To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

Grzesq - 18-04-2010, 15:06

Cytat:
Nic ci nie padło. IGO nie ma funkcji autodetekcji portu GPS. Musisz odpalić IGO/Ustawienia/GPS i klknij na Automatyczne Wykrywanie Anteny GPS.

Mitsu, tu nie chodzi o IGO, to o czym piszę jest z poziomu systemu Chińczyka, na stacji w setupie nie ma danych o sygnale, wysokości,odbieranych danych etc.

Automapa i IGO po autowykrywaniu nie znajdują GPSa :(

Może Chińczyka zrestartować jeszcze całkowicie resetem ?

ZbigniewD - 18-04-2010, 16:17

a poźniej ktos tutaj dyskutuje że w AT narzucają navi w cenie ,przecież lepiej mieć normalnie działającą navi nawet w trybie 2d niż męczyć sie z tym chińskim dziadostwem a przy okazji oszczedzimy sobie wizyt w aso bo możemy poustawiać sporo rzeczy bez udziału MUTA
mitsu00 - 18-04-2010, 16:55

ZbigniewD napisał/a:
a poźniej ktos tutaj dyskutuje że w AT narzucają navi w cenie ,przecież lepiej mieć normalnie działającą navi nawet w trybie 2d niż męczyć sie z tym chińskim dziadostwem a przy okazji oszczedzimy sobie wizyt w aso bo możemy poustawiać sporo rzeczy bez udziału MUTA

Stajesz się monotonny kolego. Zamiast tylko narzekać nt sprzętu którego na oczy nie widzialeś, to spróbowalbyś pomóc innemu albo po prostu nie zabierać glosu w temacie....

[ Dodano: 18-04-2010, 16:57 ]
Grzesq napisał/a:
Może Chińczyka zrestartować jeszcze całkowicie resetem ?

Spróbuj restart GPS, systemu i jeszcze z panelu.

13zbyszek13 - 18-04-2010, 19:32

Grzesq napisał/a:
Może antena padła, nie chce mi się wszystkiego wyciągać i sprawdzać na fabrycznej, bo mam BIGa

zresetuj antene miałem coś takiego

rezon - 18-04-2010, 21:17

ZbigniewD napisał/a:
przecież lepiej mieć normalnie działającą navi nawet w trybie 2d
ale w tym chińskim "dziadowstwie" bardzo dobrze działa AM nawet w wersji 3D, radio gra o klasę wyżej niż ori Rockford fosgate, chiński Bluetooth to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż ori Mitsubishi. I kosztuje 1/4 MMC - za 7kzł to wizyt w ASO do ustawień z MUT'a mam do bólu.
Grzesq - 19-04-2010, 09:30

13zbyszek13 napisał/a:
Grzesq napisał/a:
Może antena padła, nie chce mi się wszystkiego wyciągać i sprawdzać na fabrycznej, bo mam BIGa

zresetuj antene miałem coś takiego

Zrestartowałem antenę, zrestartowałem przyciskiem reset całą stację, ale bez zmian :(

Po wejściu w Settings/Navigation w GPS Status jest pusto. Dodatkowo co zauważyłem,to że po wybraniu ścieżki programu nawigacyjnego nie zapamietuje jej po wyłączeniu stacji...

mitsu00 - 19-04-2010, 09:47

Grzesq napisał/a:

Zrestartowałem antenę, zrestartowałem przyciskiem reset całą stację, ale bez zmian

Po wejściu w Settings/Navigation w GPS Status jest pusto. Dodatkowo co zauważyłem,to że po wybraniu ścieżki programu nawigacyjnego nie zapamietuje jej po wyłączeniu stacji...

To niedobrze..... :( Brzmi jak jakiś błąd OSD.

