Lubelskie - Lubelskie OT VII
grzesiopol - 11-01-2013, 18:30
| inq napisał/a: | | Niby piszą z sensem | niby
Z ich oświadczenia:
| Cytat: | | Po zainstalowaniu ich w pojazdach przeszły pozytywnie badania prowadzone przez uprawnioną do tego instytucję, jaką jest Główny Urząd Miar, uzyskując świadectwo legalizacji. | GUM nie zajmuje sie dopuszczaniem pojazdów do ruchu drogowego tylko urządzeniami do pomiarów prędkości i guzik ich obchodzi czy urządzenie jest zamontowane w zgodzie z przepisami ruchu drogowego, ma być zgodnie z prawem miar .....itd.
Co do tych światełek rzekomo lampy błyskowej, jeżeli są one wmontowane w obudowę halogenów to powinny być tak zamontowane, w ilośći 2 sztuk, nie dalej niż 400 mm od obrysu bocznego pojazdu i nie niżej niż 250 mm (od ziemi), ponadto halogeny są dostosowane do żarówek z oznaczeniami H czyli H1, H3, H7 itd i nie powinny być użytkowane z żarówkami innego typu bo powodować to będzie nieprawidłowe rozchodzenie sie wiązki światło a co za tym idzie może oślepiać.
Jeżeli sa to światła tzw. robocze a chyba oni wychodzą z tego założenia to brak jest przepisów odnośnie montażu takich świateł (tylko maja być włączane i wyłączane niezależnie od innych świateł, ale takie światła też maja swoją strukturę odblasku i powinny być stosowane do nich też odpowiednie żarówki.
Ponownie cytat z oświadczenia:
| Cytat: | | Wspomniane powyżej światła nie stanowią wyposażenia pojazdu w rozumieniu przepisów rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia ( Dz. U. z 2003 r. Nr. 32, poz 262, z późn. zm.) | tak zgadza się z tą różnica że te ich światła w ogóle nie zostały ujęte w rozporządzeniu po prostu nie można takich świateł montować bo nie ma ich jako obowiązkowe i te które mogą być zainstalowane, określa to Załącznik nr 6 do rozporządzenia gdzie wymienione są światła i jak mają być zamontowane.
A poniżej link do forum diagnostów i tematu przedmiotowych śwaitełek i niecvh ktoś jeszcze powie, że te ich światełka sa legalne a
http://www.norcom.com.pl/...p=158902#158902
proszę zwrócić uwagę na zdanie | Cytat: | | Perfidność jest niesamowita, gdyż przed okresowym badaniem technicznym lampy błyskowe są demontowane i montowane po wyjeździe z stacji. | to wszystko wyjaśnia, ITD to państwo w państwie i niech ktoś powie, że nie miałem racji nazwać ich tak jak ich nazwałem w moim poprzednim poście.
Ja wiem tylko jedno jak dostane pismo z ITD nakazujące mi wskazać kierujacego (jak nie bedzie zdjęcia) to na pewno im odpiszę że nie jestem w stanie wskazać kierującego i niech przyślą mi zdjęcie (a na pewno nie przyślą bo oficjalnie przyznaja się do swojej głupoty) a jak nie to niech mnie całują no wiecie gdzie.
Jak mi jeszcze cos przyjdzie do głowy to dopiszę, bo juz mi sie nóż w kieszeni otworzył i wystawiłem książkę na balkon co by sie zmroziła.
tomasek - 11-01-2013, 19:50
Grzesiu spokojnie,może i ty postój chwilkę na balkonie
Doberek z wieczora
radek79 - 11-01-2013, 21:26
dobry z wieczora
ja dzisiaj chyba ogłoszę bankructwo
tomasek - 11-01-2013, 22:01
A coś narozrabiał
bastek - 12-01-2013, 06:20
cześć z rańca,
RAdek, ja od połowy grudnia kupuję materiały na krechę... czekam na zwrot VATu, to spłacę....
radek79 - 12-01-2013, 07:27
| tomasek napisał/a: | A coś narozrabiał |
wczoraj za wymianę czterech wtrysków w busie i tam jakieś drobiazgi z tym związane zapłaciłem 5500zł
Jaro1974 - 12-01-2013, 07:48
Dzień dobry
Ale sypie
radek79 - 12-01-2013, 07:58
| Cytat: | Ale sypie |
u mnie też ,i zaraz na Lublin walę
wojtas - 12-01-2013, 08:36
Dzień Dobry
| radek79 napisał/a: | | u mnie też |
To chyba dzisiaj tak w całej Polsce sypie.
bastek - 12-01-2013, 10:05
ej tam od razu sypie... prószy, można troszke na ręcznym polatać ....
wczoraj w szczecinie sypało
Seichan - 12-01-2013, 14:45
Dzień dobry
milo - 12-01-2013, 15:19
Sypało ale już przestało
Seichan - 12-01-2013, 16:04
Sypie cały czas
bastek - 12-01-2013, 16:09
hej
montuję sobie talerz anteny syfrowego polsatu
i kaszana....
brak sygnału...
może jakieś sugestie?
raz-mam 2 kable pociągnięte i 2 gniazdka. jak namierzyć, który kabel dokręciłem do anteny? (które gniazdko ma sygnał?)
dwa- znalazłem stronę
http://www.satlex.net/pl/..._w=75&diam_h=80
dobrego satelite wziąłem? 30*ustawienie talerza, 192* na północ (wg gpsa mniej-więcej ustawiłem)
tu wziąłem opis jak to zrobić...
http://www.hdtv-sat.eu/tu..._sateli,26.html
gdzieś ktoś wspominał o mierniku sygnału do ustawiania....
czy trza się poddać i wołać montera?
Andrew - 12-01-2013, 16:27
| bastek napisał/a: | | czy trza się poddać i wołać montera? |
Kręć, aż znajdziesz sygnał
Dzień dobry, u mnie sypie od rana...
|
|
|