Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Hugo - 03-03-2015, 08:46
eremita napisał/a: | Jak możesz jaki koszt takiego flokowania wszystkich słupków? | Wiedziałem, że to tanie nie jest, ale nie myślałem też, że aż tak drogie: 260 zł. Gdyby nie ta cena to dałbym do flokowania tapicerki drzwi od dołu do połowy tam gdzie jest twardy plastik, plastiki z dołu deski rozdzielczej i tunel środkowy. Chociaż kto wie co mi jeszcze kiedyś odbije
Torp12 - 03-03-2015, 09:07
Hugo napisał/a: | Wiedziałem, że to tanie nie jest, ale nie myślałem też, że aż tak drogie: 260 zł. Gdyby nie ta cena to dałbym do flokowania tapicerki drzwi od dołu do połowy tam gdzie jest twardy plastik, plastiki z dołu deski rozdzielczej i tunel środkowy. Chociaż kto wie co mi jeszcze kiedyś odbije |
Hugo to chyba trafiles na jakis mega drogi zakład:] Ja za cała konsole i ramki klamek dałem 150zł, a jeden słupek przedni za 50z:)
eremita - 03-03-2015, 09:13
Faktyczne drogie to, też myślałem że to tańsze.
Torp12 napisał/a: | a jeden słupek przedni za 50z |
to 2 słupki przednie, 2 środkowe i dwa z tył wyjdą 300
Hugo - 03-03-2015, 11:51
Torp12 napisał/a: | Hugo to chyba trafiles na jakis mega drogi zakład:] | Celowo wybrałem najlepszy zakład w Polsce. Gwarancja 2 lata, doskonała obsługa i kontakt, odesłali poflokowane elementy idealnie zabezpieczone przed uszkodzeniem. eremita napisał/a: | to 2 słupki przednie, 2 środkowe i dwa z tył wyjdą 300 | Dokładnie.
Hugo - 05-03-2015, 22:05
Nie znalazłem czasu na montaż plastików na słupkach, z drugiej strony chcę od razu zakonserwować słupki dachowe od wewnątrz woskiem Noxudol 750, a do tego jest za zimno i za wilgotno.
Zdążyłem jednak umyć i nasmarować wszystkie uszczelki drzwi i klapy tylnej. Auto stało większość dnia z wszystkimi drzwiami otwartymi i tylną klapą również, do tego słuchałem muzyki. Wsiadam wieczorem, przekręcam kluczyk w stacyjce i.. tylko zajęczał i orkiestra przekaźników spod deski rozdzielczej Akumulator padł. W sumie to EXIDE 52 Ah i ma już prawie 5 lat, wiec ma prawo. Po podłączeniu prostownika odpalił od strzała.
Na koniec jeszcze jeden mod zrobiony już jakiś czas temu, a więc trochę rozwiercania i klejenia i mamy tylne boczki drzwiowe jak w kombi, głośniki już czekają na swoje 5 minut:
polaff - 06-03-2015, 05:32
Jak to zrobiłeś? Super pomysł.
Hugo - 06-03-2015, 07:57
polaff napisał/a: | Jak to zrobiłeś? | Górna część, czyli ta miękka, w której jest klamka wewnętrzna i z materiałem (bądź czymś skóropodobnym-jak u mnie) jest zgrzana z dolną twardą częścią plastikową w kilku miejscach poprzez plastikowe kołki. Jak zdejmiesz tapicerkę wszystko będzie jasne. Wystarczy obłamać śrubokrętem lub dużym wiertłem delikatnie nawiercić te kołki i rozdzielamy obie połowy tapicerki. Bierzemy dolną część od kombi i ja skleiłem na klej do szyb. Wszystko pasuje P&P.
komarsnk - 06-03-2015, 08:19
Ymmm.. a że tak zapytam głupio... A normalnie P&P nie podejdzie?
Co z drzwi kombi nie pasuje do sedana?
eremita - 06-03-2015, 08:38
komarsnk napisał/a: | Ymmm.. a że tak zapytam głupio... A normalnie P&P nie podejdzie?
Co z drzwi kombi nie pasuje do sedana? |
Też się zdziwiłem bo słyszałem że to pasuje?
Chyba że Hugo miał zbędną tapicerkę z szmatą zamiast skóry
komarsnk - 06-03-2015, 08:45
eremita napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Ymmm.. a że tak zapytam głupio... A normalnie P&P nie podejdzie?
Co z drzwi kombi nie pasuje do sedana? |
Też się zdziwiłem bo słyszałem że to pasuje?
Chyba że Hugo miał zbędną tapicerkę z szmatą zamiast skóry |
Tak czy siak góra jest z gumowej nibyskóry a dół (czyli z częścią głośnikową) jest w tej marszczonej nibyskórze więc staram się znaleźć sens
Zaraz się pewnie dowiemy co i jak
eremita - 06-03-2015, 09:06
komarsnk napisał/a: | Tak czy siak góra jest z gumowej nibyskóry a dół (czyli z częścią głośnikową) jest w tej marszczonej nibyskórze więc staram się znaleźć sens |
No własnie jak jest tapicerka szmaciana to w miejscu skajki jest szmata
Hugo - 06-03-2015, 19:16
komarsnk napisał/a: | Co z drzwi kombi nie pasuje do sedana? | Wszystko pasuje. eremita napisał/a: | Chyba że Hugo miał zbędną tapicerkę z szmatą zamiast skóry | Dokładnie tak jak piszesz. komarsnk napisał/a: | Tak czy siak góra jest z gumowej nibyskóry a dół (czyli z częścią głośnikową) jest w tej marszczonej nibyskórze więc staram się znaleźć sens | Część gumowa u góry tam gdzie klamka oraz obicie skórzane to jeden element, a drugi to plastik z częścią głośnikową. eremita napisał/a: | No własnie jak jest tapicerka szmaciana to w miejscu skajki jest szmata | Zgadza się.
komarsnk - 06-03-2015, 20:03
Hugo napisał/a: | Część gumowa u góry tam gdzie klamka oraz obicie skórzane to jeden element |
Tu jest pies pogrzebany. Zawsze myślałem, że łączenie jest między częścią gumową (z klamką) a obiciem skórzanym
Hugo - 06-03-2015, 22:40
komarsnk napisał/a: | Tu jest pies pogrzebany. Zawsze myślałem, że łączenie jest między częścią gumową (z klamką) a obiciem skórzanym | Jak nie zapomnę to jutro pstryknę fotkę gdzie to jest dokładnie łączone.
polaff - 07-03-2015, 06:41
Hugo, to co przy przekładce szmata<>skóra pomiędzy kombi a sedan nie pasuje?
Ja myślałem, że tapicerka drzwi jest inna... Chcesz powiedzieć, że tapicerka drzwi pasuje w całości P&P?
|
|
|