To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa

yalook - 26-10-2011, 16:38

gzesiolek napisał/a:
graja wiekszosc meczu w chodzonego... gdzie ambicja?
wg mnie ten opis świetnie oddaje poziom całej polskiej piłki.... :( Jak już strzelą gola to potem grają na utrzymanie wyniku, co zazwyczaj kończy się fatalnie.
Marcin-Krak - 26-10-2011, 18:55

gzesiolek napisał/a:
No i zagrali Brud, Czekaj, Boguski i Gargula... i mowiac szczerze z tego co podgladalem jednym okiem w transmisji to po tym meczu Maskant i jego wystawianie obcokrajowcow broni sie na calej linii...
Po prostu nie rozumiem jak gracze ktorzy sa rezerwowymi walczacymi o gre w 11 lub choc miejsce na lawce i maja za przeciwnikow praktycznie 4ta lige i graja wiekszosc meczu w chodzonego... gdzie ambicja?

To bardzo duże uproszczenie - co nie znaczy, że nie masz racji, ale:
- wymienione prawie pół drużyny=brak zgrania,
- dla piłkarzy z Limanowa, to był zapewne mecz życia, oni nie dość, że byli w stanie gryźć trawę, to jakby trzeba było to pewnie by i mleko nawet dali ;) (nie obrażam ich, a tylko obrazowo piszę o ich podejściu)
- zauważcie, że nie tylko u nas w kraju często gęsto dochodzi do różnych niespodzianek - na pewnym etapie każda drużyna grająca na różnych frontach ma różne priorytety

gzesiolek napisał/a:
o i zagrali Brud, Czekaj, Boguski i Gargula... i mowiac szczerze z tego co podgladalem jednym okiem w transmisji to po tym meczu Maskant i jego wystawianie obcokrajowcow broni sie na calej linii...

Próbujesz teraz wszystko obrócić w 2 stronę. Nie oczekuję, że staną się piłkarzami podstawowymi tak od razu - ale niech dostają więcej szans.

Marcin-Krak - 29-10-2011, 21:41

Ależ dziś był fascynujący mecz w Krakowie :evil:
sieegurd - 29-10-2011, 21:42

Wisła - Podbeskidzie 0:1 - masakra :(
gzesiolek - 29-10-2011, 22:51

w tej kolejce dwie druzyny z Krakowa walcza o miano najslabszych w lidze...

nad Wisla nie bede sie pastwil, ale cofam to co powiedzialem o progresie... od ostatnich meczy za Skorzy jest ciagle to samo... jak juz ktos "zaparkuje autobus" to Wisla jest bezradna... no i nie ma woli walki...

Brawo dla Podbeskidzia...

Cracovia pewnie nawet jakby grali w 6 na 6 to by mieli problem ze strzeleniem bramki...
ale mam nadzieje ze za tydzien rezerwowi zwolnia Maskanta... i tym samym poprawia humor Marcinowi :P

Marcin-Krak - 29-10-2011, 23:08

gzesiolek napisał/a:
ale mam nadzieje ze za tydzien rezerwowi zwolnia Maskanta... i tym samym poprawia humor Marcinowi :P

Ja nigdzie nie napisałem, że chcę zwolnienia Maaskanta.
Jedynie napisałem, że irytuje mnie jego zachowanie i to, że drużyna nie wykazuje postępu w grze i nie ma ładu i składu w tym co gra.

Nie rozumiem dlaczego dziś od początku nie grał np Boguski. Coś mnie trafia, że niby grać mają ofensywnie, a wychodzą z Wilkiem i Nunesem na drużynę z którą powinni wygrać u siebie 3:0 :evil:

gzesiolek napisał/a:
Cracovia pewnie nawet jakby grali w 6 na 6 to by mieli problem ze strzeleniem bramki...

Wtedy sędzia już by im nie pozwolił grać :P
Swoją drogą ciekawe kiedy powstanie mądra praca o jakiś psychologicznych przyczynach porażek Cracovii - bo jakoś nie umiem zrozumieć tego, co się dzieje w tym klubie :shock:

