Sport - Inne - Extra skopana i dawna druga
akbi - 25-11-2009, 20:48
... Trojmiasto do Lechii nalezy ...
Anonymous - 25-11-2009, 20:52
Marcino - 25-11-2009, 21:33
Też sie do Gratulacji!!! przyłączam..:)
Morfi - 25-11-2009, 22:11
Gratuluje
maciej76 - 07-12-2009, 16:47
Akcja mikołajkowa kibiców Lecha- Tych wstrętnych kiboli i bandytów jak to często głosi królowa propagandy, Gazeta Wyborcza.
http://forum.wiaralecha.p...pic=14865&st=30
Morfi - 07-12-2009, 19:21
Powiem jedno zajefajna akcja i normalnie pełen podziw dla wszystkich którzy sie w akcji włączyli.
Poprostu szacun
gzesiolek - 07-12-2009, 23:26
Szacun za akcje...
Co do kibolstwa to niestety ma dwie twarze i glowny problem w dyskusji jest udawanie ze nie ma tej drugiej... czyli np. twierdzenie ze wszyscy kibice na stadionie to chuligani i polmozgi... albo w druga strone, czyli twierdzenie ze jak robimy taka ekstra akcje to wsrod nas nie ma takowych debili...
Ja caly czas licze na to ze sami kibice z czasem wyeliminuja sposrod siebie ten chory margines, ktoremu bardziej zalezy na zadymach i nienawisci do innych, niz na oddaniu i dopingowi dla swojego klubu...
Niestety mam ta nieprzyjemnosc byc kibicem w Krakowie i niestety mam dosc debili osiedlowych, ktorzy do mnie startuja bo nie dolaczam sie do przyspiewek w stylu "j..c, zydow, j...c", czy "j...c Wisle j..c i sie k...y nie bac" itd. itp.
a jak dnia pewnego prawie mnie zlinczowali jak na trybunach odpuscilem przyspiewki tego typu (a zdzieralem gardlo tylko na pozytywnych)... to od tego momentu odpuscilem chodzenie na mecze i jestem kibicem z pilotem w reku...
ale wszelkie tego typu akcje pochwalam i podziwiam...
maciej76 - 24-12-2009, 08:50
Ciekawy artykuł na KoniecITI, nie tylko dla kibiców- http://www.konieciti.pl//...&id=31&Itemid=3
gzesiolek - 25-12-2009, 00:34
Ciekawy... tak... czy zgadzam sie z nim... hmmm... wg mnie doskonale wpisuje sie w moje wczesniejsze slowa:
Cytat: | czyli np. twierdzenie ze wszyscy kibice na stadionie to chuligani i polmozgi... albo w druga strone, czyli twierdzenie ze jak robimy taka ekstra akcje to wsrod nas nie ma takowych debili... |
czyli media kreuja w wiekszosci obraz nr jeden... czyli wszyscy kibice to bandyci...
powyzszy "niezalezny" artykul kreuje obraz nr dwa... czyli wszystkie doniesienia o zadymach i chuliganstwie to wymysl mediow...
a prawda jak to prawda lezy gdzies po srodku...
wiekszosc kibicow ktorych spotykam na stadionach to ludzie na poziomie... niestety istnieje 5-10% margines ktory nie powinien sie nigdy nawet w poblizu stadionu znalezc... a media, policja i kibice zamiast ze soba wspolpracowac aby tych debili wyeliminowac to sie zra ze soba nawzajem... kibice chronia "swoich", chocby to byli ludzie ktorzy bardziej szkodza niz pomagaja... media potepia wszystkich nawet super prawych ludzi ktorzy za klub oddali by ostatnia koszule, a krzywdy nikomu czynic nie chca... a w policji glowna role odgrywaja smutni chlopcy z palami i gazem, miast spokojnego rozpracowania srodowisk i oczyszczenia lub choc zmarginizowania gangsterki wsrod kibicow...
maciej76, jak widze po drodze Ci z Wiara... u was i tak wyglada to praktycznie najlepiej w Polsce, ale nie powiesz mi ze zadymiarski margines nie istnieje, stad moje pytanie jak nad nim panujecie? i co ze zgodami kibicowskimi... bo niestety wsrod kibicow Pasow, zadymiarski margines jest wiekszy od sredniej... jak nad tym zapanowac? czy poprawa dot. stadionu, poziomu gry, wystarczy by przez 50% meczu z jakimkolwiek zespolem nie lecialy kurwy na wisle miast dopingu dla swojej druzyny...
