To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Wszyc - 01-03-2011, 11:45

idę powalczyć przed blokiem z wyjęciem skrzyni biegów :P
Kleju - 01-03-2011, 13:40

Tylko się nie spal na słońcu za bardzo :D
marexi - 01-03-2011, 13:48

nie wiem jak u Was na Wschodzie:d ale u nas wczoraj na zachodzie naprawde fajnie i cieplo bylo wiec jezeli ta pogoda nie przesla juz to mozliwe ze wlasnie jest w Gdansku i mozliwe ze cieplo wiec idealnie na wycieganie skrzyni :mrgreen:
Krzyzak - 01-03-2011, 14:07

w Sopocie słońce od 2 dni, ok. zera stopni
noce jeszcze mroźne, ale w dzień już zaczyna być na +

rosomak1983 - 01-03-2011, 15:39

Wszyc napisał/a:
termostat 82stopnie

lepszy byłby 88
reszta gratów wzorowa !!!

Wszyc - 01-03-2011, 21:05

czy ja wiem czy wzorowa :D wyjąłem świece NGK i pokazał mi się wielki napis Made in France :D hehe Skrzynia biegów wyjęta :P okazało się że łożysko to na widelcu sprzęgła, to co jest na wałku skrzyni ( wybaczcie moją nie wiedzę w kwestii nazwy :P ) jest do niczego ale że mam jeszcze jedną skrzynie biegów to podmieniłem i teraz gra gitara. Teraz spadam do piwnicy na 3h walkę ze skrzynią biegów by ją doprowadzić do jakiegoś wyglądu :P ale robota pod blokiem nie odbyła się bez szkód upitoliła się miedziana rurka między tą jakby pompką sprzęgła na skrzyni a wysprzęglikiem :P skrzynia upadła na te stronę z podnośnika :P ale co tam kawałek rurki dorobi się :P

Ogólnie wesoło było udało się wyjąć skrzynie już cały zadowolony podskakuję i naglę konsternacja: kurde trzeba ją jeszcze z pod auta wydłubać przecież :D i kolejna godzina walki głupie plastiki przeszkadzały na bokach by ją wytargać :P a wyżej już nie mogłem samochodu podnieść bo silnik wisiał na podpórkach :P auto szło w górę silnik w dół aż się zaparł rozrządem o podłużnice a mi dalej brakowało z 4cm by wytargać skrzynie z pod auta :P no to łopata i kopiemy dziurę haha :D
Ale ta skrzynia z diesla to kloc :P ta co mam w piwnicy z E33A to leciutka i grubo mniejsza :P

Jutro będą jaja będę próbował zdjąć zamach by takie blachy osłaniające skrzynie zamontować trzymajcie kciuki by przy próbie odkręcenia śrub silnik nie spadł z podnośników :D :D :D

Saqu - 01-03-2011, 21:14

nie ma to tamto, ale jedno trzeba Ci przyznać, wrażeń to na tym swapie sporo Ci przybywa :D
Andrew - 01-03-2011, 21:21

Wszyc może otworzysz zakład mechaniki samochodowej :wink:
Powodzenia w walce ze skrzynią :)

Maretzky85 - 01-03-2011, 22:41

Wszyc, nie chcę Cię straszyć, ale nie masz szans w ten sposób odkręcić koła zamachowego :P Chyba, że niedawno było odkręcane, albo masz w miare luźne śruby. Poza tym musisz koniecznie uważać na łby, które są wybitnie niskie i łatwo je obrobić słabą nasadką, albo naparciem pod złym kątem. Poza tym - musisz wał jakoś zablokować :P Najlepiej zakładając długi klucz na główną śrubę wału przy kole pasowym, ale w ten sposób na 100% wywalisz silnik :P
Podsumowując - samemu nie dasz rady :)

PS. Tylko potem nie mów, że nie ostrzegałem :twisted:

Piwor - 01-03-2011, 22:58

Śruba od skrzyni załapana w bloku, dźwignia mocnym śrubokrętem o ząb koła (lub podobny kształt) i luzowanie śrub. Potrzebna 3 ręka.
Wszyc - 01-03-2011, 23:06

zrobiłem sobie patent taki jak w manualu Galanta piszą :P blaszka (3mm) z 2 śrubami jedną śrubę wkłada się w dziurkę do tego przeznaczoną w kole zamachowym drugą za to w blok :P
Śruby były nie dawno dokręcane :P

Pimp My Transmission :P

tak wiem że pojechałem razem z łapami ale łapy będą potem jeszcze szlifowane i na czarno :P

O w mordę ale się nawąchałem tych rozpuszczalników i lakierów chodzę po domu i szukam swoich kanapek co sobie robiłem :D

Maretzky85 - 02-03-2011, 09:02

Piwor, w tym silniku nie ma jak zrobić dźwigni o ząb koła :P

Wszyc napisał/a:
Pimp My Transmission

A później najpiękniej ta farba wygląda z olejem, bo czegoś przy pierwszym odpaleniu zapomniałeś :P

Wszyc - 02-03-2011, 09:42

Maretzky85 napisał/a:
A później najpiękniej ta farba wygląda z olejem, bo czegoś przy pierwszym odpaleniu zapomniałeś :P

Jesteś po prostu zazdrosny i tyle :P

Maretzky85 - 02-03-2011, 12:17

Po prostu wiem z doświadczenia :D
Poza tym swój też psiknąłem, ale nie taką żarówiastą :D
Na skrzynie niestety nie miałem czasu :P

Wszyc - 02-03-2011, 12:52

Pewnie i tak zejdzie bo lipna ta farba jak nic z silnika schodzi jak palcem przejadę :P będzie trzymać puki oleju nie dostanie pewnie :) ale to tak na razie sobie zrobiłem dla sportu że tak powiem mam inny plan co do silnika rzekłbym trochę zwariowany :P