Dj Lexus - 31-10-2011, 08:49

Oglądałem wczoraj trochę drugiej połówki meczu Lecha Poznań z Legią Warszawa i..... Mecz był na bardzo dobrym poziomie i emocjonujący do samego końca. W ekstraklasie właśnie Lech i Legia jeszcze trzymają niezły poziom a dalej to...... (można dopisać).
No a jeżeli chodzi o Cracovię, to wiadomo pieniądze są na transfery i dla zawodników. A wyników brak, i już któryś tam sezon walka o utrzymanie niestety. Problemu należy upatrywać w nietrafnych transferach i w złym zarządzaniu klubem. Pan Filipiak zna się.... ale nie na piłce tylko informatyce, mógłby oddać zarządzanie klubu osobie która ma pojęcie o ''kopanej''. Problemem i to dużym jest ''męczennik'' czyli Tabisz, powinien jak najszybciej opuścić klub (ale chyba jest przyspawany do stołka). I co dziwne, pomimo marnych wyników ''marni'' kopacze cieszą się z nie małych zarobków i wypłat. A dlatego dziwne.... bo nie ma dla grajków żadnych kar za słabe wyniki i nie wstrzymuję się wypłat. W innych klubach jest zupełnie inaczej, na prawdę to jest niepojęte. Filipiak przecież widzi jak grają (jest na większości meczów) i za taką grę dalej im płaci? Filipiak chyba ma Cracovię za dobry banner reklamowy swojej firmy. I żeby nie było, jak by nie on to nie było by za wesoło w klubie. Tak jak już napisałem, potrzebne są zmiany w zarządzie, ale czy to nastąpi trudno powiedzieć.

Morfi - 31-10-2011, 09:43

Mam nadzieje że Cracovia wkoncu spadnie

EDIT: Kiedyś zostało ustalone, że nazwy drużyn piszemy z dużej litery - tego się trzymajmy bardzo proszę, żeby znów nie doszło do niepotrzebnych przepychanek ;)

yalook - 03-11-2011, 23:07

Legia na wiosnę będzie w pucharach !!!! :-) Ostatni raz tak bardzo się cieszyłem z awansu Legii.... nawet nie pamiętam kiedy to było :D
Marcin-Krak - 03-11-2011, 23:41

Legii jest czego gratulować.
Gorzej trochę z Wisłą :(

sieegurd - 04-11-2011, 06:46

Cytat:
Legii jest czego gratulować.

Więc gratuluję :)

Cytat:
Gorzej trochę z Wisłą

Bez obrony meczu się nie wygra - no chyba, że Real za czasów Zidana :) Bez obrony, ale za to z mnóstwem bramek :P

gzesiolek - 04-11-2011, 09:42

Gratki dla Legii...

a co do Wisly... jakby sie z Fulham zamienili na bloki obronne wynik moglby byc w druga strone... ;)

Mam nadzieje ze holenderska szkola da Pasom wygrana w derbach... bo Jaliens to bedzie 13 zawodnik Cracovii (12 to publicznosc, tylko mam nadzieje ze pasiaste kibicowanie nie skonczy sie znowu na "Wisla - k..." przez 80minut meczu, bo jak jestem proCracovia tak jestem anty opieraniu calego kibicowania na AntyWisle)...

tylko martwi mnie to ze atak Pasow to tez holendrzy i moga sie zgrac w niemocy... :mrgreen:

EDIT: Jednak holendrzy z Pasow gora! Do wiosny Pasy rzadza w Krakowie!!!
Czyzby pozegnanie z Mr Robertem...

Marcin-Krak - 06-11-2011, 19:37

gzesiolek napisał/a:
Czyzby pozegnanie z Mr Robertem...

Ktoś Go tu chyba bronił ostatnio ;)

Drużyna z takim potencjałem jak Wisła powinna grać z większym pomysłem - tyle w temacie.

gzesiolek - 06-11-2011, 21:04

Marcin-Krak napisał/a:
Ktoś Go tu chyba bronił ostatnio

i zeby bylo smieszniej to uwazam, ze jak na oslabienia to Wisla nie gra zle... dzis Cracovia miala wiecej szczescia i moze zaangazowania... w sytuacjach nie bylo juz tak rozowo, a i obrona Wisly nie zagrala az tak fatalnie jak sie spodziewalem...
choc w ostatnich 15minutach zjadly ich nerwy i grali tylko na afere i cale szczescie bo Pasy dosc nieudolnie murowali i gdyby zagrac akcje z wiekszym spokojem na szybkosci wchodzenia z drugiej linii to mecz by sie tak nie skonczyl... ale co ja bede Wisly zalowal jak w derbach przegrywa...;)

Cupial najprawdopodobniej zwolni Maskanta... pytanie kto za niego... bo Slask i Legia uciekna tak ze na wiosne nie bedzie mial kto ich gonic... :roll:

sieegurd - 06-11-2011, 21:23

No jako Wiślak gratuluję Cracovii zwycięstwa :(

Coś się musi zmienić w Wiśle, pytanie co?