Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
eremita - 14-03-2018, 17:40
Prawie jak mój tylko ja mam inne felgi, takie
Ale ten po za felunkiem dokładnie jak mój, srodek identyczny też mam takie radio wbudowane bo większość ma ori ale zwykłe 1 din.
Ale czy to jakaś wersja do Holandii to nie wiem.
vrangsinn - 14-03-2018, 17:48
piękne są te Grandisy, nie cierpię Van-ow, ale ten ma coś w sobie, w Chojnicach widziałem kiedyś srebrnego z okleina (??)/ malunkiem w szachownice, piękne ogromne felgi, wyglądał jakby miał stanąc do wyścigu a nie na rodzinnego...to była moja jak do tej pory 1 i ostatnia myśl żeby kupić Vana jako 2 auto....
Gratulejszyn
Marcino - 14-03-2018, 18:18
Tylko wez zonie wytłumacz zmiane 307sw 2007 na Grandisa.... popatrzy na mnie jak na wariata ze tyle kasy za taki rocznik...
Dodatkowo ja nie potrzebuje 3 fotelików a raczej duzo mniejsca na nogi dla nastolatka z tyłu.... niecałe 13 lat i 170cm wzrostu
Owczar - 14-03-2018, 18:20
A jak z korozją? Ostatnio na fb ktoś wrzucił zdjęcie wahacza z grandisa. Myślałem, że w galancie gnija, ale tam trzymał się na rdzy..
Marcino - 14-03-2018, 18:24
Owczar napisał/a: | A jak z korozją? Ostatnio na fb ktoś wrzucił zdjęcie wahacza z grandisa. Myślałem, że w galancie gnija, ale tam trzymał się na rdzy.. |
Nawet o tym nie pomyslałem... gniją???
Bzyk_R1 - 14-03-2018, 19:22
Piękne samochody, bardzo mi się podobają, gdyby miały 2.0T to dzisiaj jadę się zamienić.
Hugo - 14-03-2018, 20:02
Grandis ma świetną sylwetkę, porównać można do np. Tourana z tych samych lat, który z zewnątrz wygląda jak Żuk po dużym lifcie. Mój brat zawsze jak widzi tourana to mówi, że znowu ta furgonetka jedzie Niestety plastiki we wnętrzu Grandisa już na fotkach wyglądają na twarde i tandetne. Założę się, że oprócz foteli i kanapy nic miękkiego tam nie ma. Gdyby miały wolnossące V6, chociaż w tym 2,4 to byłoby coś. Z drugiej strony zawsze można by wsadzić jakieś 3,0 3,5 lub 3,8 MIVEC
eremita - 14-03-2018, 23:35
vrangsinn napisał/a: | nie cierpię Van-ow |
Ich zaletą jest praktyczność zwłaszcza przy dzieciakach, dodatkowo po złożeniu foteli masz miejsca jak w dostawczaku
vrangsinn napisał/a: | Gratulejszyn |
Dzięki
Marcino napisał/a: | Tylko wez zonie wytłumacz zmiane 307sw 2007 na Grandisa.... popatrzy na mnie jak na wariata ze tyle kasy za taki rocznik... |
Ja się zastanawiałem nad berlingo multispace xtr bo tam jest miejsca i suwane drzwi ale słabe silniki i w trakcie jazdy dźwięk jak w dostawczaku mnie zniechęcił a dwa że jak zawsze przy autach serce wygrało z rozumem
Ja już przestałem porównywać cena - rocznik bo idzie zgłupieć zwłaszcza jak porównujesz japońca z francuzem
Marcino napisał/a: | Dodatkowo ja nie potrzebuje 3 fotelików a raczej duzo mniejsca na nogi dla nastolatka z tyłu.... niecałe 13 lat i 170cm wzrostu |
Miejsca dosyć, ale jak nie potrzebujesz tylu miejsc to wersja 6 osobowa się bardziej sprawdzi bo wtedy w tyle są dwa wygodne fotele jak z przodu
Marcino napisał/a: | Nawet o tym nie pomyslałem... gniją??? |
Kurde jak szukałem to nie widziałem jakiś zgnitych, mojego oglądałem dokładnie i nie ma jakiś oznak korozji. Ale że mam świadomość że japończyki mają swoje problemy to konserwę mu zrobię
Bzyk_R1 napisał/a: | gdyby miały 2.0T |
Hugo napisał/a: | Gdyby miały wolnossące V6 |
Wyboru to nie ma praktycznie żadnego jeśli chodzi o motor i przydałby się jakiś jeden mocny silnik , najgorsze jest to że mocy nie ma wiele w tym 2,4 ale ze względu na pojemność akcyza zabolała jakbym kupował potwora
Hugo napisał/a: | Niestety plastiki we wnętrzu Grandisa już na fotkach wyglądają na twarde i tandetne. Założę się, że oprócz foteli i kanapy nic miękkiego tam nie ma. |
Mnie irytuje szary kolor, kurde nie przepadam za szarymi plastikami w autach bo wydają mi się takie monotonne i nudne ale mam w planie ożywić trochę wnętrze jakąś hydrografikom
Hugo - 15-03-2018, 08:09
Dokładnie, szare plastiki też mnie dobijają. Zawsze można położyć flok, ale jak będziesz woził dzieciaki to niezbyt dobry pomysł.
eremita - 20-04-2018, 13:37
kolejna dyszka minęła
areksz121 - 22-04-2018, 00:53
Był w Holandii i się nie odezwał
Gratulacje zakupu, co do przebiegu to pilnują jako tako, a od 2014 cofanie licznika i zatajanie przez sprzedającego ciągnie za sobą niemałe kary
eremita - 05-05-2018, 15:15
Nie wiem gdzie , nie wiem jak, czy gal focha dostał i sobie zgubił. Ale zniknął mi ten przycisk
Jako ktoś wie gdzie mogę to kupić to proszę o info
jacek11 - 06-05-2018, 10:57
Na zewnątrz raczej nie wypadł.
eremita - 07-05-2018, 05:25
jacek11 napisał/a: | Na zewnątrz raczej nie wypadł. |
Szukałem i nie ma :/
jacek11 - 07-05-2018, 17:19
Odkurzanko było może
|
|
|