Na Kaluze wroce tylko gdy doping pro zdominuje zupelnie "antywisle" i nikt nie bedzie mnie chcial lac tylko dlatego ze nie po drode mi z nienawiscia...
maciej76 - 25-12-2009, 15:18
gzesiolek Wśród kibiców Lecha wygląda to mniej więcej tak:
Bez względu czy jest to mecz u siebie czy na wyjeżdzie. Grupa kibiców z większym doświadczeniem, obyciem pilnuje i edukuje tych początkujących. Czy nie znających zbytnio panujących zasad na trybunach i wokół. Wszystko odbywa się w cywylizowany nikomu nie wyrządzający krzywdy sposób. Jednak w przypadkach patologii na trybunach lub w pociągu, autobusie w drodze na wyjazd. Sa tępione wszelkie przejawy żulerii w mniej łagodny sposób. Ze szczególnym naciskiem na spitusów psujących dobre imię kibica Lecha, hańbiących i nie szanujących barw Naszego klubu. Także osoby dewastujące środki komunikacji po meczach nie mają w Poznaniu odpuszczane i nie jeden "tramwajowy chuligan" następnym razem dwa razy sie zastanowi przed urwaniem lampy lub wybiciem szyby. A wszystkiego pilnują kibice, nie ochrona, lub policja. Dodam, że przypadki penerstwa od kilku lat drastycznie spadają i jest to niewielki odsetek, praktycznie nie rzucający sie w oczy. Jeżeli chcesz poznać więcej szczegółów walki o ład i porządek wokół meczów Lecha. zapraszam do poczytania forum a w szczególności do tych tematów:
http://forum.wiaralecha.p...?showtopic=6864
lub http://forum.wiaralecha.p...?showtopic=5713 w którym przynoszący wstyd są publicznie potępiani.
Jeszcze jedno napisałeś " a media, policja i kibice zamiast ze soba wspolpracowac "
Środowisko kibiców chce być wolne od policji a współpraca z nimi nie wchodzi absolutnie w rachubę. Kto chodzi na mecze a szczególnie wyjazdowe. Ten doskonale wie do czego"Stróze prawa" są zdolni.
Z resztą Twoich przemyśleń w mniejszym lub większym stopniu sie zgadzam.
Z kibicowskim pozdrowieniem na Świeta
Anonymous - 19-02-2010, 21:51
To Jaga pojechała
http://www.tvnwarszawa.pl/0,1641689,wiadomosc.html
harpagan - 09-04-2010, 09:55
"Wuadeczek II we własnej osobie"
maciej76 - 07-12-2010, 18:00
W tym roku, podobnie jak w poprzednim ruszyła akcja mikołajkowa kiboli Kolejorza. W Domach Dziecka, Opieki i szpitalach. Zapraszam do lektury(Codziennie będą dodawane nowe posty z relacjami ze spotkań z maluchami) forum Lecha-
http://forum.wiaralecha.p...pic=21282&st=60
Relacje i zdjęcia zapewne poruszą niejednego twardziela
arci - 10-12-2010, 18:19
Wiesz grzesiolek trochę mi ciebie żal, bo widać że dobry z ciebie chłopak, ale musisz pamiętać, że z kibicowaniem to tak jak jazda autem-w różnych miejscach panują różne zasady tzn.szybkość,kierunek jazdy, promile itd.tak samo ze stadionami-jestem skrajny lewak, to nie przeszkadzają mi podobizny Che i się z tym godzę, a jeżeli nie to np.chodzę na Lazio. Chłopaki wkładają pół życia w różnego typu „zabawy” i to oni decydują co się śpiewa,i z jaką częstotliwością i jakie flagi wiesza ( bo jeżeli sam prezydent skakał) chyba nie chodzisz na mecze od wczoraj i powinieneś o pewnych zasadach wiedzieć. Jaki np.szal nie swojej drużyny ubrać, aby nie czuć się co najmiej dziwnie, lub wybrać trybunę typowo dla emerytów i rencistów-jeżeli takowa jest. Bo wiesz-kibicowanie to nie pewien lans (nie mylić z produktem MM) bo dobrze jest się pokazać przed znajomymi. A oglądanie z pilotem w ręku i ostry sprzęt w dłoni do pałaszowania kotleta przygotowanego przez żonę to trochę tak jak z seksem: można w realu, można też przed DVD. Stajesz się wtedy pseudokibicem nie mogąc uczestniczyć w spektaklu (meczu) na żywo. Osobiście odradzam ci kibicowania w KRK klubom które mają fanatyczną publikę. Widzę bowiem że nie przesiąknąłeś atrakcjami wyjazdowo-turystycznymi (nie mylić z turystami z Wawy)-chodzi tobie o „kopaną”. Jest u nas w mieście klub z tradycjami : RKS Garbarnia, co prawda ma „młynek” ale bardziej wokalno-werbalny. Zapewniam cie że na tym stadionie nie spotka cię niemiła sytuacja (chyba że przyjadą kibice gości). Powodzenia (na kibicowskim szlaku ) w oglądaniu „kopanej” na żywo.
MartinMM - 06-04-2011, 17:42
Kogo typujecie do finału Puchar Polski ?
Czyżby Lechia Podbeskidzie ?
|
|
|