To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dziś zrobiliśmy przy naszych Misiach ?

Piwor - 06-09-2010, 22:30

haribo99, to dobrze, jak klocki mają luz. :)
haribo99 - 07-09-2010, 12:26

no wlasnie juz sam nie wiem. Podobno to wlasnie te luzne klocki moga generowac mi tarcie (metaliczny dzwiek ocierania)... juz sie sam gubie, moze Ty pomozesz:
Tarlo

Ulf - 07-09-2010, 18:41

Cari umyta na cisnieniowce, uzyty scratch remover, wlasnorecznie nalozony wosk, az jestem w szoku jak auto teraz wyglada :)

Nigdy wiecej nie oddam Cari do woskowania na myjniach :mrgreen: no chyba ze w zime, gdyz nie posiadam garazu :evil:

Inna sprawa, ze wymienialem czujnik otwarcia drzwiz z przodu... a pod uszczelka pelno rudej.... jakas wada fabryczna, czy cos bylko kombinowane ? Sprawdzilem po obu stronach tak samo :/
Na dniach Cari idzie do lakiernika.

Anonymous - 20-09-2010, 18:31

Witajcie.kilka dni wstecz wyminiłem dwa przeguby,lewy i prawy ,było słychać trzeszczenie przy skręcaniu.Wczoraj ukręciła się półoś od lewj strony jako że mam anglika to ta krótsza i wiecie gdzie się w nowym przegubie , tak jak by ją ktoś przecioł.Pech teraz wymiana półosi eh. :?
Skrzypek - 20-09-2010, 18:51

Podoba mi się temat:)

Dziś naprawiłem obrotościomierz oraz wskaźnik paliwa (podmiana licznika):P. W weekend natomiast wypucowałem auto po wakacjach i odkurzyłem w środku:)

Ulf - 20-09-2010, 20:22

No to cari pozbyła się nadmiaru rudego koloru ;) , miejsce przy czujkach jest chyba newralgicznym punktem, gdyż czujki muszą mieć kontakt z masą, no i kawałek gołej blachy zawsze tam gdzieś jest :/, choćby przez wkręcenie śruby mocującej, po płukaniu karczerem, czy większym deszczu zawsze tam jest trochę wody :evil: .
Dziś założyłem nowe czujniki otwarcia drzwi, za ok 30 zl sztuka, myślę ze nie było sensu przywracać starych do życia, bo po jakimś czasie pewnie byłaby powtórka z rozrywki.
no i uzupełniłem olej pod kreskę, niby nie wiele, ale jakoś silnik lepiej pracuje :D .
no i w tzw międzyczasie wymieniony wahaczy prawy.

Piwor - 22-09-2010, 21:26

Nowy akumulatorek jest w Cari. :)
siwek - 26-09-2010, 08:05

W sobotę wreszcie pozbyłem się okropnego piszczenia w tylnym zawieszeniu. :mrgreen:

I jestem z tego powodu bardzo z siebie dumny :badgrin:

kamir - 26-09-2010, 15:49

2 tygodnie temu wymieniony tłumik końcowy.
W środę zakonserwowane podwozie Bitex'em , w końcu idzie zima :)

Centosz - 28-09-2010, 17:20

Zamontowane nowe wycieraczki ALCA.Narazie jestem zadowolony.Ładnie zbierają i są ciche.Płaskie MotGum-y sie nie sprawdziły.Skakały po szybie.
kamir - 28-09-2010, 18:02

wyczyszczony i nasmarowany centralny zamek i przeczyszczone styki elektrycznych szyb ( w końcu działają bez zarzutu ). :biggrin:
Radowan - 28-09-2010, 19:50

Wymieniony rozrząd i pompa wody.
Wcześniej klocki z tyłu (przód powoli się szykuje).
Zamontowane CB i porządki w okablowaniu silnika (ułożenie w koszulkach ochronnych).
Zakonserwowanie rysek i zabezpieczenie anty korozyjne.
Położenie nowej warstwy wosku na karoserii.

To prace z ostatnich dwóch tygodni :)

Anonymous - 06-10-2010, 21:50

Założyłem już koła zimowe. :)
Centosz - 07-10-2010, 17:58

Przekładka opon z letnich na zimowe.
kirbi - 07-10-2010, 18:22

Klocki przód + tarcze