To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT VII

grzesiopol - 11-01-2013, 18:30

inq napisał/a:
Niby piszą z sensem
niby
Z ich oświadczenia:
Cytat:
Po zainstalowaniu ich w pojazdach przeszły pozytywnie badania prowadzone przez uprawnioną do tego instytucję, jaką jest Główny Urząd Miar, uzyskując świadectwo legalizacji.
GUM nie zajmuje sie dopuszczaniem pojazdów do ruchu drogowego tylko urządzeniami do pomiarów prędkości i guzik ich obchodzi czy urządzenie jest zamontowane w zgodzie z przepisami ruchu drogowego, ma być zgodnie z prawem miar .....itd.
Co do tych światełek rzekomo lampy błyskowej, jeżeli są one wmontowane w obudowę halogenów to powinny być tak zamontowane, w ilośći 2 sztuk, nie dalej niż 400 mm od obrysu bocznego pojazdu i nie niżej niż 250 mm (od ziemi), ponadto halogeny są dostosowane do żarówek z oznaczeniami H czyli H1, H3, H7 itd i nie powinny być użytkowane z żarówkami innego typu bo powodować to będzie nieprawidłowe rozchodzenie sie wiązki światło a co za tym idzie może oślepiać.
Jeżeli sa to światła tzw. robocze a chyba oni wychodzą z tego założenia to brak jest przepisów odnośnie montażu takich świateł (tylko maja być włączane i wyłączane niezależnie od innych świateł, ale takie światła też maja swoją strukturę odblasku i powinny być stosowane do nich też odpowiednie żarówki.
Ponownie cytat z oświadczenia:
Cytat:
Wspomniane powyżej światła nie stanowią wyposażenia pojazdu w rozumieniu przepisów rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia ( Dz. U. z 2003 r. Nr. 32, poz 262, z późn. zm.)
tak zgadza się z tą różnica że te ich światła w ogóle nie zostały ujęte w rozporządzeniu po prostu nie można takich świateł montować bo nie ma ich jako obowiązkowe i te które mogą być zainstalowane, określa to Załącznik nr 6 do rozporządzenia gdzie wymienione są światła i jak mają być zamontowane.
A poniżej link do forum diagnostów i tematu przedmiotowych śwaitełek i niecvh ktoś jeszcze powie, że te ich światełka sa legalne a :finga:
http://www.norcom.com.pl/...p=158902#158902
proszę zwrócić uwagę na zdanie
Cytat:
Perfidność jest niesamowita, gdyż przed okresowym badaniem technicznym lampy błyskowe są demontowane i montowane po wyjeździe z stacji.
to wszystko wyjaśnia, ITD to państwo w państwie i niech ktoś powie, że nie miałem racji nazwać ich tak jak ich nazwałem w moim poprzednim poście.
Ja wiem tylko jedno jak dostane pismo z ITD nakazujące mi wskazać kierujacego (jak nie bedzie zdjęcia) to na pewno im odpiszę że nie jestem w stanie wskazać kierującego i niech przyślą mi zdjęcie (a na pewno nie przyślą bo oficjalnie przyznaja się do swojej głupoty) a jak nie to niech mnie całują no wiecie gdzie.

Jak mi jeszcze cos przyjdzie do głowy to dopiszę, bo juz mi sie nóż w kieszeni otworzył i wystawiłem książkę na balkon co by sie zmroziła. :wink:

tomasek - 11-01-2013, 19:50

Grzesiu spokojnie,może i ty postój chwilkę na balkonie :mrgreen:
Doberek z wieczora :mrgreen:

radek79 - 11-01-2013, 21:26

dobry z wieczora
ja dzisiaj chyba ogłoszę bankructwo :cry:

tomasek - 11-01-2013, 22:01

A coś narozrabiał :wink:
bastek - 12-01-2013, 06:20

cześć z rańca,
RAdek, ja od połowy grudnia kupuję materiały na krechę... czekam na zwrot VATu, to spłacę....

radek79 - 12-01-2013, 07:27

tomasek napisał/a:
A coś narozrabiał :wink:

wczoraj za wymianę czterech wtrysków w busie i tam jakieś drobiazgi z tym związane zapłaciłem 5500zł :cry:

Jaro1974 - 12-01-2013, 07:48

Dzień dobry :wink:
Ale sypie :shock:

radek79 - 12-01-2013, 07:58

Cytat:
Ale sypie :shock:

u mnie też ,i zaraz na Lublin walę

wojtas - 12-01-2013, 08:36

Dzień Dobry :wink:
radek79 napisał/a:
u mnie też

To chyba dzisiaj tak w całej Polsce sypie.

bastek - 12-01-2013, 10:05

ej tam od razu sypie... prószy, można troszke na ręcznym polatać ....
wczoraj w szczecinie sypało

Seichan - 12-01-2013, 14:45

Dzień dobry :mrgreen:
milo - 12-01-2013, 15:19

Sypało ale już przestało :D
Seichan - 12-01-2013, 16:04

Sypie cały czas :wink:
bastek - 12-01-2013, 16:09

hej
montuję sobie talerz anteny syfrowego polsatu
i kaszana....
brak sygnału...
może jakieś sugestie?

raz-mam 2 kable pociągnięte i 2 gniazdka. jak namierzyć, który kabel dokręciłem do anteny? (które gniazdko ma sygnał?)
dwa- znalazłem stronę
http://www.satlex.net/pl/..._w=75&diam_h=80
dobrego satelite wziąłem? 30*ustawienie talerza, 192* na północ (wg gpsa mniej-więcej ustawiłem)

tu wziąłem opis jak to zrobić...
http://www.hdtv-sat.eu/tu..._sateli,26.html

gdzieś ktoś wspominał o mierniku sygnału do ustawiania....

czy trza się poddać i wołać montera?

Andrew - 12-01-2013, 16:27

bastek napisał/a:
czy trza się poddać i wołać montera?

Kręć, aż znajdziesz sygnał :wink:
Dzień dobry, u mnie sypie od rana...