Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
borsak1 - 11-03-2014, 15:41
badi napisał/a: | Jakie opony będą pasowały przy tak dużej feldze? Dziękuję za odzew |
google hasło np. zamienniki opon
http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/
i mniej śmieci
mitsu00 napisał/a: | Wroci borsak1 to pozamiata | moja moc nie sięga do działu OIII
mjsystem - 11-03-2014, 16:22
borsak1 napisał/a: |
mitsu00 napisał/a:
Wroci borsak1 to pozamiata
moja moc nie sięga do działu OIII |
A powinna. Brak moda to tylko brud i spam...
Borsak1. Jak na razie dobra robota.
badi - 11-03-2014, 22:24
OK, sorry Panowie. Poprawię się. Jak to jest z nawiewem drugiego rzędu siedzeń (tylnej kanapy)? Czytałem w kilku testach, że są, w innych, że nie ma. Jak ostatnio byłem w salonie jakoś ich nie zauważyłem, ale może źle patrzę.
mitsu00 - 12-03-2014, 10:13
badi napisał/a: | OK, sorry Panowie. Poprawię się. Jak to jest z nawiewem drugiego rzędu siedzeń (tylnej kanapy)? Czytałem w kilku testach, że są, w innych, że nie ma. Jak ostatnio byłem w salonie jakoś ich nie zauważyłem, ale może źle patrzę. |
Nadal nie ma
krzychu - 12-03-2014, 10:24
Poównanie wersji Outlandera
Invite Plus:
"Automatyczna klimatyzacja z nawiewami dla II rzędu siedzeń"
Intense:
"Dwustrefowa klimatyzacja automatyczna"
Znaczy dwustrefowa jest bez nawiewu na tył?
jurekschroda - 12-03-2014, 11:05
Nawiewy na tył są na 100% w każdej wersji - plastykowe dysze pod przednimi fotelami.
Chyba nie ma obecnie modelu, w którym by tego nie było.
Jeśli natomiast komuś chodzi o nawiewy na tylną kanapę w formie sterowanych kratek, to niestety nie ma tego w żadnym Outku.
mitsu00 - 12-03-2014, 12:04
Chodzilo o dodatkowe nawiewy (kratki) np w slupkach albo tylnej czesci podlokietnika jak to ma miejsce w Superbie, Passacie, Volvo etc. Nawiewy pod fotelami sa w kazdym aucie i zapobiegaja m.in parowaniu tylnych szyb.
sla - 12-03-2014, 12:38
mitsu00 napisał/a: | Nawiewy pod fotelami sa w kazdym aucie i zapobiegaja one m.in parowaniu tylnych szyb. |
Ale w Mitsubishi nazywają się dwustrefową klimatyzacją Ja w swoim kombiaku miałem chyba trójstrefową , bo i w bagazniku były jakieś kratki nawiewu.
jurekschroda - 13-03-2014, 08:35
mitsu00 napisał/a: | Nawiewy pod fotelami sa w kazdym aucie i zapobiegaja m.in parowaniu tylnych szyb. |
Może i tak, ale przydatne są głównie zimą - ogrzewanie nóg pasażerów.
Cytat: |
Ale w Mitsubishi nazywają się dwustrefową klimatyzacją |
Nikt nigdy w Mitsubishi nie nazwał nawiewów pod siedzeniami dwustrefową klimatyzacją.
Dowcip ma być cięty, a tu tępa strzała. Ok sla, przywykliśmy już.
cviat - 13-03-2014, 11:04
Małżonka moja osiągnęła magiczne 20 pkt. w programie lojanościowym policji.
Trasa Gdynia-Szczecin-Gdynia 5 godzin w jedną stronę - spalanie 6.9! Mierzone przy dystrybutorze, zgodne z komputerem.
Wniosek - jeżdżąc przepisowo można taką trasę na jednym baku zrobić.
sla - 13-03-2014, 15:00
jurekschroda napisał/a: |
Nikt nigdy w Mitsubishi nie nazwał nawiewów pod siedzeniami dwustrefową klimatyzacją.
Dowcip ma być cięty, a tu tępa strzała. Ok sla, przywykliśmy już. |
To na czym polega ta duwusterowa klimatyzacja w Mitsubishi? Może ją opiszesz bo informacje dosyć rozbieżne podają forumowicze.
cezkoz - 13-03-2014, 15:42
Ano na tym, że i kierowca i pasażer mogą odrębnie ustalic temperaturę po swojej stronie.
Gdyby mogli tak robic również pasażrowie na tylnym siedzeniu, byłaby to klimatyzacja trójstrefowa.
Co do nawiewu na tył - to rzeczywiście lekkie nieporozumienie jak to zostało zrobione.
jurekschroda - 13-03-2014, 16:04
Cytat: | To na czym polega ta duwusterowa klimatyzacja w Mitsubishi? Może ją opiszesz bo informacje dosyć rozbieżne podają forumowicze. |
No to koniec rozbieżności. Są dwa przypadki.
1) OIII - w Invite Plus jest klima jednostrefowa z nawiewami pod siedzeniami. Od Intense jest dwustrefowa - czyli kierowca i pasażer obok kierowcy mogą regulować sobie temperaturę nawiewanego powietrza oddzielnie. Oczywiście nawiewy pod siedzeniami na tył są również.
2) Pajero - tutaj jest trochę inaczej. Z przodu kierowca i pasażer mają klimę automatyczną jednostrefową. Z tyłu klima jednostrefowa manualna, sterowana pokrętłami w dolnej tylnej części konsoli podłokietnika. Czyli, hm... są jakby dwie klimatyzacje jednostrefowe.
Z racji konstrukcji foteli Pajero ( w większości elektryka) nawiewy na dole nie są pod siedzeniami przednimi, ale z tyłu za nogami pasażerów. No i oczywiście nawiewy są też od góry - dla drugiego i trzeciego rzędu.
PiotrKw - 13-03-2014, 18:06
jurekschroda napisał/a: | ale z tyłu za nogami pasażerów. No i oczywiście nawiewy są też od góry - dla drugiego i trzeciego rzędu. |
Dla pełnego opisu - jest jeszcze nawiew w dole bagażnika
badi - 15-03-2014, 22:19
Wydawać by się mogło, że coś takiego jak nawiew dla pasażerów tylnej kanapy to standard w dzisiejszych czasach, ale japońce jak zwykle. Myślę jeszcze nad CR-V, ale cena robi swoje. Teraz na szczęście lekki lifting wyszedł i auto wygląda lepiej. Czekać na X-Traila? CR-V chyba jednak odpadnie.
|
|
|