Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
Komandor - 16-03-2014, 11:25
Jak dla mnie CRV odpada ze względu na mały prześwit i słaby napęd 4x4. W tym roku pojawią się: X-trail i Chereokee, 2015/16 Tiguan i jakas Skoda. Niezłym wyborem może być też CX5 albo Sorento po ostatnim lifcie...
regon - 16-03-2014, 12:11
Komandor napisał/a: | W tym roku pojawią się: X-trail i Chereokee, 2015/16 Tiguan i jakas Skoda |
VW Touareg, Toyota Highlander, Ssangyong Rexton itp.
PiotrKw - 16-03-2014, 16:03
regon napisał/a: | Ssangyong Rexton |
Trochę słabawy silnik do jego wagi , pożałowali , ale to przez podatki
regon napisał/a: | VW Touareg |
Jak najbardziej tak , chociaż jestem orędownikiem "starego" modelu , wrażenia z jazdy z odpowiednim silnikiem niezapomniane .
badi - 16-03-2014, 19:39
Auto max 2 lata i rozsądne koszty serwisu. Max 120k. Kia jest nie głupią opcją, ale po lifcie jeszcze nie ma używek.
borsak1 - 16-03-2014, 21:08
według mnie jest o niebo ładniejsza niż nowy Outlander, zresztą ich stylistyka zrobiła się odważna już dawno temu, szkoda że Europa, czy Japonia nie ma tyle polotu te samochody są na prawdę ładne.
badi - 16-03-2014, 21:16
Wizualnie Sorento naprawdę nie ma się czego wstydzić. Outlander mnie już przekonał po pierwszym WTF. Jutro jadę w końcu na jazdę próbną CVT i zobaczymy. Kłopot polega na tym, że w Sorento praktycznie tylko diesel wchodzi w grę, a ja chcę teraz benzynę. Dużo jeżdżę po mieście. CX-5 za małe, za chwilę podejrzewam lifting będzie z resztą. Dylemat mam ogromny tak szczerze.
borsak1 - 16-03-2014, 21:21
zobacz sportage mniejszy niż OIII ale większy niż Quaskai
badi - 16-03-2014, 21:41
Sportage odpada bo to dla mnie żaden upgrade. To już bym nie zmieniał. No kurczę, gdzie nie spojrzę OIII wypada najlepiej cenowo i wyposażeniowo, a że jeżdżę spokojnie podejrzewam, że i CVT da radę. Myślałem o Superbie bo to fajne autko i miło się tym jeździ, ale po kolejnej akcji z plecami stwierdziłem, że nigdy więcej niskiego auta.
jero66 - 16-03-2014, 22:25
badi napisał/a: | po kolejnej akcji z plecami stwierdziłem, że nigdy więcej niskiego auta. |
Święte słowa! O czasu kiedy przesiadłem się ze skodziny do OIII, życie stało się łatwiejsze!
badi - 16-03-2014, 22:39
Widzę, że śmigasz dieslem z AT. Jak spalanie i wrażenia? Nie za głośny? Tylko bez zaniżania proszę
jero66 - 16-03-2014, 22:55
Gdzieś wcześniej pisałem... spalanie 7-10, średnio przy tankowaniu 8,2-8,5. Ale mam dopiero ok. 7000 km nakręcone. Wiadomo - mogłoby być mniej i co ciekawe w benzynie wychodzi to dosyć podobnie! (z opisów na forum) Co do hałasu to nie widzę problemu, głośniej się robi ok. 160 km/h ale bez przesady. Jak testowałem CX5 to przy 140 już było średnio.
Na dzień dzisiejszy jestem b. zadowolony.
elektri - 20-03-2014, 14:54
badi napisał/a: | Wydawać by się mogło, że coś takiego jak nawiew dla pasażerów tylnej kanapy to standard w dzisiejszych czasach, ale japońce jak zwykle. Myślę jeszcze nad CR-V, ale cena robi swoje. Teraz na szczęście lekki lifting wyszedł i auto wygląda lepiej. Czekać na X-Traila? CR-V chyba jednak odpadnie. |
Jeżeli bierzesz Hondę pod uwagę, to mam nadzieję, że nie umknęło Ci, że "Nawiew klimatyzacji
na tylne siedzenia" zaczyna się od wersji Elegance.
tatahani - 20-03-2014, 15:07
Między Elegance a Lifestyle jest już niewielka różnica cenowa, a ta opcja jest już na prawdę fajna.
Ja tak chodziłem za tym OIII, chodziłem aż pojechałem jeszcze zobaczyć tak zachwalaną CX5 i przypadkiem natknąłem sie mazdę 6. Kombi 2,0 benzyna, 165km, w manualu, najwyższa wersja skypassion w cudownym kolorze soul red z czarną skórą będzie moja.
elektri - 20-03-2014, 15:39
tatahani napisał/a: | Między Elegance a Lifestyle jest już niewielka różnica cenowa, a ta opcja jest już na prawdę fajna. |
Miałem na myśli w druga stronę...
Wersja Comfort najwyraźniej posiada tylko nawiew zwykły.
Co do Twojego wyboru, to gratuluję
Choć to zaskakująca zmiana
sla - 20-03-2014, 15:54
tatahani napisał/a: | najwyższa wersja skypassion w cudownym kolorze soul red z czarną skórą będzie moja. |
Bardzo dobry wybór. świetne wyposażenie i wygląd.
|
|
|