Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
tresorex - 11-10-2017, 10:54
Tylko nie połam kratki nawiewu przy demontażu
eremita - 11-10-2017, 12:31
tresorex napisał/a: | Tylko nie połam kratki nawiewu przy demontażu |
Dałem rade
Hugo napisał/a: | eremita napisał/a: | Spradzam oświetlenie przed wyjazdem na przegląd i zonk nie świecą przeciw mgielne tył.
Żarowki dobre, bezpiecznik też ok, co moge jeszcze sprawdzić zanim wybule u elektryka? | Włącznik, a konkretnie styki wewnątrz. Po oczyszczeniu blaszek oraz płytki powinny zadziałać. |
Wyczyszczony i nic
Pojechałem do elektryka ktory w pięć minut rozwiązał problem
Zdejmując przejściówkę z wtyczki haka
Hugo - 11-10-2017, 16:15
Zwarcie?
eremita - 11-10-2017, 18:10
Nie, podobno tak jest ze jak podpina sie przyczepkę to wyłaczają sie światła przeciw mgielne by odbijając się od przyczepki nie raziły kierowcy. Teraz wiem po co jest ten dodatkowy styk z boku wtyczki
Przejściówkę mam założoną bo nie mam klapki od gniazda a nie chce by sie tam syf dostał. Muszę wymienić tą puszkę.
Hugo - 11-10-2017, 18:43
eremita napisał/a: | Nie, podobno tak jest ze jak podpina sie przyczepkę to wyłaczają sie światła przeciw mgielne by odbijając się od przyczepki nie raziły kierowcy. Teraz wiem po co jest ten dodatkowy styk z boku wtyczki | Dokładnie, w 13-pinowych gniazdach tak jest.
areksz121 - 11-10-2017, 20:46
W 7 -pinowych tak samo jest, często gęsto jak nie ma przeciwmgielnego w jakimś aucie to zaczynam zawsze od haka
eremita - 16-10-2017, 11:16
tresorex, Ten na Syrokomli nie dał rady i odesłał mnie do warsztatu na Obornickiej między salonem samochodów dla buraków a galerią Arkada, domyślam się że to ten Twój znajomy
Okazało sie że powrócił błąd P0403 EGR Valve,
Kiedyś już to miałem ale po skasowaniu był spokój teraz sie zapala po chwili jazdy
Wtedy Owczar mi podpowiedział
Owczar napisał/a: | ZMierz rezystancję zaworu od EGR. Taki brązowy przy kolektorze ssącym od strony kielicha - patrząc od przodu po lewej stronie. |
Moge to zrobić w domowych warunkach bez miernika?
Co jeszcze mam sprawdzić?
tresorex - 16-10-2017, 11:24
Tak to mój znajomy. Miernik można kupić za 15-20zł Nim najprościej zmierzyć. Jak nie miernikiem to może evoscan to pokaże?
tresorex - 18-11-2017, 20:38
I jak, po wymianie zaworka już się nie zaswiecil ce?
eremita - 22-11-2017, 22:13
tresorex napisał/a: | I jak, po wymianie zaworka już się nie zaswiecil ce? |
Wszystko gra
Jeszcze raz dzieki i piwko wisze
I tak w chwile dzieki pomocy tresorexa na spocie coltmani pozbyłem się problemu z błedem egr
eremita - 22-11-2017, 22:25
Dzisiaj wróciłem z Kielc z ciekawosci wyjeżdżając zaczeły kończyć się klocki tak że wracałem do domu jak kapelusznik
I kolejna dyszka za nami
tresorex - 23-11-2017, 09:18
Nie za ma co
Widzę, że faktycznie w II poliftach na D nie wyświetla się na którym biegu jedziesz Myślałem, że to jakiś mit
eremita - 23-11-2017, 11:23
tresorex napisał/a: |
Widzę, że faktycznie w II poliftach na D nie wyświetla się na którym biegu jedziesz Myślałem, że to jakiś mit |
Pewnie doszli do wniosku że jak ktoś jedzie w automacie to co go interesuje na jakim biegu
tommyc1 - 23-11-2017, 15:05
A ja nie wiem dlaczego cały czas myślałem, że poliftowe poliftowe automaty to mają 5 biegów...chyba, że liczba kropek sprzed zmiany a skoro i tak się nie wyświetla to nie ruszali tego detalu...
eremita - 23-11-2017, 15:53
tommyc1 napisał/a: | A ja nie wiem dlaczego cały czas myślałem, że poliftowe poliftowe automaty to mają 5 biegów...chyba, że liczba kropek sprzed zmiany a skoro i tak się nie wyświetla to nie ruszali tego detalu... |
Są polifty z 5 biegami w automacie tylko jeszcze mają jakieś tam dwie turbiny, napęd na cztery łapy i w nazwie VR4
|
|
|