[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Uwex - 08-09-2009, 09:33
pmigas - no faktycznie dziwne !
konieczność robienia geometrii wynikła z powodu naprawy gwarancyjnej wymuszającej po jej wykonaniu tę regulację , więc jak ? nie zapłacisz to wydadzą auto nie do końca sprawne ?
poziomka - 08-09-2009, 09:54
pmigas napisał/a: | No i wróciłem z serwisu, niestety nie zbyt zadowolony. Wymieniona została kolumna kierownicza, ale niestety stuki nie zniknęły. A najciekawsze jest to, że pomimo naprawy gwarancyjnej musiałem zapłacić za geometrię. Wg serwisu to normalna procedura. Czy ktoś kiedyś sie z czymś takim spotkał. Wg mnie coś jest nie tak, to nie ja prosiłem o zrobienie geometrii, uważam że zrobienie geometrii to przywrócenie stanu samochodu do stanu sprzed naprawy. Jutro pisze do MMC z prośba o wyjaśnienie tej sytuacji, bo co to za gwarancja? |
a mozna zapytać gdzie to robiłeś ( w którym serwisie) - wg mnie nie należy się za to ani złotówka
Marian_K - 08-09-2009, 12:02
pmigas napisał/a: | ja po 9000 km zaobserwowałem u siebie stuki w układzie kierowniczym, przy lekkim skręcaniu kierownicą słychać głuche stukanie. | Przy uruchomionym silniku tak masz?
Pozdrawiam!
pmigas - 08-09-2009, 12:08
poziomka napisał/a: | pmigas napisał/a: | No i wróciłem z serwisu, niestety nie zbyt zadowolony. Wymieniona została kolumna kierownicza, ale niestety stuki nie zniknęły. A najciekawsze jest to, że pomimo naprawy gwarancyjnej musiałem zapłacić za geometrię. Wg serwisu to normalna procedura. Czy ktoś kiedyś sie z czymś takim spotkał. Wg mnie coś jest nie tak, to nie ja prosiłem o zrobienie geometrii, uważam że zrobienie geometrii to przywrócenie stanu samochodu do stanu sprzed naprawy. Jutro pisze do MMC z prośba o wyjaśnienie tej sytuacji, bo co to za gwarancja? |
a mozna zapytać gdzie to robiłeś ( w którym serwisie) - wg mnie nie należy się za to ani złotówka |
Auto GT na Wrocławskiej
[ Dodano: 08-09-2009, 12:13 ]
Marian_K napisał/a: | pmigas napisał/a: | ja po 9000 km zaobserwowałem u siebie stuki w układzie kierowniczym, przy lekkim skręcaniu kierownicą słychać głuche stukanie. | Przy uruchomionym silniku tak masz?
Pozdrawiam! |
Tak, stuki objawiają się przy włączonym silniku i delikatnych ruchach kierownicą.
mkm - 08-09-2009, 21:18
pmigas, polecam takze ten temat: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31216
tomaszekk7 - 08-09-2009, 22:23
No i wróciłem z serwisu, niestety nie zbyt zadowolony. Wymieniona została kolumna kierownicza, ale niestety stuki nie zniknęły. A najciekawsze jest to, że pomimo naprawy gwarancyjnej musiałem zapłacić za geometrię. Wg serwisu to normalna procedura. Czy ktoś kiedyś sie z czymś takim spotkał. Wg mnie coś jest nie tak, to nie ja prosiłem o zrobienie geometrii, uważam że zrobienie geometrii to przywrócenie stanu samochodu do stanu sprzed naprawy. Jutro pisze do MMC z prośba o wyjaśnienie tej sytuacji, bo co to za gwarancja?[/qu
Nie mają od Ciebie prawa rządać pieniędzy za naprawę gwarancyjną.
Hubeeert - 08-09-2009, 22:35
Pisz skargę do MMC.
