To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

kon_trojanski - 26-09-2018, 13:34

felga wymiata,

mógłbyś podać jej parametry i jaką gumę założyłeś?

Bzyk_R1 - 26-09-2018, 22:02

kon_trojanski, felgi to na razie strefa marzeń i dalekie plany, nie ma ich na stronie producenta zostanie zapewne import z zagranicy. Muszę na nie odłożyć talary bo cena sporo ponad 4000zł :-( no i w gre wchodzi max 8" szerokości a o takie ciężko przy 18"
Bzyk_R1 - 18-10-2018, 18:31

Mała aktualizacja.

W zasadzie nie wiem o czym tutaj pisać :-D auto śmiga bez problemów, pochłania kilometry. Teraz jest ponad 186.000, od niedawna pracuję w karetce w Kielcach więc od czasu do czasu trasa 100km wpada. Po wymianie hamulców na ASX, zepsuliśmy jedną prowadnice w zacisku więc w poniedziałek wpadły obie nowe razem z gumkami. A tak poza tym jakieś kosmetyczne zmiany, nowy znaczek ralliart, pakiet chrom na grillu. W zasadzie to już go zdjąłem bo chyba za dużo już wszystkiego na przodzie. Sami oceńcie. W sobotę wrzucamy ledy w światła mijania. Z dalszych planów to wpadnie nowa oliwa Liqui Moly 5w40 ALE tym razem prawdziwy syntetyk "Synthoil" w tej fioletowej bańce. Wymiana oleju będzie nieco wcześniej bo muszę ocenić jak olej radzi sobie z nowym setupem. A parę razy na strojeniu dogrzałem go do granic przyzwoitości ;-) Jak zrobi się zimno mam chęć podjechać na hamownię w celach badawczych sprawdzić co się stanie gdy obniżymy temperaturę powietrza o 30 stopni ;-) poniżej fotki co by przypomnieć jak wygląda misio:

Riceside - 19-10-2018, 13:13

No widać, że zadbane
Bzyk_R1 - 03-12-2018, 17:56

Kolejny spot zaliczony, kolejne mordki zobaczone na żywo, kolejny szalony i miło spędzony dzień. Kogo nie było niech żałuje. Mam nadzieję że grupa Outlanderowców rozkręci się i będzie więcej takich akcji. Panowie: lolo.lolo, miron, Pawel1988, staszq2, Mazin89, gulgulq DZIĘKUJĘ!

Mazin89 - 03-12-2018, 19:42

O jakie ładne fotki się znalazły:) niezłe stadko. Też dzięki za wypad. I oby następnym razem mniej przygód z jakimiś checkami czy opaskami:)
staszq2 - 03-12-2018, 21:01

W końcu szurnąłem się LSRG no i naprawdę extra :twisted: fajnie tak było zgubić przyczepność na wyjściu z ronda ... :mrgreen: niutki robią robotę :twisted:
Mazin89 - 03-12-2018, 21:38

500 nm rwąc przyczepność i do tego blow off robią robotę:)
lolo.lolo - 03-12-2018, 22:04

dzięki również za spotkanie :D :D :D

jak do następnego spota nie ogarnę swojego to piszę się na jazdę, żeby zobaczyć co mnie czeka na "ciemnej stronie mocy" buahahaha :twisted:

mkm - 08-12-2018, 01:58

Bzyk_R1, przyznaj - czerwony by do LSRG bardziej pasował :P :D
Bzyk_R1 - 08-12-2018, 10:21

mkm, zdecydowanie lepiej pasuje...

Chciałem każdy inny kolor tylko nie srebrny, miałem za dużo srebrnych już. No ale tutaj zwyciężył stan techniczny samochodu. A do srebrnego można poczuć chemię zwłaszcza jak go "opłuczesz" za 3zł na bezdotykowej i wygląda jak nowy. Pozostaje tylko założyć kozackie felgi i będzie można patrzeć na niego :-P

Hugo - 08-12-2018, 11:23

Dokładnie, utrzymanie srebrnego lakieru to poezja. Nie zamienię szybko na inny (ciemny).
Bzyk_R1 - 08-12-2018, 20:38

Czas uzupełnić dziennik pokładowy. Minęło 8000 km od ostatniej wymiany oleju, postanowiłem zmienić tym razem na wspomniany wcześniej Liqui Moly Synthoil 5W40. Zobaczymy jak będzie sprawować się prawdziwy syntetyk w porównaniu do wcześniejszego Top Teca. Filtr oleju jak ostatnio Knecht. Obecny przebieg auta 188.150km, niedługo będzie 40.000km od pierwszego chiptuningu. Wpadły nowe opaski TurboWorks do FMIC i na przepustnice bo, niestety doładowanie prawie 1,5 bara często mi zrywało węża i zmuszało do szybkiego remontu. Jestem nadal zachwycony tym co potrafi LSRG :-D

Przy okazji serwisu olejowego obejrzałem go dokładnie od spodu. Poprawiłem niedociągnięcia w konserwacji, obejrzałem turbo które po wymianie uszczelek jest suchutkie, znalazłem też rzeczy do poprawy. W najbliższym czasie muszę zająć się przewodami olejowymi które są już bardzo schrupane przez korozję zwłaszcza przy filtrze oleju. Po przejażdżce staszq2 rozmyślam nad nowymi podporami wału bo mam podobno delikatny luz, a zawsze opinia z zewnątrz jest cenna bo człowiek się przyzwyczaja do auta i nie czuje. Z chińskiego portalu lecą do mnie fajne i bardzo przydatne gadżety więc niedługo kolejne aktualizacje tematu.

Jeszcze ostatnie fajne info. Chłopaki z grupy namówili mnie na ciekawą akcję. Postanowiliśmy że napisze do Zachara z kanału Autocentrum oraz ZacharOFF żeby wystąpić w serii auta widzów. Zachar zgodził się i za jakiś czas mój Turbiak wystąpi u niego na kanale. Będzie to moim zdaniem świetna promocja naszego klubu, tego modelu Mitsubishi no i mojego samochodu. Trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało i żeby trema odpuściła :-D obserwujcie temat o wszystkim będę informował.

Pozdrawiam wszystkich nowych właścicieli Outlandera Turbo, zapraszam do kontaktu i do korzystania z wiedzy na tym forum.

Mazin89 - 08-12-2018, 21:05

To dobrze, że przejechałem się ostatnio nim, bo jak zaczniesz robić karierę w TV to za przejażdżkę zaczniesz kasować bilety :mrgreen:

Jak filtr oleju Knechta się sprawuje? Bo ostatnio wrzuciłem go zamiast K&N i zastanawiam się czy to dobry wybór.

Bzyk_R1 - 08-12-2018, 21:19

Daj spokój Marcin, wiesz że zamierzam robić "karierę" tylko w służbie nigdzie więcej. A to traktuje jako ciekawe doświadczenie. A poza tym mojemu outkowi brakuje jeszcze dużo żeby ludzie mieli się czym podniecać.

Co do knechta to nie odpowiem. Sugerowałem się opinią bardziej doświadczonych użytkowników i taki używam. Podobno jest bardzo dobry.