Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
eremita - 07-03-2015, 07:48
polaff napisał/a: | Chcesz powiedzieć, że tapicerka drzwi pasuje w całości P&P? |
Dokładnie
Hugo - 07-03-2015, 21:15
polaff napisał/a: | Hugo, to co przy przekładce szmata<>skóra pomiędzy kombi a sedan nie pasuje? | Wszystko pasuje. polaff napisał/a: | Chcesz powiedzieć, że tapicerka drzwi pasuje w całości P&P? | Dokładnie tak.
Drzwi tylne z kombi od sedana różnią się tylko i wyłącznie ramką naokoło szyb, szybami oraz uszczelką drzwi. Od szyby w dół są identyczne, a co za tym idzie tapicerki są zamienne
Dzisiaj była piękna pogoda, w czasie przerwy na kawę wpadły 2 rzeczy:
Włącznik tylnej wycieraczki z Galanta E5x z podświetleniem, który w moim Galu "robi" za włącznik spryskiwaczy reflektorów. Wreszcie wszystkie przyciski są od Galanta i najważniejsze, że z podświetleniem, a nie od jakiegoś Subaru i to bez podświetlenia...
Druga sprawa to strasznie wkurzało mnie to, że dywanik pod nogami pasażera z przodu nie ma stopera w podłodze (tak jak kierowcy) i po tym jak ktoś kilka razy wsiądzie i wysiądzie z auta przesuwa się do środka i "włazi" na plastik przy tunelu... Wpadłem na pomysł montażu stopera, znalazłem oryginalny taki jak u kierowcy. Okazało się, że jest to bardzo przemyślana pierdołka, bo jest wpinana w wykładzinę podłogową na zatrzask. Wystarczyło ją rozpiąć, wyjąć z dawcy, zrobić 2 nacięcia w wykładzinie w Avance, przełożyć, zapiąć i jest jak w oryginale Jeszcze dziurka w dywaniku i gotowe!
Tylko nie wiem czy nie trzebaby czymś obić dziurki w dywaniku żeby się nie pruł... Trzeba obserwować.
Tomek - 07-03-2015, 21:19
Hugo napisał/a: | polaff napisał/a: | Hugo, to co przy przekładce szmata<>skóra pomiędzy kombi a sedan nie pasuje? | Wszystko pasuje. polaff napisał/a: | Chcesz powiedzieć, że tapicerka drzwi pasuje w całości P&P? | Dokładnie tak. |
tapicerka drzwi niby pasuje P&P pomiędzy sedanem i kombi
jest jednak jeden szkopuł
w kombi głośniki z tyłu są w drzwiach, a w sedanie w tylnej półce
więc albo mamy dodatkowe, bezfunkcyjne kratki w drzwiach, albo wrecz przeciwnie - zatkane glosniki, zalezy w ktora strone przekladamy
Hugo - 07-03-2015, 21:34
Tomek napisał/a: | więc albo mamy dodatkowe, bezfunkcyjne kratki w drzwiach, albo wrecz przeciwnie - zatkane glosniki | Jak najbardziej, ale jest jeszcze jedna ewentualność, tak jak u mnie. Mamy w sedanie boczki z kratkami do głośników, bo w planach jest ich montaż
mirex94 - 07-03-2015, 22:43
dajesz glosniki na tył?
Hugo - 08-03-2015, 08:51
mirex94 napisał/a: | dajesz glosniki na tył? | Tak.
polaff - 08-03-2015, 10:14
Hugo, Ja pytałem bo gdzieś na tym forum było pisane, że skóra z kombi nie pasuje do sedana
Hugo - 08-03-2015, 10:34
polaff napisał/a: | Hugo, Ja pytałem bo gdzieś na tym forum było pisane, że skóra z kombi nie pasuje do sedana | Nie pasuje oparcie kanapy tylnej, bo jest inaczej wykończone na górze i boczki oparcia są inne w sedanie i kombi. Do tego podczas przekładki tapicerki (czy to skórzanej, czy materiałowej) z sedana do kombi i odwrotnie trzeba zmienić uchwyty oparcia tylnej kanapy, bo nie będzie się chciała zatrzasnąć. Reszta P&P. Nawet wykładzina podłogowa w sedanie i w kombi jest dokładnie taka sama.
mirex94 - 08-03-2015, 12:09
srednica z tylu glosnikow taka sama jak z przodu?
Tomek - 08-03-2015, 14:46
mirex94 napisał/a: | srednica z tylu glosnikow taka sama jak z przodu? |
tak
geometrycznie głośniki są takie same, roznica jedynie taka, ze jedne maja blache złotą, drugie czarną (o ile dobrze pamiętam)
wszystkie mają 15W, nie wiem czym sie roznia, jeśli chodzi o granie
Juiceman - 08-03-2015, 21:37
Tylnie mają jeszcze dot. opis DBL-Cone
Hugo - 08-03-2015, 21:41
Juiceman napisał/a: | opis DBL-Cone | Co to oznacza?
Juiceman - 08-03-2015, 22:12
Nie wiem - nie znam się na głośnikach
Hugo - 16-03-2015, 22:55
Kolejny mod, tym razem listwa nad rejestracją w tylnej klapie została oklejona czarną folią carbon 3M DI-NOC. Wyszło chyba nieźle, pod literą L i drugim A widać dwa jasne paski, niestety zostały po usuwaniu brzydkich zagięć. Poza tym OK. Wiem, wiem, litery są krzywo, ale jeszcze nie przyklejone
Poza tym jestem w trakcie przymierzania oryginalnego spojlera tylnej klapy od Galanta E5x w sedanie. Na szerokość pasuje idealnie, niestety nie leży na klapie po bokach, trzeba coś wymyślić, bo bardzo mi się spodobał. Na trzecim zdjęciu widać jak powinna leżeć środkowa podpórka spojlera, w mojej klapie na razie nie wierciłem dziury
Od dłuższego czasu wkurzało mnie głośne stukanie z lewego przodu podczas skrętu w prawo lub podjeżdżaniu/zjeżdżaniu z krawężnika. Na jesieni zaliczyłem tą stroną auta konkretną wyrwę w asfalcie podczas wyprzedzania autobusu, byłem pewien, że padł sworzeń wahacza górnego. Podmieniłem wahacz górny, ale coś mnie tknęło żeby sprawdzić luz koła góra-dół i prawo-lewo. Góra-dół nic (myślałem też o łożysku koła) a na boki MEGA luz Okazało się, że roczna końcówka drążka yamato, po przebiegu max. 15 000 km ma ok. 3 mm luzu na sworzniu. Na kole to już było z 0,5 cm. MASAKRA! Co za śmieć! Oczywiście założyłem z powrotem starą, oryginalną końcówkę drążka i na pewno przejedzie co najmniej 5 razy tyle co ten szajs. Aż dziwne, że auto prowadziło się bez zarzutu...
Tomek - 16-03-2015, 23:23
Hugo napisał/a: | Okazało się, że roczna końcówka drążka yamato, po przebiegu max. 15 000 km ma ok. 3 mm luzu na sworzniu. Na kole to już było z 0,5 cm. MASAKRA! Co za śmieć! |
jak na Yamato to i tak bardzo duży przelot
wahacze w Colcie chyba 5 tyś nie zrobiły
|
|
|