[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji
kaczka81s - 01-01-2015, 12:41
Wszystkiego Najlepszego Galanciarze, oby się jak najlepiej sprawowały
Tomek jakiś mega rodzyn Ci się trafił Proponuje Ci nawiercić małe dziurki w miejscu tulejek górnego przedniego wahacza i napryskać tam konserwacji, to miejsce nie jest w ogóle w środku zabezpieczone, zresztą reszta Gala też słabo
Ja przeglądam od czasu do czasu ogłoszenia i jeśli jest już zdjęcie z komory to najczęściej już w wiadomych miejscach coś tam się pokazuje, jak jest ładnie to najczęściej ktoś sobie krzyczy za takiego z 5-6 tysiaków
tpodsiadlo - 01-01-2015, 13:05
no wlasnie ja nie kupilem nigdy galanta drozej niz 2tys. ten byl pierwszy, kosztowal 2150 ale jak poczytalem troche jakie sa ceny, to nie wiem, czy jak go poskladam sam go nie oglosze dla przypalu za 5tys. chociaz osobiscie uwazam ze nikt normalny takiego auta nie kupi za tyle
chcialem go konserwowac ale garaz mam nieogrzewany i probowalem cos tam od spodu ale przy tych temperaturach sie nie da.
tutaj zeby nie bylo, troche rdzy jest, ale to dopiero lakier puchnie, przy samym blotniku, kielichy sa oba ladne, ale mysle ze to spora zasluga tego, ze wszystkie nadkola i plastiki pod silnikiem, skrzynia itd ma cale nic nie brakuje...
P.s. widzial ktos taka kierownice? to jest normalna wersja?
Po fotce tego nie widac, ale obrecz nie jest w takim kolorze jak reszta czyli szarym tylko jest czarna, jest dziwnie podzielona na kawalki i ma na dwoch czesciach perforacje.
kaczka81s - 05-01-2015, 23:05
Ja w moim mam normalną wersję, czyli kształt ten sam i szary kolor. Ta to jakiś wypas fabrycznie skórą obszyty.
tpodsiadlo - 05-01-2015, 23:11
Nie, to chyba nie skora.
Zreszta nie wiem, wyglada na jeden element a skora bylaby szyta...
Ale jest bardziej mieka od tej z granatowego. Wiecej roznic nie widze...
rsx - 07-01-2015, 18:22
Od jakiegos czasu mecze sie z wypieciem kostki od lewej mijanki, powinienem cala kostke wymienic, bo nie zawsze styka i pozniej musze sie czesto i gesto tlumaczyc przy kontrolach. Nie wiecie moze jak bezbolesnie i bez bicia ja wyciagnac? litry wd40 nawet nie pomagaja, tak sie zapieklo
tpodsiadlo - 07-01-2015, 21:40
O ktory kierunek dokladnie Ci chodzi? o to jajko z boku czy o ten przy lampie?
kostke sciskasz i powinna wyjsc, do plastiku lepiej smar silikonowy niz wd40, ale jesli tak ciezko wychodzi to lepiej kup na szrocie i dolutuj normalna
rsx - 08-01-2015, 12:58
dzieki, sprobuje sie z tym jeszcze pomeczyc, jak nie to faktycznie odetne przy samej kostce i od nowa.
btw. denerwuje mnie to zolte swiatlo z reflektorow, nie bardzo siedze w temacie oswietlenia, a zastanawiam sie czy moge cos nieco bielszego tam wstawic bez homologacji? mam na mysli np te "ksenony", ktore dostepne sa w auchanie, o ile pamietam 30zl za pare. Beda sie czepiac czy niekoniecznie? Zalezy mi na tym nieco, bo reflektory z silniczkami pod ksenony i homologacja to 300$ za sztuke z tego co sie orientowalem dluzszy czas temu
jacek11 - 08-01-2015, 17:08
Będą się czepiać.Jeden z naszych kolegów już to przerobił.
