Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Bzyk_R1 - 09-08-2018, 19:57
Bizi78, otóż to! i to tylko i wyłącznie Pb 98
Bzyk_R1 - 09-08-2018, 21:46
Byłbym zapomniał. Auto wczoraj dostało nową polisę ubezpieczeniową a dzisiaj kolejny przegląd techniczny który przeszło bez zastrzeżeń, także jakby ktoś pytał to nie jest do sprzedania
A to z okazji 2 latek z LSRG
W@sio - 09-08-2018, 21:53
I słusznie Krzysiu! Takich już nie robią! Mój ma dożywocie
Bzyk_R1 - 10-08-2018, 22:08
wilkuuu - 11-08-2018, 18:40
Szacun Panie szacun
jacek11 - 11-08-2018, 23:48
Rozumiem,że to małżowina jest
Bizi78 - 12-08-2018, 02:22
jacek11 napisał/a: | Rozumiem,że to małżowina jest |
Krzysiu raczej nie dałby się oprzeć o swojego turbiaka zwykłej dziewczynie .
Bzyk_R1 - 18-08-2018, 16:21
Up
Zostawmy moją małżowinę w spokoju, a wróćmy do LSRG na "sterydach" Otóż dzisiaj o 11 podleciałem do Skawiny na strojenie instalacji LPG. Jako że podchodzę do tematu poważnie oddałem auto w ręce Struny którego chyba nie trzeba przedstawiać Niestety mój gazownik był nie słowny i pojechał sobie na urlop, więc postanowiłem że na auto zerknie ktoś z zewnątrz wyszło jak zwykle kilka niespodzianek bez których życie byłoby nudne. Dostałem dzisiaj ogromną porcję wiedzy o gazie i jego strojeniu, a outlander dostał porządny wpiernicz na południowym odcinku autostrady A4 obok Krakowa. Nie wiem ile razy krążyliśmy od Bieżanowa do Balic i z powrotem.
Ogólnie moja instalacja obrabia setup ACR01 po tuningu został ustanowiony na 1.35b i daje radę. AFR żywcem jak na benzynie.
Problem natomiast zrobił się w innym miejscu. Otóż najprawdopodobniej przez lenistwo mojego montażysty nie został podłączony przewód sygnału obrotów silnika i informacja ta została "pożyczona" z wtryskiwaczy. Efekt jest taki że przy dużym obciążeniu/doładowaniu wtryskiwacze czasem przerywają łączność, instalacja dostaje informacje RPM = 0 i na krótki czas przerzuca na PB. Na oscylogramie to widać w postaci przerw w zasilaniu i luk w "mapie"
Co z tym zrobić?
Trzeba odszukać przewód sygnału obrotów w wiązce kompa i podłączyć go do sygnału z czujnika wałka rozrządu lub z cewek. Potem w programie trzeba zaznaczyć ptaszka przy wyborze sygnału obrotów na w/w i gotowe.
Impuls z cewek lub wałka rozrządu sobie znajdę raczej bez problemu ale Was "gaziarze" forumowi proszę o namiary na przewód z kompa gazu. Sterownik to Stag mQbox. Myślę że razem dokończymy temat lpg.
Wpadła mi w ręce kamera cofania do mojego outlandera. Podłączyłem na krótko celem sprawdzenia czy wszystko ok. Nie chcę mi się przed złotem bebeszyć plastików w aucie więc doposażę go w późniejszym czasie. Będzie kolejny dodatek w kierunku Alpine Edition z grubszych prac rezygnujemy teraz tylko kosmetyka i do zobaczenia na zlocie !
Bzyk_R1 - 22-08-2018, 16:37
Temat gazu ogarnięty. Dzięki forumowym znawcą tej branży, namierzyłem sygnał z cewki oraz przewód w wiązce sterownika lpg. Efekt jest taki że auto idzie na gazie do odcinki bez przerywania ani przełączania na Pb. Także chłopaki możecie nie zabierać baniek z paliwem, karniawki będą na gazie
Wdrożyłem picowanie auta w życie. Raczej kosmetyka bo auto nadaje się w całości do polerowania i niestety nie udało się tego zrobić. Niemniej technicznie jest bardzo dobrze i w takim stanie zamierzam Wam go pokazać. Widzimy się za 2 dni!
Bzyk_R1 - 06-09-2018, 23:34
Dawno nie było aktualizacji w temacie, trzeba coś skrobnąć. Dziękuję za wspaniały zlot MM i wszystkie głosy jakie oddaliście na LSRG. Aktualnie nie dzieje się nic nadzwyczajnego w temacie, po prostu czerpie radość z jazdy i nabijam powoli kilometry tym potworem. Niedługo wypadnie oświetlenie mijania LED, zbieram się do montażu kamery cofania, kupiłem świnie skarbonkę żeby zbierać na moje wymarzone felgi. Postanowiłem zakupić felgi Rota Grid Chameleon uważam że są po prostu boskie i musze je mieć. Ostatnio Staszek nasz forumowy dostawca części powołał do życia grupę "Outlanderowcy MM" na WhatsApp.ie. jest tam niezła jazda bez trzymanki i bardzo fajnie że gromadzą się tam użytkownicy outlandera I generacji. Z taką ekipą nie ma problemu nie do rozwiązania.
staszq2 - 07-09-2018, 00:00
Bzyk_R1 napisał/a: | Ostatnio Staszek nasz forumowy dostawca części powołał do życia grupę "Outlanderowcy MM" na WhatsApp.ie |
Miałem nadzieję, że pomysł jako tako wypali a okazało się, że chyba nawet lepiej niż jako tako
Bzyk_R1 napisał/a: | gromadzą się tam użytkownicy outlandera I generacji. Z taką ekipą nie ma problemu nie do rozwiązania |
To jest bardzo duża zaleta dla Outlanderowców I gen. bo wszystko mamy na bieżąco i jest fajny klimat
Ja czekam Krzysiu na Bzyk_R1 napisał/a: | felgi Rota Grid Chameleon | jak ubujesz w nie LSRG
Bzyk_R1 - 07-09-2018, 22:47
Udało się pomimo gniazda szerszeni, wypadku i pożaru trawy:
Jeszcze wspomniane cudowne Rota Grid Chameleon oraz foto zlotowe:
W@sio - 07-09-2018, 22:48
Bożesztymój!
vrangsinn - 07-09-2018, 23:24
zabiłeś mnie felgą....rewelacja
farmacon - 13-09-2018, 23:30
Ładna kamerka
|
|
|