BartreK74 - 19-04-2010, 20:18

SlaweK, Witam, jestem bardzo zainteresowany tą nawigacją do Outlandera, prosiłbym o jakiś kontakt z tą firmą, bądź jakiekolwiek inne przydatne informację.
Z góry bardzo dziękuje za pomoc ;)
Pozdrawiam

13zbyszek13 - 19-04-2010, 21:52

ale samą antenę zresetuj
robi się to na tej stronie z której wchodzisz w ilość satelit
bodajże pierwszy od góry jest reset GPS

[ Dodano: 19-04-2010, 21:54 ]
Będe miał stację do opylenia jak pył wulkaniczny opadnie

tomko - 19-04-2010, 21:57

13zbyszek13 napisał/a:

[ Dodano: 19-04-2010, 21:54 ]
Będe miał stację do opylenia jak pył wulkaniczny opadnie

Mowia ze to dopiero za dwa lata :D :lol:

[ Dodano: 19-04-2010, 21:58 ]
BartreK74 napisał/a:
SlaweK, Witam, jestem bardzo zainteresowany tą nawigacją do Outlandera, prosiłbym o jakiś kontakt z tą firmą, bądź jakiekolwiek inne przydatne informację.
Z góry bardzo dziękuje za pomoc ;)
Pozdrawiam

Napisz do SlaweK'a na PW a napewno pomoze

Grzesq - 19-04-2010, 23:12

13zbyszek13 napisał/a:
ale samą antenę zresetuj
robi się to na tej stronie z której wchodzisz w ilość satelit
bodajże pierwszy od góry jest reset GPS

Restartowałem antenę tam gdzie piszesz, niestety bez zmian. Mam tam tylko restart GPS, poniższe opcje są puste jak w nie wejdę.

Zmieniłem anenę na tą która była w zestawie, wypiołem stację, restartowałem na przednim panelu - NIC :(

Wszytsko śmiga poza GPSem, generalnie zachowuje się tak jakby nie widział ogólnie modułu GPS...

Zbyszek, napisz mi na priv ile chcesz za tą stację, która dojdzie jak pył opadnie :)

mitsu00 - 19-04-2010, 23:27

Grzesq napisał/a:
Restartowałem antenę tam gdzie piszesz, niestety bez zmian. Mam tam tylko restart GPS, poniższe opcje są puste jak w nie wejdę.

Zmieniłem anenę na tą która była w zestawie, wypiołem stację, restartowałem na przednim panelu - NIC

Wszytsko śmiga poza GPSem, generalnie zachowuje się tak jakby nie widział ogólnie modułu GPS...

Ale ty chłopie masz pecha: jak nie spieprzona instalacja anten TV, nie działające jak trzeba zagłówki, swiecąca kontrolka Airbagów i teraz brak odbioru sygnału GPS.....

Dora - 20-04-2010, 07:57

Grzesq a antenę GPS dobrze dokręciłeś? Sprawdź!
13zbyszek13 - 20-04-2010, 09:37

pozostaje Ci zasięgnąć jęzora w ROFAUDIO
Grzesq - 20-04-2010, 09:47

Tak, antenę dokręciłem, nawet zmieniłem na inną (fabryczną od Rofa), GPS przestał działać nagle. Chyba jednak coś jest z jednostką, ponieważ w sekcji ustawień GPSa nie zapamietuje wprowadzonych zmian po wyłączniu stacji. Wszystkie inne ustawienia jak np. programowanie stacji, ustawienia dźwięku są zachowane, jednak po wejściu w GPS najpierw trzeba robic kalibrację ekranu, następnie zmienić język z chińskiego :shock: i ustawić sićieżkę programu nawigacyjnego - tego nie nie chcę zapamietać...

Napisałem do Jessici - poza bzdetami typu : czy podłączyłem antenę, czy kable są podłączone, chcą żeby im przesłać filmik demonstrujący problem, śmiem twierdzić że chyba na odległość nie pomogą :(

A sam proces reklamacji mnie przeraża (koszty wysyłki, stracony czas, przemontowywanie radia itd), czy ktoś z Was już coś do nich wysyłał ?