Ja sobie poradziłem z tym problemem w ten sposób,że wymyłem reflektory wodą z płynem do naczyń,i wpakowałem żarówki +50%,i znacznie się poprawiło.Sprawdź też napięcie ładowania,Możliwe,że jest zbyt niskie.Ważne jest,aby sprawdzać na kostce od żarówki,a potem na akumulatorze.W ten sposób sprawdzisz czy nie masz strat na kablach.
rsx - 08-01-2015, 17:18
I od tego wlasnie zaczne czym predzej, dzieki wielkie!
tpodsiadlo - 08-01-2015, 17:51
Ja mam philips extreme vision +100% i powiem Ci ze na kolor swiatel nie narzekam.
A swiatla drogowe w e5 to juz masakra rekiny sie chowaja...
rsx - 08-01-2015, 18:12
i z phillipsami +100 nie ma problemu najmniejszego przy kontroli? wyrzuce ta kostke i chyba zainwestuje a fakt, na drogowe nie narzekam
Undercover - 08-01-2015, 19:10
Czy Philipsy czy Osram Night Breaker Unliited czy Tungsram i inne - nie bedziesz miał problemu bo mają homologację do kloszy lamp. Sam byłem pod wrażeniem Osram'owskich NB+ w poprzednim Fordzie Escorcie i na dniach kupuje Unlimited do Miśka
Co do drogowych... faktycznie świecą rewelacyjnie i biją wszystkie poprzednie moje auta oprócz jednego - Forda Sierry
tpodsiadlo - 08-01-2015, 20:23
No ja moge podobnie powiedziec do scorpio, ale to ta sama zasada. H4 + h1
ale najlepsze wogole lampy to mialem w galancie e3. to samo niby co w e5, ale poprzedni wlasciciel h1-nki zapodal 100watowe. Tiry wymiekaly;)
ja co do jasnosci to miedzy philips extreme vision +100 a osram nb +90 Wiekszej roznicy nie widzialem, ale na sluzbowej renowce mialem osramy i zywotnosc mialy chyba ze 4 razy mniejsza niz philipsy i sie tak jakos przestawilem.
A h7 teraz wyszly philipsa +130%...
czekam az mi sie u mnie ktoras przepali
Juz z poltora roku swieca to moglaby ktoras pasc
kaczka81s - 11-01-2015, 09:54
Wszystkie te żarówki o których piszecie, świecą lepiej niż zwykłe żarówki i te pseudo ksenony z marketów. Fakt jest taki że mają skróconą żywotność, w porównaniu do zwykłych. Niestety coś za coś, ja Philipsy miałem góra pół roku, i jedna za drugą padały w odstępie maksymalnie dwóch dni. Brat miał Osramy i też około pół roku, może ciut dłużej je miał, a na zwykłych ze dwa lata spokojnie jeździłem.
Miałem jeszcze Philipsy w postojówkach (ładne biało niebieskie światełko, a nie blado żółte) i też roku mi nie wytrzymały, wsadziłem wtedy diodówki, ładnie świeciły i dość długo ze dwa lata na pewno, niestety zakończyły żywot na zakopiance razem z Toyką.
tpodsiadlo napisał/a: | Juz z poltora roku swieca to moglaby ktoras pasc |
To Ci się Tomku chyba jakieś dobre trafiły, chyba że poprawili jakość.
tpodsiadlo - 11-01-2015, 10:25
No ja na zywotnosc philipsow nie moge zlego slowa powiedziec.ja mam h4 i h1
Ja mam poltora roku,
Moja dziewczyna w corolli tez ma philipsy tylko hb4, ale jej swiatla wlaczaja sie od razu po uruchomieniu silnika i tez juz ok roku ma.
Szwagier dostal od nas na mikolaja h7 +100%, Wiec mamy komplet, h1, h3, h4 i hb4
ja postojowki tez mam philipsa ale te z bialym swiatlem, nie niebieskim (swiatlo troche przypomina ledowe), byly w komplecie z h1-kami, nie przepalila sie jeszcze zadna przez poltora roku...
tu jest jakas stara fotka z porownania w5w wlasnie philips vs noname.
przy okazji jak zerklem na date to wychodzi 2 lata a nie poltora... wszystkie philipsy do tej powy mi swieca
|
|
|