Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??
Krzyzak - 21-12-2012, 08:38
od tygodnia mam Desire C - nie polecam
o ile Android 4 śmiga na tym świetnie, to ma 2 zasadnicze wady - brak latarki (i lampy błyskowej jednocześnie) oraz niepodświetlane klawisze...
Owczar - 21-12-2012, 09:18
Wczoraj obmacałem Desire X Podobny trochę do Wildfire S, ale klasa wyżej. Bardzo fajnie wykonany. Android też przyjemnie pracuje.
londolut - 21-12-2012, 11:26
Ale Sense 4.0 okrojone. Nie ma animacji i edycji ilości pulpitów a czy jeszcze coś więcej to nie wiem bo to info przeczytane na forum.android.com.pl.
Marcin, większość telefonów, które wypisałeś nadaje się tylko do dzwonienia wiec to nie smartfon. Małe LCD i mała rozdzielczość (prócz Desire X) stawiają je na poziomie Avilli. Zastanów się nad Samsungiem Galaxy S Advance.
Lumia... która?
ZTE jest baaardzo niszowym telefonem i możesz mieć problem z ewentualnym serwisem.
Darek, coś ty zrobił najlepszego Sprzedaj to i kup coś normalnego Wildfire S przy Desire C to topowy telefon.
Owczar - 21-12-2012, 11:40
londolut napisał/a: | ZTE jest baaardzo niszowym telefonem i możesz mieć problem z ewentualnym serwisem. |
ZTE miałem w ręku i jest wykonane naprawdę dobrze. Ale rzeczywiście to nowa marka i nie wiadomo co to warte. W maju może się skuszę i potestuję Ale desire X bym też chętnie przytulił
Krzyzak - 21-12-2012, 14:43
londolut napisał/a: | Sprzedaj to i kup coś normalnego | no właśnie nie sprawdziłem...
mam starego Wildfire, który po Zlocie dostał ekstra potłuczoną szybkę , więc musiałem coś zmienić
szczególnie, że od roku nie działał w nim głośnik, więc korzystałem z głośnego - i dziwnie się ludzie czasem patrzyli...
londolut - 21-12-2012, 14:58
Hehe ta szyba to tzw blizna
Owczar napisał/a: | nowa marka | Nowa nie nowa- oni robili telefony pod kogoś. Jakieś Hello Kitty fon, Redbull fon czy inne gadżety. ZTE Blade był dostępny w 2010 roku ale operatorzy też się nim nie interesowali dlatego tak mało znana jest ta marka.
To samo tyczy się Huaweii
fj_mike - 21-12-2012, 15:16
londolut napisał/a: | To samo tyczy się Huaweii |
Fony Huaweii to kaszana
londolut - 22-12-2012, 10:47
Wiem
KowaliK - 29-12-2012, 14:57
Coraz mocniej przymierzam się do przesiadki z iPhone 4S na Nokię Lumia 820, albo raczej z iOS na WP8. Może ktoś z obecnych tutaj miał okazję dosyć dogłębnie porównać obie platformy? Osobiście bawiłem się chwilkę Lumią 820 na stoisku firmowym Nokii i nie znalazłem nic, co byłoby w stanie odrzucić mnie od tego telefonu. Jedyna rzecz, która mnie martwi, to znacznie mniejszy zasób aplikacji dostępnych na WP. Mam nadzieję, że po roku Nokia nie przestanie rozwijać Ósemki, tak jak było w przypadku Windows Phone 7...
A jednym z głównym powodów chęci rozstania się z iPhonem jest to, że od pewnego czasu smsy raz na jakiś czas dochodzą do mnie z nawet dwu godzinnym opóźnieniem i nie można się do mnie dodzwonić - telefon pokazuje pełny zasięg, nie mam nawet żadnego powiadomienia o próbie połączenia. Plus szuka rozwiązania problemu od ponad miesiąca... i nic. Przełożenie karty do innego telefonu powoduje lawinę wiszących w powietrzu smsów. Miał ktoś taki problem?
fj_mike - 29-12-2012, 15:02
KowaliK napisał/a: | Mam nadzieję, że po roku Nokia nie przestanie rozwijać Ósemki, |
To już robota Microsoft i patrząc na obecną sytuację ostro atakują rynek.
Nokia jest bardzo przyjemna i ma świetny design. Nie posiadam takiej tylko dlatego, że jestem zadowolony z Andka i nie mam jeszcze przekonania do WP.
Student - 29-12-2012, 15:08
A ja mam dalej Nokie E52. chodzi aż miło.
Wszystkie te badziewia typu Android itd. oddałem żonie niech się męczy
Niestety za rok kolejna wymiana tel. służbowego i co jak wezmę jak nic dostanie mi się Samsung Galaxy albo inna padaka.
Tydzień temu w ramach zasług dostałem iPada 10", i po co to komu dzieciaki tylko w jakieś złe ptaki grają
krzychu - 29-12-2012, 18:06
Student napisał/a: | A ja mam dalej Nokie E52. chodzi aż miło. |
Przełączyłem ją na GSM i trzyma już 4-ty raz dokładnie 14 dni i jeszcze się nie "drze" o ładowanie..... Jestem mega zadowolony z E52. Tak popatrzyłem na 820 ale jak zobaczyłem cenę to szybko zamknąłem przeglądarkę...
Student - 29-12-2012, 19:05
Dokładnie tak,bo telefon ma służyć do dzwonienia .
krzychu - 29-12-2012, 19:32
Student - ma bardzo fajną nawigację nokii (bardzo czuły odbiornik GPS), do tego mam wgranego garmina na dłuższe trasy i do niego mam też mapę topo ze szklakami górskimi. Co prawda byłem tylko raz z nią w górach, ale fajnie się nawigowało (mam jeszcze obudowę taką sportową wodoszczelną do niej)... Do korzystania awaryjnie z internetu czy z poczty też daje radę. Mogła by być ciut grubsza (lepiej by leżała w ręce) i trochę krótsza jednak (lepiej leżała w kieszeni). Chętnie bym kupił jakiegoś następce niestety nie ma już takich telefonów "do dzwonienia"...
Ale jak jeszcze studiowałem, to oczekiwałem od telefonu biznesowego, że po sfotografowaniu kartki A4 będzie można ją odczytać... Niestety tutaj dała ciała, ale teraz już nie mam takich potrzeb. No i trzeba ją co te 2 tygodnie zresetować bo potrafi w kilka godzin rozładować baterię (pewnie jakiś proces się zawiesza) i rano nie uruchomić alarmu (co się mi zdarzyło raz ale wtedy działała nieprzerwanie co najmniej kilka tygodni).
I w perspektywie czasu szkoda, że tak "załatwili" symbiana. To mógł być naprawdę dobry system... Mogli się na nim wybić szkoda, że nie potrafili go w skończonym czasie dopracować.
gzesiolek - 29-12-2012, 20:50
krzychu napisał/a: | to oczekiwałem od telefonu biznesowego, że po sfotografowaniu kartki A4 będzie można ją odczytać... |
Chodzi Ci o OCR czy wlasnooczny odczyt... bo jesli chodzi o to drugie to kazdy telefon jaki mam od paru lat z aparatem z AF to potrafi... i nie raz nie dwa z tego korzystam, zwlaszcza jak jest jakas jedna wazna notatka i wielu chetnych do niej po jakims spotkaniu z klientem... a jeszcze wazniejsze jest focenie takie tablic w pokojach konferencyjnych... ile waznych informacji dzieki temu mi nie ulecialo
|
|
|