajemy 2 lata gwarancji, mając pewność, iż w tym czasie nasze produkty będą doskonale spełniały swoje zadania.
Kolor ŻÓŁTY - twardość ok 90 ShA - zalecana do pojazdów sportowych, tuningowanych (np. obniżanych). Zawieszenie staje się dużo sztywniejsze, co przy większych prędkościach ma istotne znaczenie. Wytrzymałość POLIURETANU gwarantuje stabilność pracy zawieszenia przez wiele lat.

PS. Powiedz mi jak wygląda nawierzchnia na imprezie "Niskie Łąki Cup"? I ogólnie trasa? można coś pojeździć, czy tylko kręciołek? Bo się zastanawiam czy 14.08 podjechać tam :)

emzet - 11-07-2011, 16:41

A to dziwne....tez kupiłem poliuretany z deuteru i moje nie są ani żółte ani czerwone :shock: Dostałem takie mocno pomarańczowe. W tę sobotę już założyłem i muszę przyznać, ze jeździ się na tym wyśmienicie :D