Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
stary alfer - 13-08-2011, 08:02
Kleju napisał/a: | To może rozwiń ten wątek |
Kleju, tutaj chodziło oto żeby nie smarować śrub do felg smarem miedzianym, bo wchodzi w reakcję z aluminium
A powiedział mi to właściciel zakładu wulkanizacyjnego, który był na szkoleniu organizowanym przez ATE.
robertdg - 13-08-2011, 08:39
Kleju napisał/a: | Chociaż ktoś ostatnio mi mówił że był na szkoleniu bodajże z Brembo i tam Panowie twierdzili że nie powinno się stosować smaru miedzianego jeśli się jeździ na aluminiowych felgach. Podobno "agresywnie" reagują ze sobą. Ile w tym prawdy nie wiem | Ale chopdzi o to, że smar miedziany nie może mieć bezpośredniego styku z częściami aluminiowymi - czysta chemia, ze szkoły podstawowej/średniej można było zapamiętać, że w kontakcie tych materioałów występuje korozja, dlatego smarem miedzianym nie robimy nigdy powierzchni osadzającej felge aluminiową, ani nie używamy do osadzania gwintów/etc na zwrotnicach aluminiowych.
Kleju - 13-08-2011, 20:22
Oki przyjąłem, dzięki za wyjaśnienia
Byłem dzisiaj na zloce JDM we Wrocławiu na rakietowej. Pogoda straszna... przyjechaliśmy to ciepło i słoneczko, później deszcz, później znowu słońce a później wielka ulewa :/ Tor mieliśmy do 17 ale już około 15 się zmyłem, bo później w kałużach srednio mi się widziało jeździć...
Tyle spinów (bączków) ile zaliczyłem na torze, to nigdy w całym życiu nie zrobiłem
Najpierw miałem za bardzo utwardzony tył i na niemal każdym zakręcie tył uciekał. Jak już było mokro to nie muszę pisać co się działo
Na suchym już było ok, jak opony dogrzane, zawias dobrze ustawiony to już czasy bardzo dobre. Najlepszy czas przejazdu coś około 1:05s (wyniki później podadzą na innym forum to wkleje).
Trochę fot:
Później wkleje jakieś filmiki
kochajj miałeś podjechać
EDIT:
Kilka filmów wleciało
http://www.youtube.com/watch?v=e4qVwXS0hbk
http://www.youtube.com/watch?v=d2NoQyISjAM
http://www.youtube.com/watch?v=6A4VH9ptxdI
I ulubione bączki
http://www.youtube.com/watch?v=pG25oU42W_w
kochajj - 14-08-2011, 00:41
byłem po 16...
Kleju - 14-08-2011, 01:32
kochajj napisał/a: | byłem po 16... |
Śmigali jeszcze? Bo jak wyjeżdżałem to ulewa konkretna była...
kochajj - 14-08-2011, 08:58
Kleju napisał/a: | kochajj napisał/a: | byłem po 16... |
Śmigali jeszcze? Bo jak wyjeżdżałem to ulewa konkretna była... |
od 16 była już super pogoda... nie padało i słonko swieciło... dzisiaj jesteś?
Kleju - 14-08-2011, 10:56
kochajj napisał/a: | dzisiaj jesteś? |
Nie Ale dzisiaj już nie ma toru, wszyscy jadą na niskie łąki...
Kleju - 27-08-2011, 21:42
Mały up, żeby temat się zbytnio nie zakurzył. Postanowiłem odświeżyć swoje aluminiowe elementy i filtr stożkowy.
Pierwszy poszedł filtr, wyglądał tak:
Niby nie najgorzej, ale błotko leciało pod prysznicem
Teraz wygląda tak:
Później zabrałem się za OCT, trochę stracił blasku
Ale lekka polerka i:
Rozpórka:
Ale ją wystarczyło lekko potraktować
I ma dylemat, szukam opon i waham się między:
Yokohama Advan AD08
Które już mam na przodzie i spisują się wyśmienicie, ale jak to mówią dobre wrogiem lepszego Więc może skuszę się na przetestowanie
Federal 595 Rs-R
Ale raczej na 75% będą federale na testy
Trochę fot z dzisiaj I widać nawet logo coltmanii
Wystąpiłem też w wojnie północ-południe, ale wyniki są dopiero jutro, ale ogólnie noty były w miare Mają chłopaki się odezwać do mnie jak coś będzie
A Impreza to tuningkingz.pl Niestety nie zostałem na dwa dni (takie były plany), ale cóż poradzić...
Saqu - 27-08-2011, 22:47
ale masz fajne panie towarzyszące
kartomaniak gti - 28-08-2011, 11:52
nie lepiej r888?
Kleju - 28-08-2011, 12:04
kartomaniak gti napisał/a: | nie lepiej r888? |
Raczej nie Te opony się zmienia tak często jak olej w silniku Ścierają się w mgnieniu oka. A poza tym już kiedyś miałem T1R i powiedziałem sobie, że już nie chce opon firmy Toyo...
Anonymous - 28-08-2011, 12:23
A co myślisz o Parada spec 2?Chce na wiosne kupić do swojego,a że są w takiej samej cenie co C.drive to myśle ,że warto.
Kleju - 28-08-2011, 12:38
Saqu napisał/a: | ale masz fajne panie towarzyszące |
Wypalcowały mi auto, ocierały się i musiałem później lakier wycierać ściereczką
Cytat: | A co myślisz o Parada spec 2? |
Wszystko zależy jak i do czego używasz samochodu Dla mnie parada odpada, bo mają miękkie ścianki. Advany i Federale mają stalowe wzmocnienie ścianki bocznej, więc opona się nie "kładzie" na zakrętach. Tylko że ja patrzę przez pryzmat jeżdżenia po torze
Kumpel ma na swoim 4-ro łapie parady, ale na torze wygląda to tak:
Jakby zaraz opona miała się zsunąć z felgi
rosomak1983 - 28-08-2011, 12:45
Kleju napisał/a: | T1R i powiedziałem sobie, że już nie chce opon firmy Toyo... |
r888 to raczej zupełnie inna guma, wiec nie ma co porównywac z tr1...
Po drugie naprawde dobra opona torowa musi sie zuzywac szybko, jesli tak nie jest to po prostu jest gorsza od r888
Anonymous - 28-08-2011, 12:47
Tak wygląda każda opona przy takim obciążeniu,ale fakt Parady są miękkie,ale czytałem ,że jak złapią to juz nie puszczą
Ja będę jeździł normalnie ze sporadycznymi odpałami na jakims rondzie
Chodzi mi raczej o wygląd opony,a skoro moge mieć cos lepszego w takiej samej cenie...
Nie wiem tylko czy one sie szybko scieraja i jak sie zachowują na mokrym?
|
|
|