Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 18-03-2011, 10:52
andrew84 napisał/a: | Hugo a teraz jakie masz fotele, bo zapomniałem |
Rafal_Szczecin napisał/a: | Andrzej,z tego co mi wiadomo, to Hugo ma teraz komplet ori sport edition | Zgadza się. Odwołałem się od decyzji w sprawie odszkodowania z PZU, już z 2 tygodnie temu odebrali odwołanie, na razie cisza. Jak coś dopłacą to śmigam po czarne skóry, bo to największy wydatek z tych co zaplanowałem, resztę gratów będę kupował na bieżąco. Rafal_Szczecin napisał/a: | Misiek mowilem o felgach | A cytowałeś tekst o lipie yaro1976 napisał/a: | apdejtuj zdjęcie w podpisie, to które jest obecnie zupełnie nie przystoi... | Wiem, ale nie znam się zbytnio na pomniejszaniu fotek, robie to w Paintcie i przeważnie nic z tego nie wychodzi. Jak będę miał czas to się pobawię, tak w ogóle to już chyba z pół roku jestem bez fotki w avatarze...
sveno - 18-03-2011, 12:09
Hugo napisał/a: | Wiem, ale nie znam się zbytnio na pomniejszaniu fotek, robie to w Paintcie i przeważnie nic z tego nie wychodzi. | masz Offica? Spróbuj pobawić się Microsoft Office Picture Manager, bardzo prosto poprawisz zdjęcie przez automatyczną korektę, przytniesz-wykadrujesz zdjęcie i zmniejszysz do wymaganych 400x100pixeli. Zresztą masz już gotowe, prosze:
Hugo - 18-03-2011, 12:42
sveno napisał/a: | masz Offica? | Ten starszy program od Worda służący do tworzenia pism? Mam w domu.
sveno - 18-03-2011, 13:42
Hugo napisał/a: | Ten starszy program od Worda służący do tworzenia pism? Mam w domu. | hehe Office to pakiet programów nie tylko do tworzenia pism robi arkusze kalkulacyjne, wysyła maile, tworzy bazy danych, prezentacje a także obrabia zdjęcia, co twardsi próbują nawet w nim programować, ale to takie tam... sorki za OT w temacie.
Zdjęcie do podpisu może być? Teraz dopiero zobaczyłem tego mojego poprzedniego posta i smutno mi się zrobiło porównując mojego bordowego GLS na seryjnych 15'' do Twojego srebrnego SE na wypasionych 17'' i zawiasem Eibacha Galant Galantowi nie równy, ale pocieszam się faktem iż ja mam V6
Hugo - 18-03-2011, 14:45
sveno napisał/a: | Zdjęcie do podpisu może być? | Może być. Dopasujesz mi je? Byłbym bardzo wdzieczny. I nie śmiej się ze mnie sveno napisał/a: | pocieszam się faktem iż ja mam V6 | Dokładnie, i tym samym jesteśmy kwita, chociaż powiem Ci, że doprowadziłem ten mój silnik do takiego stanu, że też rwie do przodu jak dziki, ale napewno nie tak jak V6...
sveno - 18-03-2011, 15:56
Hugo napisał/a: | Dopasujesz mi je? Byłbym bardzo wdzieczny. I nie śmiej się ze mnie | eee ono już jest dopasowane, zapisz na dysku i wstaw jako podpis, ta ławeczka z przymrużeniem oka rzeczywiście wygląda jak spojler a co do V6, do mocy z czasem się przyzwyczajasz i tak wydaje się później, że to jakieś 1.6 16V 100KM (przynajmniej ja tak mam, z czego czasami wyprowadzają mnie osoby które wożę, że to jednak nie jest 100KM ) ale jedno z czego w życiu nie chciałbym zrezygnować to dzwięk V6. Od 3.5 do 6 krpm z pedałem przyspieszenia w podłodze doznania akustyczne są nieporównywalne z niczym czego do tej pory mogłem doświadczyć (być może dlatego, że nie jezdziłem V8 lub V10 itp ) nawet bokser Imprezy nie daje takiego "wow". A w Galu to jest piękne, że wydech jest kapitalnie cichy i słychać tylko silnik, często jak mam ochotę przycisnąć to radio off i gaz w podłogę, kórczę tak się nakręciłem, że idę się przewieść
wilk88 - 18-03-2011, 16:08
sveno napisał/a: | ta ławeczka z przymrużeniem oka rzeczywiście wygląda jak spojler |
Faktycznie! Z spojlerową ławeczką, czy bez, wygląda super!
