Nasze Miśki - Elegance by Deejay
Krzyzak - 18-09-2011, 12:57
Maćku - chyba przesadziłeś - E3x też posiada takie maty oryginalnie podklejone do wykładziny podłogi i jakoś od 20 lat wilgoci tam nie ma
teraz w maju też ściągałem całą tapicerkę - zresztą są fotki w moim temacie - i jedyna wilgoć, która się tam zgromadziła, to deszczówka przez cieknący wlot powietrza...
deejay - 18-09-2011, 13:08
EA tez fabrycznie posiada przyklejone filce do wykładziny podłogowej , po zdemontowaniu też nie zauważyłem i nie wyczułem żadnego miejsca zawilgoconego. Jesli podłoga i karoseria jest w bdb stanie i wszystkie odpływy drożne to wody nie powinnyśmy sie obawiać w środku
Krzyzak - 18-09-2011, 13:47
deejay napisał/a: | wody nie powinnyśmy sie obawiać w środku | w każdym razie tej kondensacyjnej, która może się pojawić na zasadzie różnicy temperatur
Wszyc - 18-09-2011, 15:45
No a u mnie akurat filc był przesiąknięty ale ja to podłogi nie miałem ale teraz mam inny problem jak woda się dostanie z butów do auta to za nic nie chcę się z niego wydostać szczelny jest jak łódka nie wiem gdzie to powinno spływać te gumowe zatyczki w podłodze chyba za odprowadzenie wody nie odpowiadają bo są szczelne jak kapsel od butelki co prawda baaaaaardzo małe ilości wody się gromadzą w aucie tak powiedzmy kałuże o średnicy 2-3 cm powinienem się przejmować? czy ta nie wielka ilość zostanie zatrzymana przez dywanik i odparuje?
rosomak1983 - 18-09-2011, 16:32
Wszyc napisał/a: | szczelny jest jak łódka |
w końcu farba do statków go malowałes nie
Wszyc - 18-09-2011, 17:01
nee to fj_mike chyba dół chciał tak malować albo zrobił to ale nie pamiętam u mnie w środku zwykły hammerite
Torp12 - 18-09-2011, 19:21
Dobra dobra Deejay poza ta luka przy zbiorniku podtlenku to jak zwykle profi robota:) Nawet z ta podloga gdzie jak sie domyslam ilosc "wykwitu" byla 0,5 cm na 0,5cm i tak cala zostala zamalowana:) No ale powiedz jakie skutki:) Czy duzo dalo czy nie, bo te filce podobno wysiadaja przy matach...:)
deejay - 18-09-2011, 20:13
Torp12 napisał/a: | No ale powiedz jakie skutki:) Czy duzo dalo czy nie, bo te filce podobno wysiadaja przy matach...:) |
Jest poprawa , auto stało sie bardziej "głuche " , np jazda po tzw. kostce to tak jakby ważyło ponad dwie tony , poprawiła sie także akustyka we wnętrzu auta , nie potrzeba lepszego sprzetu , teraz to mi spokojnie wystarcza to co mam obecnie
Musze gdzieś dorwać miernik decybeli i porównać
Krzyzak - 18-09-2011, 21:40
jednak pamiętaj, że naprawdę ważne są drzwi i dach - podłoga wbrew pozorom nie jest tu aż tak ważna w przenoszeniu hałasu
mkm - 18-09-2011, 21:49
Krzyzak napisał/a: | Maćku - chyba przesadziłeś |
W tym konkretnym przypadku (auta deejay) nawet bardzo, ale celowo
Jego prace są inspirujące dla innych, a w przypadku filcu trzeba się liczyć, że jak złapie wilgoć to pozbycie się smrodu jest bardzo czasochłonne
deejay, czyli moda na nadkola ogólnoświatowa
Byłbyś w stanie się dowiedzieć co to dokładnie za materiał?
deejay - 18-09-2011, 22:04
mkm napisał/a: | Byłbyś w stanie się dowiedzieć co to dokładnie za materiał? |
http://moto.allegro.pl/ma...1811451295.html
deejay - 20-09-2011, 19:01
Jutro montaż
Ps: Dzieki Tomuś
swinks_UK - 20-09-2011, 23:21
Ohh... dotarły
Jeszcze czegoś trzeba???
Juiceman - 21-09-2011, 01:42
swinks_UK napisał/a: |
Jeszcze czegoś trzeba??? |