To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dziś zrobiliśmy przy naszych Misiach ?

sullivan - 09-10-2010, 11:55

A ja dziś wymieniłem lewy sworzeń, z powodu luzów na nim :) Miesiąc wcześniej akumulator. Czeka mnie jeszcze wymiana klocków i tarcz z przodu, oleju i filtrów, no i oczywiście kupno opon zimowych i zimowego płynu chłodniczego. Aha i mam nadzieję że w przyszłym miesiącu zabiorę się za zrobienie małego fragmentu tylnego zderzaka. Jakiś pacan zdarł mi lakier z niego na parkingu ;/
Morfi - 09-10-2010, 16:23

Wyczyszczenie filtru elektrostatycznego, kupno żarówek tungsram +90 % i wypoziomowanie lamp :)
Anonymous - 09-10-2010, 20:00

Morfi napisał/a:
kupno żarówek tungsram +90 %

i jak i jak? ;)

siwek - 09-10-2010, 20:10

enanthate napisał/a:
kupno żarówek tungsram +90 %

i jak i jak?
Używałem i byłem bardzo zadowolony (chyba musze do nich wrócić).

Wreszcie doprowadzone do porzadku obroty w Cari... Tyle zachodu a okazała się całkiem błacha sprawa (wszystko co możliwe było już sprawdzone itp) Okazało się że to wyprostowaniu plastra miodu w przepływce - prawie do stanu idealnego - obroty są prawie idealne :mrgreen:

STomasz7 - 09-10-2010, 23:54

A ja dziś próbowałem zaprogramować pilot od centralnego, zamknąłem drzwi od środka i kombinowałem z pilotem, poszedłem do domu po nową baterie, a drzwi się zamknęły :shock: z kluczykami i pilotem w środku :roll: ...
Próbowałem otwierać drutem itp.
Pomógł inny sposób :lol: w tej chwili jest już wszystko ok, szyby całe i zamki też całe ;)
Ale pilot dalej nie działa :/ próbowałem wszystkiego co radziliście i nic :/ na początku działało gdy składałem baterie z naciśniętym guzikiem lock, to zamykało mi zamek, lecz później i tak pilot nie działał... :(
Tak poza tym to wymieniłem żarówkę lewą postojowa i światła stopu, odkurzyłem u wymyłem tapicerkę :wink:

sullivan - 15-10-2010, 14:18

A ja dziś kupiłem nowe kołpaki, wymieniłem płyn chłodniczy i pióra wycieraczek :)
siwek - 17-10-2010, 11:42

Wczoraj wymienione amortyzatory z tyłu na KYBy japońskie do tego cukierki w zawieszeniu i pasek alternatora.
Zostało jeszcze kilka tulei do wymiany i amorki z przodu ale to już w najbliższym czasie. Dodam tylko tyle że moja Cari ma przejechane 281tyś km i amorki były całkowicie padnięte, być może oryginały!!! Ja ich nie wymieniałem a wcześniej pewnie też nie były ruszane :?

Wielkie dzięki Piwor :prayer:

grzes1234 - 17-10-2010, 20:55

W końcu zabrałem się za naprawę przepustnicy. Po wyjęciu i rozebraniu potwierdziły się moje obawy - odklejony magnes. Przykleiłem magnes, a przy okazji wyczyściłem przepustnicę. Jak na razie wszystko działa jak należy :) W tygodniu wymieniłem rozrząd, także przed zimą czeka mnie jeszcze zmiana opon na zimowe.
kamir - 18-10-2010, 10:45

Kupiłem zimowe opony i używane felgi stalowe, w najbliższym czasie zajmą miejsce letnich opon na aluminiowych felgach :)
zbycho77 - 18-10-2010, 11:12

Zaprogramowałem w końcu rezerwowego pilota, poszło gładko ;)
Cezar - 18-10-2010, 12:44

Pod maska zagoscila nowa Centra Futura 64Ah :wink:
siwek - 18-10-2010, 14:36

Nowe żaróweczki OSRAM NIGHT BREAKER :mrgreen: Chyba najlepsze jakie do tej pory miałem i dlatego do nich wracam bez czekania aż poprzednie się przepalą...
wolf85 - 18-10-2010, 15:16

Naprawa pompy wtryskowej w Adamczyk Diesel Service - efekt - utrata 50% mocy (!) i 1600 pln mniej... :/
Anonymous - 18-10-2010, 15:27

A mi panowie w Adamczyk Diesel Service w Piekarach Śląskich podmienili silnik (!!!) w Passacie B3. :) Szkoda, że dałem się ugrać - stwierdzili, że zrobimy naprawę bez żadnego rachunku żebym miał taniej... ;) Zgodziłem się, zapłaciłem 200 zł mniej... A później żałowałem, bo nie miałem nawet podstaw by się z nimi sądzić... :(
Jaro1974 - 19-10-2010, 19:27

Ja dziś troszkę pobawiłem się przy cari i efektem tej zabawy jest to że światła do jazdy dziennej które mam założone teraz świecą razem ze światłami pozycyjnymi z tyłu. Dla zainteresowanych mogę podesłać schemat podłączenia. Niecałe dwie godzinki dłubania i zrobione.