To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

Krzyzak - 18-09-2011, 12:57

Maćku - chyba przesadziłeś - E3x też posiada takie maty oryginalnie podklejone do wykładziny podłogi i jakoś od 20 lat wilgoci tam nie ma :)
teraz w maju też ściągałem całą tapicerkę - zresztą są fotki w moim temacie - i jedyna wilgoć, która się tam zgromadziła, to deszczówka przez cieknący wlot powietrza...

deejay - 18-09-2011, 13:08

EA tez fabrycznie posiada przyklejone filce do wykładziny podłogowej , po zdemontowaniu też nie zauważyłem i nie wyczułem żadnego miejsca zawilgoconego. Jesli podłoga i karoseria jest w bdb stanie i wszystkie odpływy drożne to wody nie powinnyśmy sie obawiać w środku :wink:
Krzyzak - 18-09-2011, 13:47

deejay napisał/a:
wody nie powinnyśmy sie obawiać w środku
w każdym razie tej kondensacyjnej, która może się pojawić na zasadzie różnicy temperatur
Wszyc - 18-09-2011, 15:45

No a u mnie akurat filc był przesiąknięty :? ale ja to podłogi nie miałem ale teraz mam inny problem jak woda się dostanie z butów do auta to za nic nie chcę się z niego wydostać szczelny jest jak łódka :? nie wiem gdzie to powinno spływać te gumowe zatyczki w podłodze chyba za odprowadzenie wody nie odpowiadają bo są szczelne jak kapsel od butelki :? co prawda baaaaaardzo małe ilości wody się gromadzą w aucie tak powiedzmy kałuże o średnicy 2-3 cm powinienem się przejmować? czy ta nie wielka ilość zostanie zatrzymana przez dywanik i odparuje?
rosomak1983 - 18-09-2011, 16:32

Wszyc napisał/a:
szczelny jest jak łódka

w końcu farba do statków go malowałes nie :P

Wszyc - 18-09-2011, 17:01

nee to fj_mike chyba dół chciał tak malować albo zrobił to ale nie pamiętam :P :P u mnie w środku zwykły hammerite
Torp12 - 18-09-2011, 19:21

Dobra dobra Deejay poza ta luka przy zbiorniku podtlenku to jak zwykle profi robota:) Nawet z ta podloga gdzie jak sie domyslam ilosc "wykwitu" byla 0,5 cm na 0,5cm i tak cala zostala zamalowana:) No ale powiedz jakie skutki:) Czy duzo dalo czy nie, bo te filce podobno wysiadaja przy matach...:)
deejay - 18-09-2011, 20:13

Torp12 napisał/a:
No ale powiedz jakie skutki:) Czy duzo dalo czy nie, bo te filce podobno wysiadaja przy matach...:)

Jest poprawa :D , auto stało sie bardziej "głuche " , np jazda po tzw. kostce to tak jakby ważyło ponad dwie tony :wink: , poprawiła sie także akustyka we wnętrzu auta , nie potrzeba lepszego sprzetu , teraz to mi spokojnie wystarcza to co mam obecnie :)
Musze gdzieś dorwać miernik decybeli i porównać :wink:

Krzyzak - 18-09-2011, 21:40

jednak pamiętaj, że naprawdę ważne są drzwi i dach - podłoga wbrew pozorom nie jest tu aż tak ważna w przenoszeniu hałasu
mkm - 18-09-2011, 21:49

Krzyzak napisał/a:
Maćku - chyba przesadziłeś

W tym konkretnym przypadku (auta deejay) nawet bardzo, ale celowo :wink:
Jego prace są inspirujące dla innych, a w przypadku filcu trzeba się liczyć, że jak złapie wilgoć to pozbycie się smrodu jest bardzo czasochłonne :wink:

deejay, czyli moda na nadkola ogólnoświatowa :biggrin:
Byłbyś w stanie się dowiedzieć co to dokładnie za materiał?

deejay - 18-09-2011, 22:04

mkm napisał/a:
Byłbyś w stanie się dowiedzieć co to dokładnie za materiał?

http://moto.allegro.pl/ma...1811451295.html

deejay - 20-09-2011, 19:01

Jutro montaż :)

Ps: Dzieki Tomuś :wink:

swinks_UK - 20-09-2011, 23:21

Ohh... dotarły :mrgreen:

Jeszcze czegoś trzeba???

Juiceman - 21-09-2011, 01:42

swinks_UK napisał/a:

Jeszcze czegoś trzeba???

Rozpórek xD Bartku czekamy na fotki ;)

Krzyzak - 21-09-2011, 06:42