April77 - 09-09-2009, 12:56 Temat postu: Zaślepka na listwie dachowej A mój pierwszy problem z lancerem to zaślepka na listwie dachowej (ta do mocowania bagażnika) - odpadła w czasie jazdy (albo ktoś pożyczył ) kupiłem nową w ASO - 150zł (za 10 cm plastiku!!!!!!!!) - MASAKRA. -resztę poprzyklejałem.
krzychu - 09-09-2009, 12:59 Temat postu: Re: Zaślepka na listwie dachowej
April77 napisał/a: | 150zł (za 10 cm plastiku!!!!!!!!) |
Listwa (spojler) pod zderzak tylny kosztuje 3200zł. Proporcjonalnie powinna mieć około 210cm. Podejrzewam że mniej więcej tyle ma
hubertk - 11-09-2009, 09:47 Temat postu: Zaduch z nawiewu Witam,
mój Sportback ma dopiero 4m-ce, a już mu strasznie śmierdzi z nawiewu:(
Nie zauważyliście tego u siebie?
Jak często odgrzybiacie klimę?
Trochę szybko (4 miesiące) jak na konieczność odgrzybienia klimatyzacji.
W moim drugim wózku (Renault megane) robię to co dwa lata i jest OK.
krzychu - 11-09-2009, 09:56
W CS-ie jednak koleżanka z forum przerabia podobny problem (co prawda po dłuższym czasie niż 4 miesiące) ale po konsultacjach z jakimś poważnym serwisem klimy dowiedziała się że w niektórych samochodach (konkretnych egzemplarzach) smrodek się pojawia często i ciężko z tym walczyć (ponoć proponują nawet rozebranie parownika lub wymianę co wiąże się z rozebraniem tapicerki) a w niektórych samochodach przez długie lata nic się nie dzieje.
hubertk - 11-09-2009, 11:55
krzychu napisał/a: | W CS-ie jednak koleżanka z forum przerabia podobny problem (co prawda po dłuższym czasie niż 4 miesiące) ale po konsultacjach z jakimś poważnym serwisem klimy dowiedziała się że w niektórych samochodach (konkretnych egzemplarzach) smrodek się pojawia często i ciężko z tym walczyć (ponoć proponują nawet rozebranie parownika lub wymianę co wiąże się z rozebraniem tapicerki) a w niektórych samochodach przez długie lata nic się nie dzieje. |
Uważasz, że to sie kwalifikuje na naprawę gwarancyjną np. wadliwy parownik?
gringo66 - 11-09-2009, 19:54
Witam.Czy może już ktoś sprawdzał czy nakrętki od alufelg pasują do dojazdówki?W Space Star do alu miałem inny zestaw niż do stalowych.Czy właśnie do dojazdówki nie potrzeba zaopatrzyć się w przelotowe nakrętki.Pozdrawiam
piomic - 11-09-2009, 21:11
Mają stożek pod spodem, będą pasować.
pmigas - 18-10-2009, 20:47
tomaszekk7 napisał/a: | No i wróciłem z serwisu, niestety nie zbyt zadowolony. Wymieniona została kolumna kierownicza, ale niestety stuki nie zniknęły. A najciekawsze jest to, że pomimo naprawy gwarancyjnej musiałem zapłacić za geometrię. Wg serwisu to normalna procedura. Czy ktoś kiedyś sie z czymś takim spotkał. Wg mnie coś jest nie tak, to nie ja prosiłem o zrobienie geometrii, uważam że zrobienie geometrii to przywrócenie stanu samochodu do stanu sprzed naprawy. Jutro pisze do MMC z prośba o wyjaśnienie tej sytuacji, bo co to za gwarancja?[/qu
Nie mają od Ciebie prawa rządać pieniędzy za naprawę gwarancyjną. |
Po dlugich walkach i pomocy MMC udalo mi sie odebrac pieniadze za geometrie. Ale stuki nie zniknely. Podobno ten model tak ma?!?!?
|
|
|