Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 01-03-2011, 11:45
idę powalczyć przed blokiem z wyjęciem skrzyni biegów
Kleju - 01-03-2011, 13:40
Tylko się nie spal na słońcu za bardzo
marexi - 01-03-2011, 13:48
nie wiem jak u Was na Wschodzie:d ale u nas wczoraj na zachodzie naprawde fajnie i cieplo bylo wiec jezeli ta pogoda nie przesla juz to mozliwe ze wlasnie jest w Gdansku i mozliwe ze cieplo wiec idealnie na wycieganie skrzyni
Krzyzak - 01-03-2011, 14:07
w Sopocie słońce od 2 dni, ok. zera stopni
noce jeszcze mroźne, ale w dzień już zaczyna być na +
rosomak1983 - 01-03-2011, 15:39
| Wszyc napisał/a: | | termostat 82stopnie |
lepszy byłby 88
reszta gratów wzorowa !!!
Wszyc - 01-03-2011, 21:05
czy ja wiem czy wzorowa wyjąłem świece NGK i pokazał mi się wielki napis Made in France hehe Skrzynia biegów wyjęta okazało się że łożysko to na widelcu sprzęgła, to co jest na wałku skrzyni ( wybaczcie moją nie wiedzę w kwestii nazwy ) jest do niczego ale że mam jeszcze jedną skrzynie biegów to podmieniłem i teraz gra gitara. Teraz spadam do piwnicy na 3h walkę ze skrzynią biegów by ją doprowadzić do jakiegoś wyglądu ale robota pod blokiem nie odbyła się bez szkód upitoliła się miedziana rurka między tą jakby pompką sprzęgła na skrzyni a wysprzęglikiem skrzynia upadła na te stronę z podnośnika ale co tam kawałek rurki dorobi się
Ogólnie wesoło było udało się wyjąć skrzynie już cały zadowolony podskakuję i naglę konsternacja: kurde trzeba ją jeszcze z pod auta wydłubać przecież i kolejna godzina walki głupie plastiki przeszkadzały na bokach by ją wytargać a wyżej już nie mogłem samochodu podnieść bo silnik wisiał na podpórkach auto szło w górę silnik w dół aż się zaparł rozrządem o podłużnice a mi dalej brakowało z 4cm by wytargać skrzynie z pod auta no to łopata i kopiemy dziurę haha
Ale ta skrzynia z diesla to kloc ta co mam w piwnicy z E33A to leciutka i grubo mniejsza
Jutro będą jaja będę próbował zdjąć zamach by takie blachy osłaniające skrzynie zamontować trzymajcie kciuki by przy próbie odkręcenia śrub silnik nie spadł z podnośników
Saqu - 01-03-2011, 21:14
nie ma to tamto, ale jedno trzeba Ci przyznać, wrażeń to na tym swapie sporo Ci przybywa
Andrew - 01-03-2011, 21:21
Wszyc może otworzysz zakład mechaniki samochodowej
Powodzenia w walce ze skrzynią
Maretzky85 - 01-03-2011, 22:41
Wszyc, nie chcę Cię straszyć, ale nie masz szans w ten sposób odkręcić koła zamachowego Chyba, że niedawno było odkręcane, albo masz w miare luźne śruby. Poza tym musisz koniecznie uważać na łby, które są wybitnie niskie i łatwo je obrobić słabą nasadką, albo naparciem pod złym kątem. Poza tym - musisz wał jakoś zablokować Najlepiej zakładając długi klucz na główną śrubę wału przy kole pasowym, ale w ten sposób na 100% wywalisz silnik
Podsumowując - samemu nie dasz rady
PS. Tylko potem nie mów, że nie ostrzegałem
Piwor - 01-03-2011, 22:58
Śruba od skrzyni załapana w bloku, dźwignia mocnym śrubokrętem o ząb koła (lub podobny kształt) i luzowanie śrub. Potrzebna 3 ręka.
Wszyc - 01-03-2011, 23:06
zrobiłem sobie patent taki jak w manualu Galanta piszą blaszka (3mm) z 2 śrubami jedną śrubę wkłada się w dziurkę do tego przeznaczoną w kole zamachowym drugą za to w blok
Śruby były nie dawno dokręcane
Pimp My Transmission
tak wiem że pojechałem razem z łapami ale łapy będą potem jeszcze szlifowane i na czarno
O w mordę ale się nawąchałem tych rozpuszczalników i lakierów chodzę po domu i szukam swoich kanapek co sobie robiłem
Maretzky85 - 02-03-2011, 09:02
Piwor, w tym silniku nie ma jak zrobić dźwigni o ząb koła
| Wszyc napisał/a: | | Pimp My Transmission |
A później najpiękniej ta farba wygląda z olejem, bo czegoś przy pierwszym odpaleniu zapomniałeś
Wszyc - 02-03-2011, 09:42
| Maretzky85 napisał/a: | A później najpiękniej ta farba wygląda z olejem, bo czegoś przy pierwszym odpaleniu zapomniałeś |
Jesteś po prostu zazdrosny i tyle
Maretzky85 - 02-03-2011, 12:17
Po prostu wiem z doświadczenia
Poza tym swój też psiknąłem, ale nie taką żarówiastą
Na skrzynie niestety nie miałem czasu
Wszyc - 02-03-2011, 12:52
Pewnie i tak zejdzie bo lipna ta farba jak nic z silnika schodzi jak palcem przejadę będzie trzymać puki oleju nie dostanie pewnie ale to tak na razie sobie zrobiłem dla sportu że tak powiem mam inny plan co do silnika rzekłbym trochę zwariowany
|
|
|