Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM
Krzyzak - 18-03-2019, 12:38
Hugo napisał/a: | Da się tak ułożyć wtryskiwacze od LPG żeby założyć osłonę silnika? | a nie widziałeś jak jest u mnie? - spokojnie się da tak, że nie będzie widać że masz lpg
u mnie widać tylko filtr i 2 węże i to tylko dlatego, że nie chciałem już tego chować bardziej
zoba: tylko lewy górny róg coś widać
Marcino - 18-03-2019, 12:45
Osłona założona. Pasuje idealnie. Widać tylko wąż zasilajacy i filtr.
Co do owinięcia to pomysle. Ale wąłsnie nie miałem tej taśmy izolujacej materiałowej.
Hugo - 18-03-2019, 13:28
Krzyzak, idealnie, tak właśnie to będę montował niedługo.
Marcino - 13-06-2019, 22:32
Poniewaz coś sie posuło to pisze..... wymieniony prawy banan na Meyle - zaskoczenie bo w pudełku było SH.
ZObaczmy jak to bedzie.
Tak to klima napełniona w kwietniu i smiga jak zły,
Pezot u lakiernika, wyganiam rdzę z klapy i progu - zrobiłem sam zaprawkę blqacharska i wywaliłem korek gazu z błotnika do wlewu. W weekend konserwacja profili i delikatnie z tyłu i idzie do klienta,
Poszukujemy samochodu, już wiem ze Mireczka chce SUWa, wiec czas szukac. Outlander jakoś nas nie chwucił za serce, no chyba ze jakiś GT się trafi z V6,
Pozdrawiam
Krzyzak - 14-06-2019, 17:08
Marcino napisał/a: | Poszukujemy samochodu | jutro jadę obejrzeć... dacie - salon jest w Gdańsku, koło mojej strzelnicy, więc może 2 pieczenie
Baśce wpadł w oko Sandero stepway w ślicznym kolorku, o takie:
z LPG już od 50k
przy okazji obejrzymy dustera
wadą jest, że nie ma w żadnym automatu...
no i toyota ma ostatnio wyprzedaże, za 55k nowy auris w podstawowej wersji
Marcino - 14-06-2019, 23:36
No ale ty szukasz dla Baśki. Jak bym miał inne młodsze tez bym żonie coś podobniego kupił. A ja szukam dla Mirki i jeszcze dla siebie jako na rodzinne wyjazdy.
Coś się znajdzie. Muszę sobie dać czas. Jedno jest pewne będzie suw.
Krzyzak - 15-06-2019, 21:56
jednak sandero za małe, ale duster robił dobre wrażenie - to chyba coś takiego, czego ona szuka
trzeba tylko sprawdzić czy wózek się zmieści i czy jest głośno przy >100km/h
jednak jakość obsługi w salonie renault-dacia w Gdańsku to nieporozumienie
totalne zero zainteresowania - to chyba pierwszy salon, gdzie nas tak olali, a byłem w sumie w kilkunastu różnych (mam na myśli producentów)
Marcino - 16-06-2019, 22:53
Krzyzak napisał/a: | jednak sandero za małe, ale duster robił dobre wrażenie - to chyba coś takiego, czego ona szuka
trzeba tylko sprawdzić czy wózek się zmieści i czy jest głośno przy >100km/h
jednak jakość obsługi w salonie renault-dacia w Gdańsku to nieporozumienie
totalne zero zainteresowania - to chyba pierwszy salon, gdzie nas tak olali, a byłem w sumie w kilkunastu różnych (mam na myśli producentów) |
Tak nieładnie cię u Zdunka potraktowali ? A mojej zony koleżanki zachwycone używanymi samochodami kupionymi u nich w salonie.
mkm - 02-07-2019, 02:57
Krzyzak napisał/a: | jutro jadę obejrzeć... dacie - salon jest w Gdańsku |
To już jest skandal... Ty taki przeciwnik nowych samochodów, aż tak zasmakowałeś w tych plastikowych pseudoautach prosto z salonu?
Pytanie oczywiście prowokacyjne
Krzyzak - 02-07-2019, 17:12
nie żebym zasmakował, ale dobrze mieć jakiekolwiek porównanie
Marcino - 04-07-2019, 09:18
No i 307sw pojechało do nowego włąsciciela. Teraz czas na SUWa..... galant zostaje i dzielenie pokonuje km, Ostatnio trasa do Lubia bez problemu za spalaniem 10l lpg
Zarobiłem w 307sw kilka poprawek - naprawiłem zgnity próg, zaspawałem wlew holenderski i zlikwidowałem rdze dokoła wlewu - wlew wstawiony pod kratkę, wyszły po czasie purchle po naprawie jescze w niemczech przez poprzedniego włąsciciela wiec wstawiłem łatkę na błotniku - ta sama historia co z progiem. Było zero wosku w progach. Dodtał też lakierowanie klapy, doły drzwi, czyszczenie środka - aż mi go było szkoda. ponad 9 lat w moich rękach, 145kkm zrobionych wszytko na LPG. Dobry i wygodny był, nie psuł się jak na francuza przystało.
Marcino - 05-07-2019, 12:58
Coś sie dzieje....
Nowy prawy banan i zero stuków w końcu.
Załozyłem na tył nowe amotki Ultra SR i sprezyny KYB. Zupełnie nie to prowadzenie samochodu. Teraz przód się zrobił jakby gumowy.
Muszę pomyśleć aby moze lekko go z przodu obniżyć i założyć twardsze amorki.
Jednak przednie sprężyny z tyłu to nie był dobry pomysł, zobaczcie porówanie . Nie było tej płynności jazdy. Co prawda na nowych w pełni załadowany też siada ale jest ok, wiec nie chce tyłu obnizac. Jedynie przód i uzyskać efekt klina.
No i wpdła kirownica Nardi.... z carismy, Małe dopasowanie do tempomatu i pasuje. Dzięki Hugo za podpowiedz.
Krzyzak - 05-07-2019, 16:56
Dawno ci mówiłem, że przednie sprężyny na tył to tylko jak masz na start ze 150kg załadowane - inaczej będzie nienaturalnie wyglądał i darł opony od wewnątrz.
jacek11 - 05-07-2019, 16:59
Marcino napisał/a: | Załozyłem na tył nowe amotki Ultra SR i sprezyny KYB. Zupełnie nie to prowadzenie samochodu. Teraz przód się zrobił jakby gumowy. |
Miałem dokładnie takie same odczucia po takiej samej operacji.
Marcino - 05-07-2019, 17:48
Krzyzak napisał/a: | Dawno ci mówiłem, że przednie sprężyny na tył to tylko jak masz na start ze 150kg załadowane - inaczej będzie nienaturalnie wyglądał i darł opony od wewnątrz. |
Opon nie darł bo założyłem spreżny po tuningu - użyłem kątówki i skróciłem lekko.
Jak nie kupie nic sensownego na porzód to na próbę założe te skrócone aby sprawdzić odczucia. Ale pewnie bez amorków to nie to pewnie.
|
|
|