To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

deejay - 12-09-2011, 20:37

No Panowie , muszę sie podzielic pierwszymi wrażeniami po zamontowaniu klocków BREMBO i przejechaniu ok 450 km :wink:
Otóż hamulce są rewelacyjne , miałem bdb hamulce, ale klocki BREMBO w połączeniu z tarczami TRW dają mega efekty , a które nie są jeszcze dobrze dotarte :P
Coś za cos jednak , klocki BREMBO trochę pylą w porównaniu z oryginalnymi klockami Mitsubishi jakimi sa TEXTARY , po których na feldze po tygodniu jazdy nie było widać pyłu :)

swinks_UK - 12-09-2011, 22:48

Typowe Bartku. Albo dobre hamowanie, albo czyste felgi. Ciesz się, ze nie masz Carbotechów XP8 :mrgreen:
deejay - 12-09-2011, 22:57

swinks_UK napisał/a:
Carbotechów XP8

yyyyy słyszałem :twisted: :mrgreen:

Krzyzak - 13-09-2011, 06:36

deejay napisał/a:
oryginalnymi klockami Mitsubishi jakimi sa TEXTARY

a nie przypadkiem akebono?

roch_27 - 13-09-2011, 07:37

Krzyzak napisał/a:
a nie przypadkiem akebono?
obecnie Textary - jak kupowałem klocki do Lancera SB to był znaczek Mitsubishi oraz Textar ;)
wojtas - 13-09-2011, 07:47

Stosowałem textary w kilku autach. Zawsze byłem zadowolony, żadnych pisków jak to bywało z TRW.
deejay - 13-09-2011, 08:27

wojtas021180 napisał/a:
Stosowałem textary w kilku autach. Zawsze byłem zadowolony, żadnych pisków jak to bywało z TRW.

Tak samo nie moge powiedziec o Textarach zlego slowa , nie piszczaly i nie pylily zadnych uwag :wink: Brembo po prostu zostalo zalozone na testy .

Krzyzak - 13-09-2011, 09:58

też uważam textary za klocki bdb jakości
deejay - 17-09-2011, 22:20

I znowu Sobota jak zwykle ... :)

Miałem zrobic tylko bagażnik .... , a wyszło jak zawsze :wink:

Przy okazji zdemontowanej wykładziny , zakonserwowałem i odmalowałem kilka miejsc , w których minimalnie cos "wykwitało " , a na koniec wszystko pokryte woskiem antykorozyjnym.

Troche docinania i jakoś szło :)

Zostały tylko drzwi , ale to może na przyszły weekend .

Wszyc - 17-09-2011, 22:37

:shock: jak bym widział swojego nic a nic podłoga się nie różni w EA od tej w E5 nawet jednym wytłoczeniem! dzięki za fotki teraz wiem że dywanik z EA podejdzie a to bardzo ważne info dla mnie bo chcę iść w czarne wnętrze a w EA były czarne dywaniki a w E5 nie :P
Rafal_Szczecin - 17-09-2011, 23:39

Bartek jestes walniety :P ;)
Hugo - 18-09-2011, 00:41

Rafal_Szczecin napisał/a:
Bartek jestes walniety
Delikatnie mówiąc :wink: :mrgreen:
mkm - 18-09-2011, 08:26

deejay, niestety przedobrzyłeś.
Różnice temperatur i poziome ułożenie mat spowodują, że ten filc chwyci wilgoć, a jak chwyci, to ją zatrzyma i się zakisi.
Jak śmierdzą zakiszone maty filcowe na pewno już kiedyś poczułeś.
Trzeba było pójść w maty bitumiczne – niekoniecznie na całej powierzchni podłogi.
Dla jeszcze lepszego efektu wygłuszenia nie zapomniałbym o wnęce koła zapasowego.
Niby pierdoła, a kilka pasów czyni cuda.
Ten filc można poupychać jedynie na ścianę grodziową (jest pionowo), ale tam już pewnie fabrycznie materiału nie żałowali.

Co do jeszcze lepszego wyciszenia wnętrza to, bardzo ciekawy patent ma obecnie Toyota w Aurisie.
Zastosowali „materiałowe” nadkola – początkowo myślałem, że jest to flokowany ABS lub inny plastik, ale nie.
Jest to jakiś dziwny materiał, którego nazwy nie mogę zdobyć.
Jak możesz to obadaj temat, bo gdyby się okazało, że można go kupić na metry i da się obrabiać, to piecze się dwie pieczenie na jednym ogniu.
Raz - ochrona przed odpryskami, a dwa, że naprawdę rewelacyjne wycisza wszystko co wali spod kół.

deejay - 18-09-2011, 10:33

mkm napisał/a:
Różnice temperatur i poziome ułożenie mat spowodują, że ten filc chwyci wilgoć, a jak chwyci, to ją zatrzyma i się zakisi.

Pożyjemy zobaczymy , nie pozwolę sobie na taki układ , wszystko bedę obserwował , a jak cos to poprawiał :wink:
Co do tych nadkoli , to własnie takie posiada nowy Renault Scenic , tak jakby usztywniony filcowy profil to wyglada .

Juiceman - 18-09-2011, 12:49

Hugo napisał/a:
Rafal_Szczecin napisał/a:
Bartek jestes walniety
Delikatnie mówiąc :wink: :mrgreen:

Bardzo Delikatnie heheh : )