Hugo - 18-03-2011, 16:20
sveno napisał/a: | zapisz na dysku i wstaw jako podpis | No i proszę, już jest wilk88 napisał/a: | Z spojlerową ławeczką, czy bez, wygląda super! | Żadnych ławek, parapetów itp. rzeczy na klapie!
sveno - 18-03-2011, 16:51
Hugo napisał/a: | Żadnych ławek, parapetów itp. rzeczy na klapie! | mówisz i masz:
ławka wyleciała za płot do sąsiada, ale niestety musiałem złożyć antenę
a tu pomysł na:avatar
Hugo - 18-03-2011, 19:19
sveno napisał/a: | a tu pomysł na:avatar | Skorzystałem, jak porobię lepsze foto to też Cię poproszę o pomoc
stary alfer - 18-03-2011, 20:21
Bez lotki też ładnie
Fajne kółka Hugo
Hugo - 19-03-2011, 07:20
Dzięki.
Wczoraj jaką miałem sytuację, wyjeżdżam z domu, przebrnąłem przez błoto, wjeżdżam na asfalt i szok, auto nie może sobie znaleźć miejsca na drodze i strasznie drży całe nadwozie (nie kierownica). Wystraszyłem się jak nie wiem co, podjeżdżam na stację benzynową, patrzę, a w tylnym lewym kole prawie flak Dopompowałem i znów prowadzi sie jak marzenie, niczym żmija pokonuje zakręty
Poza tym chciałbym co nieco powiedzieć o oponach, są to jakieś opony marki TORNADO Made in Indonesia, nawet nie wiem jaki rok produkcji, ale przyznam, że nigdy nie miałem na 17" felgach takich opon, który tak się trzymały drogi na mokrej nawierzchni. Nie do wiary, a miałem już Continentale SportContact nawet. Te opony wymiatają, bieżnik mają podobny do jakichś Pirelli. I są bardzo ciche, tak jak Continentale. "No name" nie zawsze jest do kitu, ale już nie mogę się doczekać zmiany na 215/45...
fck - 19-03-2011, 13:26
być może byłbym zainteresowany Twoimi oponami obecnymi o ile masz tam przynajmniej 5 mm bieżnika i nie są poparciałe
Hugo - 19-03-2011, 13:37
fck napisał/a: | być może byłbym zainteresowany Twoimi oponami obecnymi o ile masz tam przynajmniej 5 mm bieżnika i nie są poparciałe | Bieżnika tyle by było, ale przednie są podjechane od wewnątrz trochę, a tylne delikatnie od zewnątrz i wewnątrz. Poparciałe nie są napewno, guma wygląda bardzo "świeżo". Jak wymienię to podeślę fotki, dobrze, że piszesz, bo w ogóle nie chciałenm ich zabierać z powrotem od wulkanizatora.
dawidoski13 - 19-03-2011, 13:53
Hugo, Bardzo ładny ten Twój misiek, pięknie się kąponuje z tymi felami chociaż czarne albo takie ciemno grafitowe też by pasowały a co do opony to za niska i nie kupuj profilu 45 bo będzie jeszcze mało tylko 50 albo 55 wtedy może zgubi tą lukę.
Mi marzą się takie fele
http://moto.allegro.pl/ad...1505680126.html
|
|
|